Избори 2 в 1

  • "Мистър и мисис Смит"- Брад Пит и Анджелина Джоли участваха във филма като двойка през 2005 г. Пит все още беше женен за Дженифър Анистън, по това време. Но кипящото сексуално напрежение между Пит и Джоли на екрана предизвика слухове за връзка. Въпреки че и двамата категорично отричаха да имат любовна афера, Пит се разведе с Анистън през същата година, когато излезе филмът, и той и Джоли обявиха, че очакват първото си дете през януари 2006 г. Двойката се ожени през 2014 г. и подаде молба за развод само две години по-късно – и в момента са ангажирани в редица остри съдебни спорове, като Джоли твърди, че Пит преди това е малтретирал вербално и физически нея и децата им (обвиненията, които той отрече), а Пит съди бившата си съпруга за тяхната съвместна винарна.

    1/11 11 филма, които сложиха край на браковете на актьорите

    "Мистър и мисис Смит"- Брад Пит и Анджелина Джоли участваха във филма като двойка през 2005 г. Пит все още беше женен за Дженифър Анистън, по това време. Но кипящото сексуално напрежение между Пит и Джоли на екрана предизвика слухове за връзка. Въпреки че и двамата категорично отричаха да имат любовна афера, Пит се разведе с Анистън през същата година, когато излезе филмът, и той и Джоли обявиха, че очакват първото си дете през януари 2006 г. Двойката се ожени през 2014 г. и подаде молба за развод само две години по-късно – и в момента са ангажирани в редица остри съдебни спорове, като Джоли твърди, че Пит преди това е малтретирал вербално и физически нея и децата им (обвиненията, които той отрече), а Пит съди бившата си съпруга за тяхната съвместна винарна.

    11 снимки
  • "Клеопатра"- Една от най-легендарните романтични двойки в Холивуд започна на снимачната площадка на този епос от 1963 г. Елизабет Тейлър играе главната роля, с Ричард Бъртън като нейния Марк Антоний. И двамата актьори са били женени за други хора по това време – Тейлър за четвъртия си съпруг Еди Фишър, Бъртън за Сибил Кристофър – но съществуващите им връзки не са съпоставими с всепоглъщащото привличане, което главните роли изпитват един към друг. Те се влюбиха, внезапно се разведоха със съпрузите си и се ожениха – всичко това още докато снимаха. След това самите те се разведоха през 1974 г., ожениха се повторно през 1975 г. и отново се разведоха завинаги през 1976 г. 

    2/11 11 филма, които сложиха край на браковете на актьорите

    "Клеопатра"- Една от най-легендарните романтични двойки в Холивуд започна на снимачната площадка на този епос от 1963 г. Елизабет Тейлър играе главната роля, с Ричард Бъртън като нейния Марк Антоний. И двамата актьори са били женени за други хора по това време – Тейлър за четвъртия си съпруг Еди Фишър, Бъртън за Сибил Кристофър – но съществуващите им връзки не са съпоставими с всепоглъщащото привличане, което главните роли изпитват един към друг. Те се влюбиха, внезапно се разведоха със съпрузите си и се ожениха – всичко това още докато снимаха. След това самите те се разведоха през 1974 г., ожениха се повторно през 1975 г. и отново се разведоха завинаги през 1976 г. 

  • "Титаник"- Този скандал не включва главни героии – а по-скоро режисьор и поддържаща актриса. Джеймс Камерън вече беше женен за Линда Хамилтън, в която се беше влюбил, докато я режисираше в "Терминатор 2: Денят на страшния съд" , когато започнаха снимките на "Титаник". Но блокбастърът, издаден през 2000 г., му осигури нова муза и любовен интерес в лицето на Сузи Еймис, която играе внучката на възрастната Роуз. Той започва връзка с Еймис по време на снимките; Хамилтън обяви развода им седмица след като "Титаник" превзе Оскарите; и Камерън и Еймис се сгодиха на следващата година (и все още са заедно 24 години по-късно).

