Още по темата

Пентагонът официално призна съществуването на програма, събираща и обработваща данни за контакти с неидентифицирани летящи обекти. За първи път в историята официално бяха разсекретени и няколко наблюдения на НЛО. 

Според описанията на пилотите, станали свидетели на такива срещи, тези обекти превъзхождат по възможностите си всякаква въздушна техника на въоръжение в САЩ и други страни. Освен това понякога тези апарати "нарушават дори законите на физиката". Задачите на служителите на Пентагона, включени в тази програма, били и разговор с военните, забелязали нещо необичайно във въздуха.

Тази инициатива се нарича

"Програма за разширено изследване на напредналите заплахи за авиацията". Не е засекретена, въпреки че за съществуването й са знаели много ограничен брой хора. В същото време, както твърди един от бившите служители на Конгреса на САЩ, в Пентагона не са си били поставили задача да намери доказателства за съществуването на извънземни. На първо място те се опасявали, че НЛО може да се окажат последните разработки на Русия или Китай.

Програмата по изучаването на НЛО е приключила през 2012 г.

ВИЖТЕ КАДРИ, ЗА КОИТО СЕ ТВЪРДИ, ЧЕ СА ИСТИНСКИ СНИМКИ НА НЛО

Според вестник "Ню Йорк Таймс" програмата е била с бюджет 22 милиона долара и съществувала от 2007 година. "Поддръжниците на програмата твърдят, че тя все още е в действие, но министерството е спряло финансирането й", се твърди.

Руски космонавти разказват стряскащи истории за космоса

Хакерът, който открадна истината за НЛО от НАСА и Пентагона

Американски военни и свидетели за НЛО във Великобритания

Командир Дейвид Фрейвър все още не може да си обясни какво е видял.

През ноември 2004 година пилотът на изстребител е на тренировъчна мисия западно от Сан Диего, когато получава заповед да провери обект във водата. Денят е ясен, океанът - спокоен. А Фрейвър вижда предмета, над който нещо кръжи. 

Уникални снимки на НЛО от преди ерата на фотошоп

Руски космонавти разказват стряскащи истории за космоса

50% от хората вярват, че има извънземни 

"Приличаше на 12-метров самолет, но без крила", спомня си днес Дейвид Фрейвър.

Една от задачите на програмата

на Пентагона за наблюдение на НЛО е била събирането и обработката на изследвания на "анормални аерокосмически заплахи". 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК