1

Б одигардът на Андрю Тейт бе разпитан и даде много пренебрежителни обяснения за жените, които са се навъртали около противоречивия инфлуенсър, въпреки полицейското разследване на твърденията за сексуално насилие и експлоатация срещу него. Тейт отрича всички обвинения.

В ексклузивно интервю за BBC Богдан Станку заяви, че повече от 100 жени са преминали през комплекса на г-н Тейт в Букурещ, откакто той е започнал работа там преди две години.

Бившият служител на полицейското разузнаване твърди, че понякога е бил помолен да отстрани физически жените от къщата на Тейт, защото са били "прекалено пияни" или са "създавали проблеми", но никога не е използвана сила.

В момента Андрю Тейт и брат му Тристан се намират в 30-дневен арест в Румъния, докато полицията разследва твърденията за трафик и изнасилване.

Случаят постави в центъра на вниманието връзката между дома им в Букурещ и начина, по който са се отнасяли с жените там. Г-н Станку казва, че публичността на неговия шеф е противоположност на истинския му характер. Но собствените му възгледи за моделите, приятелките и другите жени в къщата на Тейт са показателни.

По думите му повечето от жените, които са прекарвали време с братята в техния комплекс, са били под 25 години, а разходите им са били плащани от Андрю Тейт.

"Някои от момичетата не разбираха реалността и вярваха, че ще станат следващата му съпруга", разказва г-н Станку. "Когато осъзнаха реалността, беше лесно да се превърнат от приятели във врагове и да направят невярно изявление в полицията."

Липсата на вяра на Богдан Станку в жените, обвиняващи Андрю Тейт, допълва лоялността, която изпитва към своя работодател.

"Никога не съм се съмнявал в Андрю", казва той.

И като един от най-висшестоящите служители на инфлуенсъра, обяснението му за съмнението в показанията на обвинителките на г-н Тейт е също толкова поразително.

"Те са млади и глупави", казва той.

Но той добавя, че е правилно полицията да разследва тези сериозни твърдения и че ако братята Тейт в крайна сметка бъдат обвинени и осъдени, те трябва да платят за престъпленията си. Той също така даде възможност да се надникне в личните тревоги на Андрю Тейт, като заяви, че шефът му вярва, че "някой иска да го нарани".

Не е ясно откъде според г-н Тейт идва заплахата, твърди бодигардът.

Запитан дали тези опасения са равносилни на параноя, началникът на службата за сигурност отговори: "Не бих казал "параноя", но може би нещо подобно. Той е искал да води нормален живот и не е могъл - може би е нормално да бъде малко по-параноичен".

Г-н Станку заяви, че звездата на социалните медии може да бъде импулсивен и по време на пътуванията си в чужбина, като променя графика си на мига и лети до различни дестинации.

"Охраната му останахме в хотела със заключен багаж и без да можем да се преоблечем", каза той, "защото знаехме, че всичко може да се случи".

И също така потвърди, че както г-н Тейт, така и брат му Тристан имат няколко деца, които живеят в Румъния, като каза, че понякога ходят да ги посещават. През изминалата седмица разследващите разшириха обхвата на разследването.

В събота те иззеха луксозния автомобилен парк на г-н Тейт - гледката на лъскавото му гълъбово-сиво Порше, кацнало на изтърбушената рама на полицейски влекач, отразява промяната в съдбата му - от интернет милионер до ключов заподозрян по дело за трафик на хора.

Миналата седмица полицията разшири разследването си и обхвана още седем имота, включително вила, собственост на Тейтс под Карпатите в Северна Румъния.

Съседите казват, че имотът е бил изцяло ремонтиран миналата година и завършен едва преди няколко месеца.

Белдика Трандафир живее в износен жилищен блок до главната порта на вилата.

"Човекът, който отговаряше за строежа, ме помоли да работя по електрическата инсталация, но когато ми обясниха какво искат, им казах, че това далеч надхвърля възможностите ми", разказва г-н Трандафир.

