-
Гъби
Гъбите са отлични имуностимулатори , те не само са свързани с увеличаване на броя и силата на Т-клетките, повишаващи имунитета на организма, но също така са и единствените естествени хранителни източници на витамин D.
-
Червени чушки
По съвет на д-р Фаучи (главният епидемиолог на САЩ) е добре да наблегнем и на витамин С, който е отличен антиоксидант. Ако искате да получите максимално количество чрез храната си, наблегнете на червените чушки, в тях има повече отколкото в цитрусите.
Thinkstock/Guliver -
Чесън
Чесънът отдавна се използва в народната медицина на много народи. Наред с други неща, той съдържа и алицин, който има не просто антибактериални свойства, но и противовъзпалителни.
Thinkstock/Guliver -
Джинджифил
Противовъзпалителните свойства на джинджифила могат да помогнат за намаляване на симптомите на горните дихателни пътища, свързани с COVID-19. Той се бори усилено срещу бактериалните заплахи. Освен това джинджифилът помага за контролиране на високото кръвно налягане, което е значителен риск за хората, които все пак се разболяват от COVID-19.
Thinkstock/Guliver -
Броколи
Комбинацията от витамини А, С и Е е силен помощник на имунната система. По-специално витамин А може да помогне за намаляване на риска от COVID-19, тъй като поддържа по-здрави вътрешни тъкани, включително лигавицата на дихателните пътища.
iStock/Getty Images -
Кисело мляко
Киселото мляко е богато на протеини, витамини и микроелементи, всички те са необходими за поддържане на оптимален имунен отговор. Може би по-важното е, че киселото мляко е чудесен източник на пробиотици, които помагат за поддържането на чревния микробиом, който сам по себе си е от решаващо значение за подпомагане на имунната функция.
Thinkstock/Guliver -
Кисело зеле
Киселото зеле е друга храна, която подпомага имунната система чрез чревния микробиом. Това, което прави киселото зеле толкова мощно като поддръжник на имунната система е фактът, че то е ферментирало. Ферментиралите храни са чудесен източник на добри бактерии за червата.