Още по темата

Освен Александър Ваклин и други инвеститори са били изнудвани от кмета на „Младост” Десислава Иванчева. Тя искала пари, за да се реализират определени проекти. Това каза в кулоарите на парламента председателят на Комисията за борба с корупцията и незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев. Той отказа да посочи имената на въпросните бизнесмени.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА ИВАНЧЕВА В СЪДА В ГАЛЕРИЯТА НИ

„Как ще оцени доказателствата е вече работа на прокуратурата. В момента, в който лицата са задържани, ние просто запазихме местопроизшествието. Нямаме други правомощия”, поясни Георгиев за акцията по задържането на Иванчева с подкуп,съобщава NOVA.

Той припомни, че сумата, за която тя е арестувана, е най-голямата задържана от правоохранителните органи в България.

По-рано днес, пред журналисти в съда, обвинената за взимане на подкуп в особено големи размери Десислава Иванчева, кмет на столичния район „Младост”, отрече да е взимала такъв.

„Парите не съм ги взела аз, нито г-жа Петрова, парите ги в взел Дюлгеров”, подчерта Иванчева и добави, че не ходила на нито едно от местата, сочени за срещи за уговаряне на подкупа.

Адвокат Марковски: Няма доказателства срещу Иванчева

Борисов за ареста на Иванчева: И аз питам същото

Пламен Георгиев за Иванчева: Позволявали са си доста глезотии

Иванчева коментира в съда, че не е бавила целенасочено проект на инвеститора Александър Ваклин.

„Дори не се сещаме кой е този образ... С Ваклин съм се срещала два пъти. Последния път в общината, когато дойде и каза, че ще направи детска площадка. Защото знаете, че винаги съм положително настроена за детските площадки. Преди това е било в началото. Няма какво да сме му отказвали”, поясни тя.  

„Прокурорът ни е казал да не говорим с вас. Опитаха се да ни забранят да говорим, затова ви пишем бележки”, каза Иванчева.

Тя и заместничката ѝ Биляна Петрова говориха преди началото на второто съдебно заседание по делото за получаване на подкуп.

И двете са категорични, че не са забавили преписката за строителство на компанията на Ваклин умишлено.

„Гледали сме ги бавно. И при липсата на хора някои неща са се забавили. Тази преписка не е била нищо по-особено от останалите”, посочи Петрова.

Двете с Иванчева потвърдиха, че са познавали сочения за посредник при получаването на подкупа Петко Дюлгеров, но не са имали отношения с него.

„Румен Русев не съм го избирала”, каза още Иванчева. Тя добави, че докато е в платен отпуск, е посочила другия зам.-кмет, Владимир Клисуров, за неин заместник.

 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.