    3/11 11 филма, които сложиха край на браковете на актьорите

    "Титаник"- Този скандал не включва главни героии – а по-скоро режисьор и поддържаща актриса. Джеймс Камерън вече беше женен за Линда Хамилтън, в която се беше влюбил, докато я режисираше в "Терминатор 2: Денят на страшния съд" , когато започнаха снимките на "Титаник". Но блокбастърът, издаден през 2000 г., му осигури нова муза и любовен интерес в лицето на Сузи Еймис, която играе внучката на възрастната Роуз. Той започва връзка с Еймис по време на снимките; Хамилтън обяви развода им седмица след като "Титаник" превзе Оскарите; и Камерън и Еймис се сгодиха на следващата година (и все още са заедно 24 години по-късно).

  • "Зеленият фенер"- Холивудската двойка Райън Рейнолдс и Блейк Лайвли са такава институция, че хората често забравят, че той вече е бил женен за още по-известна актриса, когато се срещат за първи път – Скарлет Йохансън. Когато Лайвли се влюби в Райън през 2010 г., това сигнализира края на тригодишния брак на Рейнолдс със Скаарлет. Въпреки че започнаха да се срещат през следващата година, между Лайвли и Рейнолдс доста явно прехвърчаха искри, и те вече са заедно от 12 години и имат четири деца.

    4/11 11 филма, които сложиха край на браковете на актьорите

    "Зеленият фенер"- Холивудската двойка Райън Рейнолдс и Блейк Лайвли са такава институция, че хората често забравят, че той вече е бил женен за още по-известна актриса, когато се срещат за първи път – Скарлет Йохансън. Когато Лайвли се влюби в Райън през 2010 г., това сигнализира края на тригодишния брак на Рейнолдс със Скаарлет. Въпреки че започнаха да се срещат през следващата година, между Лайвли и Рейнолдс доста явно прехвърчаха искри, и те вече са заедно от 12 години и имат четири деца.

  • "Доказателство за живот"- По време на снимките на този трилър от 2000 г., главната героиня Мег Райън беше омъжена за актьора Денис Куейд, от когото имаше син. Но връзката им не беше достатъчно стабилна, за да оцелее след романтика с нейния колега във филма Ръсел Кроу, който – донякъде иронично – играе преговарящ за заложници, опитващ се да спаси живота на съпруга на героинята на Райън. Райън и Куейд се разделиха в годината на излизане на филма и се разведоха на следващата година.

    5/11 11 филма, които сложиха край на браковете на актьорите

    "Доказателство за живот"- По време на снимките на този трилър от 2000 г., главната героиня Мег Райън беше омъжена за актьора Денис Куейд, от когото имаше син. Но връзката им не беше достатъчно стабилна, за да оцелее след романтика с нейния колега във филма Ръсел Кроу, който – донякъде иронично – играе преговарящ за заложници, опитващ се да спаси живота на съпруга на героинята на Райън. Райън и Куейд се разделиха в годината на излизане на филма и се разведоха на следващата година.

  • "Daredevil"- Бен Афлек и Дженифър Лопес бяха сгодени за първи път, когато той участва във филма за супергерой "Daredevil" от 2003 г. с Дженифър Гарнър. За Гарнър също се знае, че е била омъжена за Скот Фоли. Но искрите между героите им Daredevil и Електра не бяха само във филма: и двамата прекъснаха съществуващите си връзки и се ожениха през 2005 г.  Афлек явно реши, че има недовършена работа с Лопес – двойката се събра отново и най-накрая стигна до олтара, като се ожени през 2022 г.

    6/11 11 филма, които сложиха край на браковете на актьорите

    "Daredevil"- Бен Афлек и Дженифър Лопес бяха сгодени за първи път, когато той участва във филма за супергерой "Daredevil" от 2003 г. с Дженифър Гарнър. За Гарнър също се знае, че е била омъжена за Скот Фоли. Но искрите между героите им Daredevil и Електра не бяха само във филма: и двамата прекъснаха съществуващите си връзки и се ожениха през 2005 г.  Афлек явно реши, че има недовършена работа с Лопес – двойката се събра отново и най-накрая стигна до олтара, като се ожени през 2022 г.

  • "Контролна кула"- Този безсмислен екшън филм събра Били Боб Торнтън и Анджелина Джоли през 1999 г. Двойката бързо се влюбиха до уши един в друг, и решиха тайно да избягат във Вегас – докато Торнтън все още беше сгоден за актрисата Лора Дърн. Двойката се разведе три години по-късно.

