0

Н еочакван развой на един от най-странните случаи във Великобритания изуми обществеността. Една обикновена "сплотена" семейна двойка реши да сложи край на живота си и този на кучетата си, след като се бори със здравословното си състояние, полицейските проверки и последиците от съседски скандал с огнена бомба. Какво се е случло с 35-годишната Каси Колинс и 36-годишният Франсис Колинс, разказва Daily Mail.

Двойката е открита от член на семейството на 11 септември 2021 г., който ги потърсил в дома им.

Г-жа Колинс, медицинска сестра студентка, и г-н Колинс, бивш парашутист, били заедно от 11 години, след като се запознали в кол център. 

Двойката е била в добри отношения, но след започването на ново полицейско разследване срещу г-н Колинс, се казва, че те са били притеснени, че всичко може да им бъде отнето.  Преди това г-н Колинс получи присъда от 425 дни затвор, след като хвърли самоделни бомби на пътя на съсед.

Огнената бомба е последвана от граждански спор за собствеността на парцел, където са живели в Уелс, в който г-н Колинс също така е бомбардирал семейството със заплашителни имейли. След това Колинс се преместват в Кълъмптън в края на 2020 г.

При разследването на смъртта в съда за коронери в Ексетър се разбра, че три от петте им кучета също са били намерени мъртви в дома им. По-късно полицията откри, че двете им по-големи кучета, добермани, наскоро са били приспани при ветеринарите след твърдения, че са участвали в нападение. 

При разследването се разбира, че в навечерието на смъртта си двойката е извършила редица предварително планирани действия, включително създаване на общо завещание, изпращане на писма и имейли и приспиване на две от кучетата.

В изявление, прочетено по време на разследването, сестрата на г-жа Колинс Джоди заяви, че в миналото и двамата са говорили, че искат да сложат край на живота си. 

След това на 11 септември 2021 г. тя получила по пощата писмо от сестра си, в което тя се извинявала, че вече не може да се справи с болката, която изпитва.

След като влязла в дома си, г-жа Колинс била открита безжизнена в леглото си, прегръщайки трите им кучета - чихуахуа и два миниатюрни пинчера, които също били починали. Г-н Колинс бил намерен в безсъзнание в коридора.

Сестрата на г-жа Колинс добавя: "Преди няколко години Каси каза, че ако ще се самоубиват, ще убият и кучетата, защото не искат никой друг да се грижи за тях.

Кучетата са описани като техни "деца", тъй като г-жа Колинс страдала от хронични болки и не можела да има деца. Сестра ѝ казва, че преди това е говорила, че не може да живее с болката, която изпитва.

Г-жа Колинс, която е родена в Ексетър, твърди, че дълги години е изпитвала хронични болки поради травми на коленете и раменете, които са я правили неработоспособна и често приковавана към леглото. 

Тя е била насочена към службата на NHS Talkworks и е била изписана през август 2021 г., след като е съобщила, че не е имала планове за самоубийство. 

Г-н Колинс, който е роден в Херефорд, се казва, че е бил диагностициран със синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност при възрастни (ADHD), докато е живял в САЩ, и е имал дълга история на депресия и тревожност. Преди това той е правил опит да сложи край на живота си. 

През май 2021 г. е оценен от Talkworks и е установено, че има тежка психотична депресия с ежедневни мисли за самоубийство и спешно е насочен към екипа за психично здраве на NHS.

Г-н Колинс им разказал как, когато бил на 10 години, баща му сложил край на живота си. Беше отбелязано, че той страда от постоянни болки в гърба, финансов стрес и се притеснява от продължаващото полицейско разследване. Той е бил поставен под грижите на екипа за психично здраве в общността и е очаквал оценка на ADHD.

Майката на г-жа Колинс Дебора Кумбс разказа, че двойката е започнала да живее заедно в Хивитри, Ексетър, а след това се е преместила в Челмсфорд, където Каси е преминала обучението си за медицинска сестра. Само няколко седмици преди да завърши обаче, тя е причинила допълнителни увреждания на вече съществуваща травма на коляното, докато е тренирала.

След това тя не е в състояние да работи отново или да завърши обучението си. След като се премества в Тайланд, те участват в инцидент с мотопед и двамата нараняват гърба си.

Г-жа Кумбс каза: "Оттогава започнаха наистина силните й болки. Тя прекарваше по-голямата част от времето си в леглото в агония. Описваше го като постоянно втриване на пясък в рана.

Тя добави: "Редовно се обаждаше със сълзи на очи, че не може да се справи с болката.

По-късно двойката се премества в Уелс, където се случва съседският спор. Те се преместват при семейството на г-жа Колинс преди Коледа 2020 г., след като г-н Колинс излежава осем месеца в затвора.

Г-жа Кумбс е знаела, че дъщеря ѝ се е борила със самоубийствени мисли, но се е надявала, че тя няма да действа според тях. Тя заяви, че според нея кулминацията на болката, която е изпитвала, техните "проблеми" в Уелс и последното полицейско разследване са довели до смъртта ѝ.

Майката добавя: "Мога да кажа на 100 процента, че Франсис не би я убил. Те бяха предани и сродни души и той каза, че ако нещо се случи с Каси, ще се самоубие, тъй като тя беше всичко за него".

Следсмъртната експертиза установи, че причината за смъртта на г-жа Колинс е комбинираното токсично въздействие на две лекарства. Причината за смъртта на съпруга ѝ е асфиксия вследствие на обесване. Установено е също, че той е приел значително количество алпразолам, което "вероятно" е причинило интоксикация.

