3

М еган Маркъл придоби слава като члена от кралското семейство около който се сформират най-много скандали и слухове. В последното си интервю за Variety, тя обаче смъква гарда и разкрива някои интересни факти от живота ѝ в Холивуд и като херцогиня на Съсекс. 

Херцогинята на Съсекс е в траур и това е разбираемо, пишат от медията. Но преди това няма как да пропуснем да отбелижим факта, че една американка среща и се омъжва за красив млад принц, обичан от целия свят. Целта на това интервю е именно разглеждане на пътя ѝ дотук.

Всъщност е трудно да си го представим. През по-голямата част от публичния си живот като херцогиня на Съсекс Меган е описвана като много неща: неискрена, пресметлива, решителна, дори като Даяна. Меган разказва как обича да гледа "Jeopardy!" и да прави Wordle в леглото с чаша вино. Тя разсеяно рапира любимата песен на сина си (парче за тиранозавър рекс от "Ask the StoryBots") и говори ентусиазирано за Бионсе (по-конкретно как "Cozy" е любимата ѝ песен от новия албум).

А какво да кажем за всички снимки, на които сте я виждали с широка усмивка? По време на снимките тя не можеше да бъде по-спокойна, докато стискаше ръката на всеки член на екипа, стилист и асистент на фотографа. Тя се отърси от поп певците на съвременното радио в полза на собствения си "плейлист за пътуване през 70-те години". Тя отговори на въпросите за последните няколко години с главата напред. 

Меган щеше да бъде отличена в класацията "Силата на жените" на Variety за 2022 г., която отбелязва забележителните постижения на жените в развлекателната индустрия и медиите през годината. Тя щеше да бъде приветствана както за филантропската, така и за творческата си работа - включително подкаст, наречен "Архетипи", на който е водеща - насочен чрез Archewell, компанията, която споделя със съпруга си, принц Хари, херцог на Съсекс.

Обединени в скръбта: Уилям, Хари, Меган и Кейт се появиха заедно

Близо три седмици преди изявата ѝ пред пресата обаче, бабата на принца, кралица Елизабет II, почина в шотландското си имение Балморал. Светът наблюдаваше и скърбеше, докато най-дълго управлявалият монарх в британската история почиваше и беше отпразнуван заради това, което Меган казва, че е "блестящ пример" за женско лидерство.

След официалния период на траур Меган се съгласява да седне отново за дълга дискусия за пътя си до настоящето. Тя се притеснява, че всякакви коментари за кралицата или свекърва ѝ ще бъдат "разсейване" от продължаващия траур, но настоява да отпразнува иконата.

Тя става все по-оживена, говорейки за топлината и подкрепата, които е получила от хилядите граждани, с които е общувала по време на престоя си във Великобритания, да не говорим за двете значими сделки за съдържание, които тя и принц Хари са сключили с гигантите в стрийминга Netflix и Spotify; за двете малки деца - Арчи Харисън, 3 г., и Лилибет Даяна, 1 г. - в центъра на домакинството в Съсекс; за единствената мисия, която стои зад Archewell, и за това колко упорито се е борила да изгради живота и компанията на мечтите си.

Светът скърби за загубата на кралица Елизабет. Как се справяте с това?

Имаше толкова много любов и подкрепа. Наистина съм благодарна, че успях да бъда със съпруга си, за да го подкрепя, особено през това време. Това, което е красиво, е да погледнеш наследството, което баба му е успяла да остави на толкова много фронтове. Със сигурност, по отношение на женското лидерство, тя е най-яркият пример за това как изглежда то. Изпитвам дълбока благодарност, че успях да прекарам време с нея и да я опозная. Беше сложно време, но съпругът ми, винаги оптимист, каза: "Сега тя се събра със съпруга си".

Промени ли се нещо за вас в отношенията ви с кралицата след нейната кончина?

Замислих се за първия официален годеж, който имах с нея, колко специално се чувствах тогава. Чувствам се щастлива. И продължавам да се гордея, че съм имала приятна топлина с матриархата на семейството.

Откакто се върнахте в Америка, дадохте две големи интервюта - едното с Опра Уинфри, а другото - със списание "Ню Йорк", което някои сметнаха за хапливо. Какво е да разказвате за живота си сега?

Историята [в Ню Йорк] имаше за цел да подкрепи "Архетипи" и да се фокусира върху нашите проекти. Имах известно време да размишлявам върху нея. Част от мен е просто много доверчива, много отворена - така се движа в света. Трябва да помня, че никога не искам да стана толкова изморена, че тази част от мен да изчезне. И така, въпреки някое от тези неща? Напред. Мога да го преживея.

Част от това, което правя с "Архетипи", е да разглеждам нюансите около жените, които идват в шоуто. Не съм журналист, но искам да проведа откровен, истински разговор с тях. Разговарям с някои наистина текстурирани, колоритни, многопластови, динамични жени със силна история. И това е свързано с много елементи, които можеш да избереш да включиш или не; аз избирам да включа нещо, което смятам, че е справедливо към тях, а също така и вдъхновяващо. И нещо, от което всички ние можем да се поучим.

Какви бяха дните след излъчването на интервюто с Опра по телевизията пред аудитория от 18 милиона души?

Дори преди интервюто не бях излизала навън, защото бях бременна. Единственото нещо, което наистина си спомням, беше рожденият ден на Глория Стейнъм, няколко дни след излъчването му. Наистина исках да я отпразнувам на това, което мислех, че ще бъде просто малък и интимен обяд за рождения ден. Представях си, че ще ядем сандвичи в тази вила, в която беше отседнала. Вместо това се получи една феерия. Но аз наистина не бях виждал хора от дълго време, а интервюто беше излязло може би седмица преди това. Да вляза сама в стая никога не ми е лесно и си спомням, че се чувствах малко неловко.

За да популяризират игрите "Инвиктус": Принц Хари и Меган са в Германия

Но преди да успея да оставя несигурността си да се задържи, Памела Адлон се приближи до мен и ме посрещна с такава топлота и доброта. Тя ме разведе из стаята и на всяка крачка се усещаше повече щедрост и любов. Може би това е просто свидетелство за това каква компания поддържа Гло, но също така смятам, че тези жени бяха изключителни, за да се уверят, че се чувствам толкова добре дошла. Сякаш знаеха точно какво трябва да почувствам в този момент. Това означаваше и все още означава толкова много за мен. Силата на сестринството и женската подкрепа никога не може да бъде подценявана.

Какво можем да очакваме от документалната поредица на Лиз Гарбъс за вас и съпруга ви?

Хубаво е, че можем да поверим историята си на някого - опитен режисьор, на чиято работа отдавна се възхищавам - дори ако това означава, че тя може да не е такава, каквато ние бихме я разказали. Но не затова я разказваме. Доверяваме историята си на някой друг и това означава, че тя ще премине през неговия обектив.

Това е интересно. Съпругът ми никога преди не е работил в тази индустрия. За мен, след като съм работила по "Костюмари", е толкова невероятно да съм около толкова много творческа енергия и да виждам как хората работят заедно и споделят собствените си гледни точки. Това беше наистина забавно.

Кое е било най-трудното ви интервю досега?

Миналата седмица говорих с Парис Хилтън. Още в началото ѝ казах, че съм много притеснена от интервюто. Беше ми неудобно да си го призная, но имах преценка за нея, която се основаваше на всичко, което съм видяла, а аз не обичам да изхождам от място, където осъждам. Но и аз не съм израснала като красавица.

Не сте израснала като красавица?

Израснах като умната. Толкова много от нещата, за които в крайна сметка мислех, когато мислех за Париж, бяха завистта и осъждането - две от най-опасните неща. Но след това чуваш за нейната травма, за нейния живот и за това, че се е вживяла в тази личност. В крайна сметка ѝ казах: "Наистина съжалявам, че те осъдих". Исках тя да се чувства сигурно и комфортно. Казах ѝ, че не съм търсил момент, в който да я "хвана". Искам момент "имам те", в който ние те разбираме.

Какво означава за вас Холивуд като концепция и бизнес?

Индустрията се е променила доста, откакто аз съм част от нея.

Колко време мина?

Напуснах "Костюмари" веднага след 100-ия епизод, през 2018 г. Не мислех, че някога отново ще бъда в развлекателната индустрия. Но цялата култура се промени; стриймърите промениха нещата. Възможността да се създават зийтгайст моменти, каквито имахме през 90-те години - когато всички се настройваха по едно и също време за дадено предаване или се събираха за един момент? - това вече не се случва. Когато правех "Костюмари", героинята на Рейчъл Зейн беше с мен в хола ми. Може би това е един от малкото останали форуми, където хората са сами, за да слушат. Къде другаде имате тази възможност?

Зашеметяваща на 42: Каква е диетата на Меган Маркъл

Преди да напуснете индустрията, колко осезаема беше токсичността, която колективно разкрихме в движения като #MeToo и #OscarsSoWhite?

