З а първи път рецептата за руло „Стефани“ се споменава в римска книга от пети век, от тогава тя е претърпяла много промени, но остава все толкова чест гост на трапезата ни.
Разберете как да приготвите прословутото месно руло от новото видео от канала Didi’s Kitchen.
Необходими продукти:
500 гр. кайма
3 сварени яйца
2 сварени моркова
2-3 кисели краставички
1 червена чушка
1 глава кромид лук
2 сурови яйца
подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Смесете каймата с лук, магданоз, чубрица, сол, черен и червен пипер.
Преди да омесите каймата добавете 2 жълтъка и един белтък, другият ще послужи за намазване.
Разстелете каймата върху фолио за свежо съхранение.
Нарежете зеленчуците на еднакви ивици, пожелание може предварително да сварите морковите.
Подредете ги върху каймата заедно със сварените и разполовени яйца.
Завийте на руло и намажете с белтък, за да не се напука.
За гарнитура нарежете няколко моркова и картофа, подправете ги със сол, черен пипер, риган и масло. Долейте малко вода, покрийте с фолио и печете на 190-200 градуса.
Малко преди рулото да е готово, го поръсете щедро с кашкавал.
А ако тази рецепта ви е допаднала, защо не видите още:
Как да си сготвим една "семейна класика" - вкусна супа топчета
Как да си приготвим варени гевречета
Бързи и вкусни гризинки - как да си ги направим
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!