Още по темата

Владимир Путин ще участва в изборите за президент през 2018 г. като независим кандидат, съобщи той на годишната си пресконференция и добави, че въпреки това ще разчита на подкрепата на политически сили, които споделят възгледите му за развитието на страната.

Митът за ръчното управление на Русия е силно преувеличен, колосален обем от системна работа вършат правителството и регионалните власти, каза още руският президент Владимир Путин.

Путин каза, че разчита и на подкрепата на гражданите.

Той посочи още, че все още не е определен председателят на предизборния му щаб и допълни, че това е технически, но важен въпрос.

Путин отбеляза, че не би желал да представи сега в

подробности предизборната си програма, но увери, че "на практика вече има" такава.

ВИЖТЕ ПРОМЯНАТА В ИМИДЖА НА ПУТИН В СНИМКИ

„Русия трябва да бъде модерна страна с гъвкава политическа система” заяви президентът на годишната си пресконференция в Москва, пише БТА.

За днешното събитие са акредитирани над 1500 журналисти,

включително и от чуждестранни медии. Може би най-любопитното тази година е, че водеща ще бъде Ксения Собчак, която обяви намерението си да се кандидатира за президент на изборите през март 2018.

Руският секссимвол Ксения Собчак ще се кандидатира за президент

ВИЖТЕ СНИМКИ НА КСЕНИЯ СОБЧАК В НАШАТА ГАЛЕРИЯ

Миналогодишната му пресконференция тук

„Русия трябва да бъде устремена към бъдещето, трябва да бъде много модерна, политическата система трябва да е гъвкава, икономиката трябва да се базира на високи технологии. Производителността на труда трябва многократно да нарасне", каза Путин.

Той призова властта и цялото руско общество да насочат вниманието си и към проблемите, свързани с развитието на инфраструктурата, здравеопазването и образованието. "И всичко трябва да има за цел повишаване на доходите на гражданите", изтъкна той.

„Хората в Русия до голяма степен са прави да изразяват недоволство, но опозицията не може да предложи реален дневен ред”, заяви Путин.

Oбвиненията за руска намеса в изборите в САЩ и срещу руски медии са „шпиономания” и „бълнуване”.

Руският държавен глава каза още, че всички тази обвинения са били измислени от противниците на президента на САЩ Доналд Тръмп.

Путин отказа да прави оценка за работата на Тръмп, изтъквайки, че това се очаква да направи американският избирател, но посочи, че вижда постижения в растежа на американската икономика и пазари. 

По темата за допинг скандала 

Путин заяви, че страната ще работи "спокойно и конструктивно" със Световната антидопингова агенция (УАДА) и Международния олимпийски комитет (МОК) за премахването на проблемите с допинга в Русия, съобщава АФП.

В началото на месеца МОК взе решение да не допуска Русия до Зимните олимпийски игри в Пьончан през февруари, след като няколкогодишно разследване на организацията доказа, че местната антидопингова лаборатория е фалшифицирала проби със знанието на държавата. Все пак, руски атлети ще могат да участват на Олимпиадата под неутрален флаг, ако покрият дадени условия.

Цирк: Гей, порнозвезда и негър в Русия за президент 

ВИЖТЕ - ПОРНО ЗВЕЗДА, КАНДИДАТ ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА РУСИЯ

Тя е руса, красива и иска да стане президент 

"Как ще възобновим отношенията си с УАДА и МОК? Надявам се конструктивно, спокойно ще работим с тях, за да премахнем проблемите, които имаме. Но, разбира се, ние ще защитаваме интересите на нашите спортисти, включително и в съда. Какво друго можем да сторим? Принудени сме да помогнем на нашите атлети да защитят своята чест в съда", каза Путин по време на годишната си голяма пресконференция. 

Сегашният мандат на Путин изтича на 7 май 2018 г. На изборите следващата година той ще се кандидатира за четвърти път. Президентският мандат в Русия е шест години.

Владимир Путин е президент на Русия от 2000 г. След оставката на първия президент на Руската федерация Борис Елцин на 31 декември 1999 г., Путин бе назначен за изпълняващ длъжността, а по-късно спечели предсрочните избори, като кандидатурата си за тях обяви в родния си град Петербург.
Намерението да се кандидатира за втори мандат през 2004 г. обяви през декември 2003 г. в стадио в Москва, от където в пряка линия отговаряше на въпроси на граждани.

След изтичането на втория му мандат през 2008 г. той нямаше право да се кандидатира отново, тъй като руската конституция не позволява повече от два последователни мандата като президент.

След като в медите дълго време се спекулираше, че има уговорка президентският пост да поеме Дмитрий Медведев, а Путин да стане премер, в крайна сметка това се и случи.

През септември 2011 г. Медведев предложи на управляващата партия "Единна Русия" да издигне кандидатурата на Путин и така след изборите през 2012 г. той се завърна на президентския пост в Кремъл. Мждувременно с промени в законодателството, президентският мандат е вече 6 години.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК