Още по темата

Бившият министър на вътрешните работи и член на Изпълнителното бюро на АБВ Румен Петков коментира в предаването „Здравей, България“ по NOVA поредният скандал между президента Румен Радев и председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов след последния КСНС.

„Цветан Цветанов се държи като недисциплиниран служител на 7-мо управление на Държавна сигурност, където той всъщност е работил. На Цецо му е поставена задачата да контролира Румен Радев и той мине се не мине време и се изцепи нещо. Не знам кой му е поставил тази задача“, заяви Петков.

Радев отговори на Цветанов: Неслучайно говоря за образование, явно трудно осмисля

Скандал между Цветанов и президента Радев на КСНС

Той добави: „Кой нормален човек ще си помисли, че президентът ще иска да извади държавата от ЕС и НАТО? А защо е избрана тази конфликтна точка – толкова си може Цецо. От него не трябва да се очаква кой знае какво. Той не бива да бъде надценяван, сиромахът, толкова си може.

Такава глупост е могъл в случая да сътвори, такава е сътворил“.

Румен Петков беше категоричен, че този конфликт е нещо обидно за държавата и институциите. „Не може да се разменят такива фрази. Не може понеже мразиш президента, да унижаваш президентската институция като обявяваш, че нищо не зависи от нея и тя е някаква имагинерна единица, която просто ей така съществува.

Според мен тук и президентът преигра малко (бел. ред. с репликата за образованието). Цецо колко се е образовал във ВИФ това е друг въпрос, но това не е работа на президента“, каза още Петков и подчерта: „Важните неща на КСНС бяха затъмнени от този измислен скандал“.

Той коментира и показния арест на кметицата на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева с думите: „От АБВ винаги сме били за крути мерки срещу корупцията”. Според него обаче в случая с кметицата на „Младост” има няколко проблема.

Вицепремиер за ареста на Иванчева: Малко се премина границата

Адвокат: Изключително е унизителен арестът

„Първо – при стоварването на толкова жива сила, нормалният човек очаква да види там двете момчета, които излязоха от Софийския затвор. Второ – 4 часа да държат, който и да е по този начин, в социалните мрежи дамата беше героизирана. Трето –

10 дни вече това е основна тема в медиите и не говорим има ли корупция, а каква е технологията. Това показва, че нещо не е наред”,

заяви Петков.

Той попита и защо депутатите още не са проявили интерес към темата. „Има много по-елегантни начини, такива е имало и във времето назад, когато без такава демонстрация, без такъв зоологически ентусиазъм се е стигало до резултат”, коментира Петков. „Едно е да кръщаваш акцията, друго да я доведеш до успешен край”.

„Не се прави така, не може 10 дни това да е темата – не има ли корупционно действие, а как е проведена операцията”, заяви Петков. За КОНПИ, Петков заяви: „От АБВ предупреждавахме, че това е

Франкенщайн, който рано или късно ще удари обществото”.

„Все си мисля, че тази агенция ще обяви среща на част от основателите си пред Спортната палата”, коментира още Петков. „Когато създаваш една мегаструктура, неконтролируема, с възможности да ползва СРС, които не подлежат на контрол от бюрото, резултатите няма как да не закъснеят”, допълни Петков.

Целия разговор с Румен Петков чуйте във видеото горе.

Кметицата беше арестувана във вторник с 56 хил. евро подкуп в колата ѝ. Банкнотите за подкпупа - 70 хил. евро, 14 хил. от които взима посредникът, са били маркирани, а по ръцете на Иванчева са били открити следи от веществото, което показва, че тя е пипала парите.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуално съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.