Вътре, казва той, къщата има "всички удобства, за които можете да се сетите".

"Тя е изключително луксозна", обяснява той. "Разделена е на апартаменти, като те са могли да си позволят да построят плувен басейн - неща, за които хора като нас не биха посмели дори да мечтаят." Как Андрю Тейт е спечелил парите си, е ключова част от това разследване.

Полицията иска да знае дали е примамвал жени в Румъния с обещания за сериозна връзка или брак, преди да ги принуди или манипулира да работят за него като модели в чат стаи за забавления за възрастни. Разглеждат се и твърденията за изнасилване, отправени от една от свидетелките.

Разследващите потвърдиха, че шест жени са идентифицирани като потенциални жертви. Миналата седмица обаче две от жените, участващи в разследването, публично отрекоха каквото и да било малтретиране от страна на братята Тейт.

Жените - които имат татуировки с надписи "Property of Tate" и "Tate Girl" - са работили в комплекса в Букурещ, където Андрю Тейт е живял с брат си и моделите, които са обслужвали бизнеса му с уебкамери за възрастни.

В разговор с румънския телевизионен канал Antena 1 една от жените - идентифицирана като Беатрис - заяви, че е била "добра приятелка" с братята Тейт от две години и е татуирала "Tate Girl" на ръката си "от уважение към тях".

Другата жена - Джасмин - заяви, че никога не е виждала г-н Тейт или брат му Тристан да са "агресивни или груби".

"Никога не съм била заплашвана", казва Беатрис. "Ако беше така, нямаше да съм достатъчно глупава да остана в тази къща.

"Не можете да ме опишете като жертва, ако не се възприемам като жертва."

Разказвайки за момента, в който полицията за пръв път е влязла в комплекса през декември, Беатрис споделя, че 20 полицаи са нахлули и са се качили на горния етаж в спалнята, където, по думите ѝ, други две жени са се заключили заради страх от задържане.

"Те разбиха вратата. Жените крещяха", казва Беатрис.

"Но полицаите не видяха, че ключът за спалнята лежи на леглото".

BBC News разговаря с други хора, които имат различни спомени за нахлуването.

Все още не са повдигнати обвинения срещу двете румънски жени, задържани заедно с тях. Но Михаела Драгуш, говорителка на румънската Национална агенция за борба с трафика на хора, казва, че случаят вече изпраща силно послание както към трафикантите, така и към жертвите.

В един от видеоклиповете си в социалните мрежи Андрю Тейт обяснява защо се е преместил в Румъния през 2017 г.

"Една от причините е ерата #MeToo", казва той. "Хората казват: "О, ти си изнасилвач". Не, аз не съм изнасилвач, но ми харесва идеята да мога да правя каквото си искам, харесва ми да съм свободен".

"Ако тя отиде в румънската полиция и каже: "Той ме изнасили вчера", те ще кажат добре, имате ли доказателства? Има ли доказателства от видеокамери?"

Нищо от това не е доказателство, че г-н Тейт е замесен в трафик на хора или изнасилване, но оценката му за отношението на Румъния към сексуалните престъпления не е погрешна, казва Лаура Стефан, правен експерт и виден активист в борбата с корупцията, работещ с мозъчния тръст Expert Forum.

"В известен смисъл той е прав", казва тя. "Като го слушах, начинът, по който обясняваше защо е дошъл тук, можех да свържа с това - просто е направил добра калкулация - за съжаление".

Но тя казва, че нещата се променят.

"Румъния има сериозен проблем с трафика на хора и мисля, че румънските власти са разбрали, че трябва да се справят с това", обяснява тя.

"Това означава не само да се разследват шепа свидетели, но и да се работи с жертвите и да им се предоставя подкрепа."

Миналата година Румъния постигна достатъчен напредък, за да може докладът на САЩ за трафика на хора да я извади от списъка си за наблюдение. Но в доклада се повтарят и опасенията, че самите румънски служители са замесени в трафик на хора.

