В горещите летни дни позабравихме за очарованието на топли зеленчукови супи.
Но днес Милена ни припомня колко лесно се приготвя гъбена супа.
Необходими продукти:
200 гр. гъби
1 глава лук
1 чушка
1 морков
1 домат
½ к. ч. ориз
магданоз
1 ч. л. сол
1 с. л. олио
за застройката:
1 жълтък
1 с. л. оцет
1 ч. ч. кисело мляко
1 к. ч. брашно
Нарежете зеленчуците на равномерни кубчета.
Изсипете ги в литър вряща подсолена вода.
Когато зеленчуците омекнат, сложете ориза и разбъркайте.
След 10 минути, застройте супата и оставете още 5 минутки на котлона.
Сервирайте топла със ситно нарязан магданоз.
Още вкусни идеи за супа:
Как да си сготвим една "семейна класика" - вкусна супа топчета