    7/11 11 филма, които сложиха край на браковете на актьорите

    "Контролна кула"- Този безсмислен екшън филм събра Били Боб Торнтън и Анджелина Джоли през 1999 г. Двойката бързо се влюбиха до уши един в друг, и решиха тайно да избягат във Вегас – докато Торнтън все още беше сгоден за актрисата Лора Дърн. Двойката се разведе три години по-късно.

  • "Франкенщайн" - Този скандален екранен роман, превърнал се в гореща афера извън екрана, разби сърцето на една от най-обичаните британски актриси. Ема Томпсън беше омъжена за Кенет Брана, когато той режисира и участва във филма на Мери Шели „Франкенщайн“ , избирайки Хелена Бонам-Картър за негов любовен интерес. Не след дълго химията им се пренесе и в реалния живот; Томпсън се разведе с Брана, който продължи петгодишна връзка с Бонам-Картър.

    8/11 11 филма, които сложиха край на браковете на актьорите

    "Франкенщайн" - Този скандален екранен роман, превърнал се в гореща афера извън екрана, разби сърцето на една от най-обичаните британски актриси. Ема Томпсън беше омъжена за Кенет Брана, когато той режисира и участва във филма на Мери Шели „Франкенщайн“ , избирайки Хелена Бонам-Картър за негов любовен интерес. Не след дълго химията им се пренесе и в реалния живот; Томпсън се разведе с Брана, който продължи петгодишна връзка с Бонам-Картър.

  • "Къща от восък"

Този остро критикуван филм на ужасите от 2005 г. може да е бил отговорен за разпадането на брак и връзка. В него участваха Чад Майкъл Мъри, който беше женен за бившата си колежка от One Tree Hill, София Буш, и Парис Хилтън, която се срещаше с Ник Картър от Backstreet Boys. Говореше се, че Мъри и Хилтън са имали връзка на снимачната площадка.

    9/11 11 филма, които сложиха край на браковете на актьорите

    "Къща от восък"

    Този остро критикуван филм на ужасите от 2005 г. може да е бил отговорен за разпадането на брак и връзка. В него участваха Чад Майкъл Мъри, който беше женен за бившата си колежка от One Tree Hill, София Буш, и Парис Хилтън, която се срещаше с Ник Картър от Backstreet Boys. Говореше се, че Мъри и Хилтън са имали връзка на снимачната площадка.

  • „Stage Beauty“

Били Крудъп, главната мъжка роля в тази Шекспирова театрална драма от 2004 г., имаше седемгодишна връзка с Мери-Луиз Паркър. Не само това – тя беше бременна в седмия месец с детето му. Но това не му попречи да я напусне заради колежката си Клеър Дейнс и да се впусне в двегодишна връзка.

    10/11 11 филма, които сложиха край на браковете на актьорите

    „Stage Beauty“

    Били Крудъп, главната мъжка роля в тази Шекспирова театрална драма от 2004 г., имаше седемгодишна връзка с Мери-Луиз Паркър. Не само това – тя беше бременна в седмия месец с детето му. Но това не му попречи да я напусне заради колежката си Клеър Дейнс и да се впусне в двегодишна връзка.

  • „The Rum Diary“- Този филм от 2011 г. не просто сложи край на една връзка – той също даде тласък на една от най-известните и противоречиви съдебни битки за знаменитости на века. В него участваха Джони Деп – който имаше 13-годишна връзка с Ванеса Паради, от която има две деца, и Амбър Хърд. Във филма Амбър изигра любимата му, роля, която трябваше да се отрази в реалния живот, а Деп обяви раздялата си с Паради през следващата година. Той и Хърд се ожениха през 2015 г., подадоха молба за развод през 2016 г. и оттогава бяха замесени в широко разгласени съдечни процеси.

    11/11 11 филма, които сложиха край на браковете на актьорите

    „The Rum Diary“- Този филм от 2011 г. не просто сложи край на една връзка – той също даде тласък на една от най-известните и противоречиви съдебни битки за знаменитости на века. В него участваха Джони Деп – който имаше 13-годишна връзка с Ванеса Паради, от която има две деца, и Амбър Хърд. Във филма Амбър изигра любимата му, роля, която трябваше да се отрази в реалния живот, а Деп обяви раздялата си с Паради през следващата година. Той и Хърд се ожениха през 2015 г., подадоха молба за развод през 2016 г. и оттогава бяха замесени в широко разгласени съдечни процеси.