По онова време нямахме име за нея. Просто имаше определени неща, които се приемаха. Ако имаше някакъв дискомфорт, просто се справяше с него. Това принуди много жени да живеят с идеята да мълчат, да не нарушават спокойствието, да не дават гласност на нещата, които биха могли да предизвикат безпокойство или дискомфорт.

Аз толкова дълго се опитвах да попадна в някое предаване, снимах всички тези пилотни филми и се чудех дали ще ги вземат. През целия първи сезон на "Костюмари" бях убедена, че ще бъда пренасочена. През цялото време. Стигна се дотам, че създателят ми каза: "Защо толкова се притесняваш?".

Бихте ли обмислили някога да се върнете към актьорството?

Не. Приключих там. Предполагам, че никога не бива да казваме никога, но намерението ми е категорично да не се връщам.

Преминавайки през процеса, който направихте с монархията, и след това отново ставайки частен гражданин, тези институции сходни ли са?

Всеки бизнес си има свой модел. Работих за NBCUniversal и USA Network и всичко това беше част от една много голяма организация. Бони Хамър беше моят ментор. Много рано в "Костюмари" тя ме взе под крилото си и това беше безценно за мен. Говорим за жена, която може да балансира между това да бъде майка, да създава толкова много в индустрията и да има много силно самочувствие! Седях на закуска с нея, изучавах какво е поръчала и висях на всяка нейна дума

Има ли нещо, което не искате да присъства в списъка ви с филми?

Не мисля, че някога ще ни видите да правя филм на ужасите.

Хари и Меган с първа изява след раждането на Лилибет

Какво бихте казали, ако някое от децата ви дойде при вас след 10 или 15 години и каже: "Искам да правя кариера в развлекателната индустрия"?

Бих казал: "Чудесно!" Когато станете родител, вие наистина искате децата ви да намерят нещата, които им носят пълна радост. Очевидно това са нашите деца и те са част от наследство, традиция и семейство, което ще има други очаквания. Но аз искам те да могат да си проправят собствен път. Ако това е развлекателната индустрия, чудесно. И също така, късмет. Има толкова много хора, които ще говорят за това, което е отворило вратата за моите деца. Но все още се изисква талант и много хъс. Ние създаваме многоизмерни, интересни, мили, креативни хора. Такива са нашите деца.

Странно ли е като актьор да знаеш, че други актьори вероятно ще те играят в бъдеще?

Честно казано, не съм се замислял много за това. Всичко е странно. Трябва да се разделиш. Всеки, който говори за мен или кани актьор да ме изиграе, това ще бъде карикатура на мен, която е създадена за един бизнес, който прави на хората много пари. Щом успееш да отделиш това, е много по-лесно да се справиш: "Добре. Това всъщност няма нищо общо с мен." Наистина няма. Това е труден урок, с който трябва да се справим.

Какъв съвет бихте дали на актьор, който след 100 години ще се превъплъти в ролята на Меган?

Надявам се, че докато се подготвя за тази роля, тя ще открие мекотата, игривостта и смеха. Глупостта. Просто се надявам да намери измеренията. Също така може да ми се обади!

Споменахте, че току-що сте се върнали в гимназията си "Непорочно сърце"?

Говорих с няколко от момичетата, които току-що бяха завършили за "Архетипи" - бяха толкова невероятни. Толкова се гордеех с тях. А след това изненадах няколко момичета на тренировка по волейбол.

Видях снимката си в годишника, която един приятел ми изпрати на другия ден. За портрета на зрелостниците си трябваше да изберете цитат, който да придружава снимката. На 17 години избрах Елинор Рузвелт, която казва: "Жените са като пакетчета чай, не осъзнават колко са силни, докато не попаднат в гореща вода". Не мисля, че съм гадателка, но в това има нещо малко пророческо.

Меган Маркъл: Много е хубаво да се върна във Великобритания

Колко важно е за вас да бъдете разбрани от другите хора?

Това е чудесен въпрос. Никой никога не ме е питал за това. Мога да говоря само за себе си, но мисля, че да се чувстваш разбран и видян е наистина важно. Това е общият знаменател, който се появява в "Архетипи" и в работата, която върша с общности от жени. Хората просто искат да бъдат видени. Тук се намесва и представителството.

Какъв е средностатистическият работен ден на Вас и Хари?