Полицейското разследване потвърди, че няма намеса на трети лица или подозрителни обстоятелства около смъртта им. По време на претърсването на дома им е намерен видеозапис на г-жа Колинс - от 8 септември - в който тя заявява, че ще отнеме живота си и че повече няма да изпитва болка. В имота са намерени и бележки за края на живота.

Записвайки заключението за самоубийство и при двата смъртни случая, Алисън Лонгхорн, заяви: "Убедена съм, че при преценка на вероятностите и Каси, и Франсис са отнели живота си и са възнамерявали да го направят".

Обръщайки се към семейството им, тя казва: "Това са особено трагични обстоятелства и не мога да си представя как се е справяло със загубата не на единия, а на двамата".

През март 2021 г. беше съобщено, че г-н Колинс се е преместил в Девън за ново начало, след като е запалил къщата на съседите си. 

Съдът в Уелс изслуша подробности за нападението от страна на г-н Колинс, след спор за селски парцел прераснал в кампания от "зловещи" заплашителни имейли и завършил с нападение с огнена бомба.

Детектив от полицията на Дифед-Поуис, който ръководи разследването, заяви: "Двойката е била бомбардирана с имейли, претърпяла е вербална злоупотреба, а след това тормозът и антисоциалното поведение са се задълбочили.

През март 2020 г. двойката съобщи, че през нощта на пътя им е било хвърлено някакво взривно устройство.

"Очевидно това е предизвикало голяма загриженост у двойката и тя незабавно се е свързала с полицията".

Служителите на полицията пристигнали на място и установили, че през оградата са били хвърлени три устройства, като едното се взривило, другото се разбило, а третото останало непокътнато.

Устройствата са били изследвани за съдебномедицински доказателства от специалисти.

В резултат на претърсването на къщата на Колинс полицаите открили стъклени буркани, подобни на тези, използвани за бензиновите бомби, химикали и книга с инструкции как да се направи бутилка за химически огън.

Компютърните и мобилните телефони са изследвани от дигиталното звено на полицията, като са открити търсения в интернет, свързани със създаването на подобни устройства и създаването на анонимни имейл акаунти.

И двете страни в спора са се преместили в Кармартъншир в търсене на добър живот. Г-н Колинс се е признал за виновен за преследване, свързано със страх от насилие или сериозна тревога или стрес, в деня, в който е трябвало да бъде изправен пред съда на 22 март 2021 г. 

Той получава присъда от 425 дни лишаване от свобода и беше освободен, след като изтърпя половината от това време в предварителен арест. Издадена му е и безсрочна ограничителна заповед, която му забранява да контактува с жертвите.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Украйна чака американските оръжия за контраатака

Украйна чака американските оръжия за контраатака

Свят Преди 2 часа

Черник: Украинските въоръжени сили могат да прережат сухопътния коридор към Крим

Повдигнаха две обвинения на Димитър Стоянов

Повдигнаха две обвинения на Димитър Стоянов

България Преди 3 часа

Спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение „гаранция в пари“ в размер на 5000 лева

САЩ с доклад за човешките права в България

САЩ с доклад за човешките права в България

България Преди 5 часа

Значимите проблеми с правата на човека включват достоверни доклади за изтезания или жестоко отношение

АЕЖ: МВР превиши правомощията си по случая с Димитър Стоянов

АЕЖ: МВР превиши правомощията си по случая с Димитър Стоянов

България Преди 6 часа

Според АЕЖ вътрешното министерство трябвало да публикува всички записи, а не част от тях

Гражданите на ЕС с право на ремонт

Гражданите на ЕС с право на ремонт

Свят Преди 6 часа

Новите правила въвеждат засилено „право на ремонт“

Комисията за "Турски поток" прекрати заседанието си заради спорове за дневния ред

Комисията за "Турски поток" прекрати заседанието си заради спорове за дневния ред

България Преди 6 часа

Сабрутев отрече, че прекратяването му е по вина на ПП-ДБ

БГ фестивал в Йокохама

Български фестивал се проведе за втора поредна година в японския град Йокохама

България Преди 6 часа

Целта на събитието е да представи България като "привлекателна туристическа дестинация"

Министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов

Националният съвет за тристранно сътрудничество обсъжда обезщетенията при безработица

България Преди 7 часа

Предстои и избор на ротационни заместник-председатели на Националния съвет

Започна излъчването на сериал за живота на кралица Максима

Започна излъчването на сериал за живота на кралица Максима

Свят Преди 7 часа

Първият епизод на телевизионната продукция "Максима" беше излъчен през уикенда

<p>Тодоров: Виждал съм Димитров пред кабинета на Рашков</p>

Петър Тодоров: Виждал съм Стефан Димитров пред кабинета на Бойко Рашков

България Преди 7 часа

По думите му е засичал в МВР и бащата Марин

Бабата на Габриела Славова: Моята внучка не е убийца

Бабата на Габриела Славова: Моята внучка не е убийца

България Преди 7 часа

Габриела Пеева остава в ареста

Десет партии и осем коалиции са подали документи за регистрация за изборите

Десет партии и осем коалиции са подали документи за регистрация за изборите

България Преди 8 часа

От подалите документи до момента са регистрирани пет парти и две коалиции

Сградата, където се помещава СГС

Съдът остави Марин Димитров в ареста

България Преди 8 часа

Синът му Стефан Димитров и Петя Банкова също са окончателно в ареста

<p>Разкриха причината за рекордната градушка в Испания</p>

Какво причини градушката с големина на бейзболна топка в Испания

Свят Преди 8 часа

Заради гигантската градушка, връхлетяла Жирона, загина дете

Главчев официално стана и външен министър

Главчев официално стана и външен министър

България Преди 8 часа

В сградата на Министерство на външните работи Главчев проведе и работна среща с ръководния състав