0

Б ивш приятел на заподозрения за изчезването на Мадлен Маккан Кристиан Брюкнер заяви, че германецът изглеждал "странен" и се хвалел с уменията си да прониква с взлом.

Осъденият за изнасилване 47-годишен Брюкнер пристигна отново в съда днес за продължаващия процес за сексуални престъпления в Германия, който не е свързан с изчезването на тригодишното британче през 2007 г.

Преди това той заяви, че продължаващото дело срещу него е "нелепо".

Сред свидетелите, които дадоха показания по време на изслушването, беше и бившият му приятел Кристиан Пост, който е общувал с Брюкнер в Португалия.

В показанията си пред съда Пост казва, че за първи път се е срещнал с Брюкнер около 2002 или 2003 г. и си го спомня като "странен".

Той каза: "Забелязах, че за сравнително млад човек той беше доста странно облечен, със сако, което не отговаря на типа човек, който беше. Това беше първото ми впечатление. За мен тази комбинация наистина не си подхождаше. Това беше личното ми визуално впечатление.“

Пост заяви пред съда, че се е срещал с Брюкнер 'между пет и десет пъти' в португалския крайбрежен град Лагос, където осъденият изнасилвач е работил като сервитьор.

Той описва как е видял "купища документи и паспорти" в дома на Брюкнер и си спомня как той му се е похвалил с уменията си да прониква с взлом в Алгарве, където Маделин изчезва по време на почивката си през 2007 г.

Смята се, че Маделин е била отвлечена от ваканционния дом на семейството си, докато родителите ѝ са били в близкия ресторант.

Пост каза: "Той каза, че през нощта е бил в Прая да Луз. Каза, че се е качвал по сградите, когато прозорците са били отворени, и е вземал разни неща."

Пост описва също как е открил отвратителна детска порнография на компактдискове, които Брюкнер е помолил да махне от дома му в Португалия, докато Брюкнер е бил в затвора в Германия.

Той каза: "Чантата беше пълна с някакви неща, но не ме интересуваше да гледам вътре, но от етикетите на компактдисковете ставаше ясно какво има на тях, което ми подсказваше, че там има неща, в които участват млади хора.

"Но аз ги видях само набързо и ми се сториха твърде оскъдни. Затова ги изхвърлих. Не съм ги гледал лично. Просто видях етикета и взех решение.

Някои от тях бяха порнографски практики - каза Пост пред съда. "Едно от нещата, които забелязах, беше свързано с кучета, така че това е нещо, което след това изхвърлих.“

Оттогава Пост се е преместил да живее в Камбоджа.

Коментарите му са в тричасови видео показания, които той е дал през декември и които са били пуснати в съда, след като е казал на служителите, че е "твърде далеч", за да лети.

56-годишният Пост отговори на подозренията, че Брюкнер стои зад изчезването на Маделин.

„Познавах Прая да Луз, тъй като се занимавах с музика там“ - каза той, - „а Брукнер казваше, че се е катерил по дърветата или се е катерил по сградите и можеше да назове конкретни сгради“.

"Спомням си, че в селото и в курорта, където е била отвлечена Мади, имаше дървета. И мисля, че той каза, че е действал в този район, но не навлезе в подробности“.

При кръстосания разпит на адвоката на Брюкнер Фридрих Фулшер Пост заяви, че е давал интервюта за медиите относно отношенията си с човека, който според германската полиция е "главният заподозрян" за "отвличането и убийството на Маделин".

Но добави: "Не съм казвал, че това е той, но наистина мога да кажа, че мисля, че може да е той, но това са предположения, които не се основават на никакви доказателства".

Брюкнер пристигна при засилена охрана пред сградата на съда в Брауншвайг пазеше въоръжена полиция, а влизащите в сградата преминаваха през проверки за сигурност, подобни на тези на летището.

Облечен в характерния си смачкан сив костюм, който носеше на всички предишни изслушвания, той стисна ръка и се усмихна на правния си екип, докато го въвеждаха в съда.

В момента Брюкнер е зад решетките, след като беше осъден за изнасилването на 72-годишна американка в Алгарве през 2005 г., само на няколко километра от мястото, където Мадин ще изчезне две години по-късно.

Той е подсъдим в Брауншвайг за три изнасилвания и две сексуални посегателства, за които се твърди, че са извършени в Португалия в периода 2000-2017 г.

Междувременно германската полиция е убедена, че той е отвлякъл и убил Маделин, а разследванията продължават години след изчезването ѝ - като последните високопрофилни претърсвания се провеждат на езерото Араде на 30 мили от Прая да Луз.

Самият Брукнер многократно е отричал да е замесен в изчезването ѝ, а адвокатът му Фридрих Фулшер е отхвърлил обвиненията, предупреждавайки, че те рискуват да замъглят водата на продължаващия процес срещу Брюкнер, който не е свързан с нея.

Миналия месец в съда той заяви, че педофилът е бил подложен на "световен медиен огън", след като германската полиция го е посочила като основен заподозрян за изчезването на Маделин през 2020 г. - без все още да са му повдигнати обвинения.

Последното явяване на Брюкнер в съда се случи дни след като въоръжена полиция в Германия беше забелязана в землището да издирва човек, който може да притежава важна информация за изчезването на Маделин. Твърди се, че мъжът е имал връзки с Брюкнер.

Миналата седмица полицаи с огнестрелни оръжия се събраха в малка къща в парцела "Кеннелблик" в Брауншвайг, Долна Саксония, като прекараха един час пред имота, собственост на мъж, назован като Ралф Х.

Твърди се, че 56-годишният мъж е работил в тясно сътрудничество с Брюкнер; двамата са наели къщичка в парцела в местността Кенелблик.

Твърди се, че той е признал, че е обирал домове заедно с педофила, а полицията иска да говори с него, за да му зададе въпроси за Маделин, която сега би трябвало да е на 20 години.

Приема се, че Ралф Х. не е заподозрян за изчезването ѝ, но може да разполага с информация, която да помогне на разследващите.

Не пропускайте най-важните новини - последвайте ни в Google News Showcase

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

<p>Крал Чарлз III се завръща към обществените си задължения</p>

След тежката диагноза: Крал Чарлз III се завръща към обществените си задължения

Любопитно Преди 1 час

Лекарите са му казали, че здравословното му състояние се подобрява

Мистериозно главоболие: Лекари откриха рядък паразит в мозъка на мъж

Мистериозно главоболие: Лекари откриха рядък паразит в мозъка на мъж

Любопитно Преди 1 час

Какво е причинило главоболието на мъжа четете в следващите редове

Маргарита и Кристиян обявиха война на София и Тихомир в “Един за друг”

Маргарита и Кристиян обявиха война на София и Тихомир в “Един за друг”

Любопитно Преди 10 часа

Седмичното изпитание за жените свали всички маски във Вилата на любовта

Промени в Надзорния съвет на НОИ, Петкова оглави два съвета

Промени в Надзорния съвет на НОИ, Петкова оглави два съвета

България Преди 14 часа

Людмила Петкова става председател на два съвета – Съвета за икономически анализи и Съвета за административната реформа

Назначиха нов областен управител на София

Назначиха нов областен управител на София

България Преди 15 часа

Още пет области са с нови управители

АБРО: Призоваваме народните представители за незабавна дискусия относно Закона за хазарта

АБРО: Призоваваме народните представители за незабавна дискусия относно Закона за хазарта

България Преди 15 часа

АБРО с официална позиция във връзка с приетия на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта

Българските 15-годишни са с по-ниски очаквания от връстниците им по света

Българските 15-годишни са с по-ниски очаквания от връстниците им по света

България Преди 15 часа

Проучването на ОИСР представя изводи по пет ключови области

<p>&quot;Скриването на тялото беше трудна задача&quot;: Учителка призна хладнокръвно убийство</p>

"Раздвоена личност”: Начална учителка признава, че е убила приятеля си

Свят Преди 16 часа

"Все още действията ми ме преследват. Понякога ми се налага да си спомням какво съм направила”, коментира обвиняемата пред съда

Унижение

Коя е най-силната психическа травма за човек?

Любопитно Преди 16 часа

Според специалистите, отговорът е само един.

Присъда от 1794 години затвор за сирийка в Турция

Присъда от 1794 години затвор за сирийка в Турция

Свят Преди 16 часа

Ахлам Албашир и част от задържаните обвиняеми присъстваха на заседанието

Зеленски: Радиацията не признава граници

Зеленски: Радиацията не признава граници

Свят Преди 17 часа

Зеленски: Дълг на целия свят е да окаже натиск върху Русия

<p>Как е реагирал Георги Блажев на новината, че ще става баща</p>

Георги Блажев: Да си добър родител не облагодетелстваш само твоето дете, ти си в плюс на обществото

Любопитно Преди 17 часа

Това сподели от личен опит писателят и панелист в „На кафе“ Георги Блажев в подкаста „Ох, на мама! Podcast”, който е и баща на две деца

Снимката е илюстративна

В мистериозния "град на инките": Стотици черни "паяци" са забелязани на Марс

Любопитно Преди 17 часа

Повече за живота на Червената планета четете в следващите редове

Задържаха две жени, ощетили държавата с над 100 000 лв.

Задържаха две жени, ощетили държавата с над 100 000 лв.

България Преди 17 часа

Те използвали фалшиви решения на ТЕЛК

Аварирал камион причини километрично задръстване

Аварирал камион причини километрично задръстване

България Преди 17 часа

От полицията съобщиха, че към мястото на инцидента пътуват екипи

Гласувайте за най-големите постижения на България след 1989 година

Гласувайте за най-големите постижения на България след 1989 година

Свят Преди 18 часа

Вижте как може да подкрепите някой от най-забележителните успехи на страната ни