Необходими продукти:
500 г пилешки пържоли от бут (без кожа)
500 г пилешко филе
200 г бекон (на ленти)
150 г сирене „Гауда“ (на слайсове)
150 мл прясно мляко
3 филии бял хляб
3 моркова
1 глава лук
1 яйце
1 ч. л. сух риган
сол и черен пипер на вкус
олио за намазване
за соса „Морне“:
350 мл прясно мляко
80 мл животинска сметана
50 г сирене „Пармезан“
20 г краве масло
20 г брашно
2 жълтъка
1/4 връзка естрагон
сол и бял пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Хлябът се накисва в прясното мляко.
Пилешкото месо се смила в месомелачка, след това се смила и отцеденият хляб, за да обере остатъците от месото.
Морковите се белят и се сваряват цели. Лукът се настъргва. В купа се смесват пилешката кайма с хляба, лукът, яйцето, риганът, сол и черен пипер на вкус, и се разбърква добре.
Лист алуминиево фолио се маже олио, подреждат се лентичките бекон, като се застъпват. Върху тях се слага пилешката кайма, разстила се леко и се оформя като лист.
Отгоре се подреждат резените сирене „Гауда“, а върху тях – морковите.
С помощта на фолиото се завива стегнато руло и се оформя като бонбон.
Пече се около 40 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. Фолиото се отстранява и рулото се запича за още 10–15 минути.
Как да приготвите соса вижте в нашата Галерия:
Вижте още:
Да си приготвим свински филенца на тиган
Пилешко филе с ананас и медена глазура
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!