76

Еуфорията покрай предстоящата сватба на принц Уилям и Кейт Мидълтън завладя не само жителите на Острова, но и целия свят.

Днес почти всяка двойка се оприличава с кралските особи, а някои изтъкват особено интересни доводи, които ги свързват с принца и госпожица Мидълтън.

Сред тях са и двойка британци, които имат същите имена и твърдят, че за късмет са насрочили сватбата си за същия ден – 29 април 2011 г., още преди от Уестминстърското абатство да съобщят официалната дата.

Разведената 50-годишна Кейт Крауфорд и приятелят й Уилям Макгадарт (52 г.) обаче няма да се доредят до лондонската сграда, където ще се проведе кралската церемония.

Затова пък само за 70 паунда те са си запазили зала в хотел в Престуик, където да се врекат във вярност един на друг.

"Това, че принца и госпожица Мидълтън ще се женят на същата дата прави денят още по-специален, но за нас не е кой знае какво.

Още от самото начало усещах, че ще се венчаем в един и същи ден с тях, но бях напълно шокирана, като го оповестиха по медиите“, споделя Кейт пред британския таблоид "Сън" (TheSun.co.uk).

Сватбата на "обикновените" Кейт и Уилям обаче ще бъде къде-къде по-скромна. На церемонията ще присъстват само най-близките им 30 човека, а на тържеството след това около 100.

Не само датата и имената обаче свързва едните с другите.

Оказва се, че синът на Уилям Стюарт най-вероятно ще трябва да присъства на сватбата на принца, тъй като е барабанист в оркестъра на шотландската гвардия.

"Ще трябва да помоли шефа да го пуснат за сватбата на татко му", шегува се мъжът.

В същото време Сара Норингтън, която казала да на Майкъл Фрагнито на екскурзия в Рим, Италия, се хвали, че има същия пръстен като на бъдещата принцеса.

"Бижуто е не просто имитация, а е и доста сполучлива",

казва 29-годишният Фрагнито, който не иска да споделя сумата, с която се е изръсил.

"Надхвърлихме бюджета, но затова пък наехме зала в петък, когато е по-евтино, отколкото в събота", казва още той.

Друга двойка - Дийн Хичкок и Джоан Монк пък са минали под венчило в деня, в който принца и Кейт са обявили годежа си.

"Родителите ми са се оженили в деня, в който и Чарлз и Даяна. Това е изключителна случайност", споделя развълнуван Дийн.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@