Още по темата

Крем карамелът е от онези обичани десерти, които мнозина свързват и детството. Затова и всяка домакиня си има своя собствена рецепта, по която го приготвя.

Днес ви предлагаме един нов вариант - с пъпеш. Вижте тънкостите при приготвянето му.

Необходими продукти:

800 г пъпеш
300 мл прясно мляко
200 г захар
1 шушулка ванилия
6 яйца  

Начин на приготвяне:

Половината захар се загрява, докато се карамелизира.

Готовият карамел се разпределя във формички за крем карамел.

Пъпешът се почиства, нарязва се на кубчета и се пюрира.

След това се кипва заедно с останалата захар и ванилията. След това съдът се дърпа от огъня и шушулката ванилия се отстранява.

3 яйца и 3 жълтъка се разбиват с телена бъркалка. Прибавя се прясното мляко и се разбърква.

Налива се пъпешовото пюре, като се прецежда.

Сместа се разпределя във формичките за крем карамел, които се нареждат в тава.

Налива се гореща вода до половината на формите и кремът се пече 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, без вентилатор.

Вижте още сладки предложения:

Сладко испанско изкушение с бадеми

Кексът, който винаги става

Лесни сладки с шоколад

Сладко изкушение - да приготвим торта с рула и кроасани