Този случай, в който е замесена противоречива, високопоставена личност с американско-британско гражданство, постави в нова светлина начина, по който Румъния се справя с твърденията за организирана престъпност и сексуална експлоатация.

Случаят се радва на огромен обществен интерес.

И каквато и да е истината за живота зад високите черни порти на неговия комплекс, този случай е изпитание както за румънските власти, така и за репутацията на Андрю Тейт.

Коментари 1
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

1 коментар
 
- Келнер, какво ми сервирахте, кафе или чай? - Какво, не можете да разберете сам? - Не. - Тогава какво значение има?
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

.

Знаете ли кои са българите, номинирани за Нобелова награда през годините?

България Преди 32 минути

За съжаление, България все още няма своя нобелов лауреат

<p>Happy Pet Net: Помагаме на стопаните да обгрижват лесно своите домашни любимци</p>

Глория Димитрова от Happy Pet Net: Ние помагаме на стопаните да обгрижват лесно и удобно своите домашни любимци

Любопитно Преди 53 минути

Онлайн консултациите с ветеринарен лекар могат да служат и като проактивна мярка за здравето на домашните любимци

„В новата реалност” в „Темата на NOVA“

„В новата реалност” в „Темата на NOVA“

Любопитно Преди 1 час

Не пропускайте тази събота след централната емисия новини

БСП иска оставката на Росен Желязков

БСП иска оставката на Росен Желязков

България Преди 2 часа

Причината е, че ограничава гласа на опозицията, заяви Корнелия Нинова

Кола се обърна на булевард в София

Кола се обърна на булевард в София

България Преди 2 часа

Към момента няма данни за пострадали

Руски бомбардировач се разби край Ставропол

Руски бомбардировач се разби край Ставропол

Свят Преди 2 часа

Четиримата пилоти са катапултирали, трима от тях са били спасени, другият се издирва

Иран отправи ядрено предупреждение към Израел

Иран отправи ядрено предупреждение към Израел

Свят Преди 2 часа

Израел отговори на въздушния удар на Иран, въпреки че няколко от западните му съюзници, включително САЩ, призоваха за овладяване на напрежението

Нови разкрития за фиктивната операция на жената в Бургас

Нови разкрития за фиктивната операция на жената в Бургас

България Преди 2 часа

Източват ли се пари за здраве и какви мерки са нужни за справянето с проблема?

<p>Военният министър: Израел демонстрира, че може да достигне територията на Иран</p>

Военният министър: Атаката на Израел срещу Иран не застрашава страната ни

България Преди 3 часа

Израел демонстрира, че може да достигне територията на Иран, посочи Атанас Запрянов

МВнР: Следим с повишено внимание ситуацията Израел - Иран

МВнР: Следим с повишено внимание ситуацията Израел - Иран

България Преди 3 часа

От правителствената пресслужба съобщиха по-рано, че няма пряка военна заплаха за България към момента

Ирански медии: Край град Исфахан е стреляла ПВО, но няма данни за чуждестранна атака

Ирански медии: Край град Исфахан е стреляла ПВО, но няма данни за чуждестранна атака

Свят Преди 4 часа

Никое иранско официално лице все още не е признало пряко възможното нападение

Nvidia конкурира Optimus на Tesla със свой хуманоиден робот

Nvidia конкурира Optimus на Tesla със свой хуманоиден робот

Технологии Преди 4 часа

Разчита на изкуствения интелект, за да имитира човешко поведение

<p>&quot;Победата на Русия ще доведе до Трета световна война&quot;</p>

Премиерът на Украйна: Победата на Русия ще доведе до Трета световна война

Свят Преди 4 часа

Коментарите на министър-председателя повтарят тези на Зеленски, който отдавна настоява САЩ и Европа да предоставят по-голяма подкрепа на Украйна

Почитаме паметта на виден светец, кой е той

Почитаме паметта на виден светец, кой е той

Любопитно Преди 4 часа

Неговият пример бил последван от десетки други монаси от лаврата в трудните времена на арабските нашествия в Светите земи