Имаме общ офис. Работим от вкъщи, както повечето хора започнаха да правят по време на блокирането. Това ни позволява да имаме значително време с децата си в този наистина специален момент от живота им. Никога няма да си върнем това време. Правя закуска и подготвяме децата за деня. Извършваме много съвместни разговори и зулуми, но също така се опитваме да разпределим това, върху което можем да съсредоточим енергията си, за да можем да постигнем още повече. Съпругът ми е на 24-часова зона, където половината от живота ти се събужда, докато другата половина заспива. Това е нещо като обратното на това, което преживях, живеейки във Великобритания. той е много добър в отговарянето на текстови съобщения. Аз се опитвам да отговарям възможно най-бързо по имейл. Винаги съм казвала, че ако е необходимо по-малко от пет минути, направете го сега.

Кой прави най-много почивки за закуски?

Това е смешно. Понякога хората си мислят, че живеем в Лос Анджелис, но сме на два часа извън него. Ние сме пътуващи. Наскоро пътувахме дотам за един ден срещи , оборудвани с шоколадови бисквити с големината на главата на малкото ми дете. Освен това любимата храна на съпруга ми е In-N-Out. Има един на половината път между Лос Анджелис и нашата част на гората. Много е забавно да минеш през автомивката и да ги изненадаш. 

Коментари 3
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

3 коментара
 
Прокурор в съда: -Подсъдимият е извършил престъплението с особена смелост, фантазия и изобретателност. Подсъдимият: -Не ме хвалете, нищо няма да призная  
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

МФ очаква България да е готова до края на годината по критерия инфлация

МФ очаква България да е готова до края на годината по критерия инфлация

България Преди 49 минути

След това страната ни ще отправи искане към ЕК и ЕЦБ

ОИК прекрати предсрочно пълномощията на кмета на "Илинден"

ОИК прекрати предсрочно пълномощията на кмета на "Илинден"

България Преди 1 час

Решението подлежи на оспорване в 7-дневен срок

Почина художникът Иван Димов

Почина художникът Иван Димов

България Преди 4 часа

Един от фалангата блестящи майстори на пластическите видения

Жена намушка мъжа си във Враца

Жена намушка мъжа си във Враца

България Преди 6 часа

Двамата имат 7-годишно дете

Започват преговорите за присъединяване на Украйна и Молдова към ЕС

Започват преговорите за присъединяване на Украйна и Молдова към ЕС

Свят Преди 7 часа

Министрите на финансите приеха официално преговорна рамка с двете страни кандидатки

<p>Задържаха банкова касиерка, присвоила над 144 хил. лева</p>

Банкова касиерка в Пловдив сменяла 100-левки с хартии

България Преди 8 часа

Престъплението е извършено в периода от началото на 2020 година до април 2024 година

Разкриха голяма наркооранжерия във Варненско, има задържан

Разкриха голяма наркооранжерия във Варненско, има задържан

България Преди 8 часа

Иззета е над 4 килограма тревиста маса

<p>&quot;Разпадането на Босна и Херцеговина скоро ще стане факт&quot;</p>

Додик: Разпадането на Босна и Херцеговина скоро ще стане факт

Свят Преди 9 часа

Предложението за отделяне на Република Сръбска ще бъде готово скоро, заяви президентът

Китай даде насоки за санкции срещу борци за тайванската независимост

Китай даде насоки за санкции срещу борци за тайванската независимост

Свят Преди 9 часа

Предложените санкции целят да "наказват сурово привържениците на тайванската независимост"

<p>Още една страна призна официално държавата Палестина</p>

И Армения призна официално държавата Палестина

България Преди 9 часа

Това направиха още редица държави

Напрежението в Южнокитайско море принуждава САЩ и Пекин да сътрудничат

Напрежението в Южнокитайско море принуждава САЩ и Пекин да сътрудничат

Свят Преди 10 часа

Посланик Никълъс Бърнс: Това много трудно съперничество ще продължи още известно време

Защо мъжете заспиват след секс?

Защо мъжете заспиват след секс?

Любопитно Преди 10 часа

Нормално ли е мъжете да заспиват след секс четете в следващите редове

Земетресение на гръцкия остров Крит

Земетресение на гръцкия остров Крит

Свят Преди 10 часа

Епицентърът на труса е бил на 25 км югозападно от селището Палеохора в префектура Ханя

Почина водачът на тротинетка, блъснат от кола в Русе

Почина водачът на тротинетка, блъснат от кола в Русе

България Преди 10 часа

Това съобщиха от Университетската болница „Канев“ в крайдунавския град