Още по темата

Дванайсетокласникът, нападнал преди дни с дървен кол учител по английски в Професионалната селскостопанска гимназия в Садово, остава в ареста, реши днес районният съд в Асеновград.

Ученикът призна вината си. Той може да обжалва решението на 28 септември. Повдигнато му е обвинение за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда.

Нападение над ученик пред погледа на преподавателя

Момиче би съученичка, блъска главата й в чина

Как циганите в България станаха роми

Атанас остава зад решетките, макар това да е рядкост, защото все още не е пълнолетен. Съдът обаче реши, че случаят е изключителен и това е единственото адекватно решение.

Ученикът каза, че съжалява и че ще си вземе поука. В последната си дума изненадващо той поиска да остане задържан „в стая”. Да остане зад решетките поиска и адвокатът му Галина Карагьозова.

По-рано тази седмица трима 17-годишни възпитаници на Професионалната гимназия по селско стопанство нападнаха учител по английски език.

Момчетата са от ромски произход, но не са създавали проблеми и са се учели добре до този момент. Двама от тях освободени. В ареста остава единствено Атанас, който ударил преподавателя с дървен кол.