256

М айката на обвинения за убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова заяви, че Северин Красимиров е признал вината си.

Днес ще бъде гледано делото му за връщане в България. Северин разказал пред майка си, че бил пиян и надрусан, след като е бил на рожден ден. Тя иска да бъде съден в Германия и да лежи в техен затвор, защото смята, че в България ще го убият. Това разказа тя пред NOVA от Германия. 

„Той призна, че го е направил на пияна глава, бил е надрусан. Каза ми, че не помни нищо. Започна да плаче пред мен. Той не е такъв човек”, разказа Надежда Красимирова.Тя каза още, че синът й е с умствена изостаналост. Взимал е и хапчета, но тя спряла да му ги дава. Освен него, има още седем деца. 

Източник: Nova.bg

Все още не е ясно кога Северин ще бъде екстрадиран в България. Окръжен съд в Долна Саксония ще реши това в рамките на днешния ден. Максималният срок, за да се случи това е 40 дни. По всяка вероятност обаче ще отнеме по-малко време. 

Съдът ще реши дали Северин Красимиров да бъде екстрадиран в България.

Чрез ДНК анализ разследващите са установили, че 21-годишният Красимиров е изнасилил и убил Маринова.

Заподозрян за убийството в Русе е арестуван в Германия

Германските власти са задържали заподозрения във вторник вечерта – осем часа след постъпило искане от българските власти. Той се е намирал в дома на майка си в Щаде.

На пресконференция германските власти обясниха подробности по задържането на младежа. От полицията обясниха, че цялата процедура по връщането на заподозрения у нас може да продължи максимално 40 дни.

Първо местният съд в Щаде трябва да даде съгласие за извеждането на Северин от Германия към България,

след това Областният съд в по-голям град трябва да потвърди това решение. Местните медии коментират, че когато има съгласие от самия задържан, тази процедура е значително по-бърза, но при всички положения Северин няма да бъде съден в Германия, защото има европейска заповед за арест.

Фредо де Врийс, директор на Службата за криминални разследвания в Долна Саксония, заяви: „Арестувахме 20-годишен български гражданин в град Щаде, той е заподозрян за убийството на българската журналистка. Сътрудничеството между всички власти, свързано с европейската заповед за арест се оказа успешно. Ние непрекъснато обменяме информация, получихме и важна информация от властите в София.

Молбата за екстрадиция е автоматично свързана с европейската заповед за арест. Това означава, че заподозреният се явява пред регионалния съд в Щаде и там ще решат дали са необходими допълнителни съдебни ходове за екстрадицията.

Подобна процедура може да отнеме до 40 дни,

но предполагам, че българските власти ще настояват за екстрадиция“.

Имал ли е съучастници Северин Красимиров?

Напрежението в ромската махала на Русе ескалира. Жителите на квартала искат да разберат дали има съучастник в престъплението. Полицията не спира да работи, като за кратко в сряда е бил задържан вторият баща на Северин Красимиров. Проверяват се и други хора, а случаят не е приключил.

Лелята е разказала, че той и още две момчета в петък вечерта са празнували рожден ден. След това Северин си е тръгнал. Прибрал се е вкъщи след убийството с кръв по дрехите. Не е ясно дали някой от другите момчета е бил с него. Хората от квартала не искат да бъдат свързани със семейството на Красимиров, информира NOVA. Те принудиха лелята и жената на заподозрения да признаят дали са били наясно, че той е извършил убийство.

„Като се върна нямаше кръв по дрехите. Говори с майка си по телефона и й каза, че е изнасилил момиче. На сутринта попитах жена му къде е той, а тя ми каза, че е заминал за Германия. Не знам кои са момчетата, които са били с него“, каза лелята на заподозрения.

Двете жени са напуснали квартала, защото се безспокоят за сигурността си.

Жители от квартала са помогнали на полицията, за да могат по-лесно да открият заподозрения в Германия. Те не вярват, че той би могъл да извърши толкова тежко престъпление сам.

Дългогодишният следовател и адвокат Людмил Рангелов коментира жестокото престъпление и заподозреният Северин в студиото на Здравей, Бълария по NOVA. Според него 21-годишният Северин Красимиров е убил Виктория Маринова сам.

„Примитивният човек не мисли така, както ние. Той действа по животински инстинкт, за да удовлетвори в случая един свой нагон. Страхът от наказание и възмездие идва по-късно и той се стреми да го избегне. Преди извършването на деянието тази мисъл не го занимава”, коментира следователят.

Рангелов обясни, че

най-вероятно наказанието за Северин Красимиров ще е 30 години затвор.

„Самите разпоредби по Европейската заповед за арест задължават българският съд 20 години, след като е започнал да изтърпява наказанието, задължително да преразгледа неговото положение”, поясни Людмил Рангелов.

„Начинът на извършване на престъплението до голяма степен дава възможност да се разчете какъв трябва да е профилът на извършителя. Очевидно оперативните служби са се насочили правилно към възможния контингент от извършители и са реагирали бързо”, коментира още Рангелов.

Според него шумът по случая в световните медии е бил излишен, прекален и необоснован заради обстоятелствата около престъплението. А именно – от самото начало е било ясно, че убийството на Виктория Маринова не е свързано с работата ѝ.

Посланикът на Великобритания у нас Ема Хопкинс говори пред NOVA за срещата, която премиерът Бойко Борисов имаше вчера с множество посланици. На нея той ги е информирал за разследването по случая с бруталното убийство. Министър-председателят изрази вчера огорчението си от начина, по който жестокото престъпление е отразено в световните медии и Хопкинс призна, че споделя разочарованието на Борисов.

„На срещата, на която бяхме поканени посланиците, получихме интересна и актуална информация за бруталното убийство на Виктория Маринова от премиера Бойко Борисов.

Той сподели, че е разочарован от начина, по който беше отразен случаят в международните медии и аз споделям това негово разочарование“,

каза тя.

По думите ѝ за няколко дни полицията е събрала много доказателства, издадена е Европейска заповед и според нея всяка една европейска полицейска служба трябва да се гордее с такива резултати.

„Напълно съчувствам на премиера за неговото разочарование. Той се почувства сякаш България е предадена в медиите и че много прибързани изводи са извлечени от обстоятелствата около това убийство”, коментира още Хопкинс.

„Нашата преса е свободна и невинаги политиците харесват това, което медиите казва. Свободната преса е свободна да каже каквото си иска”, допълни тя. По думите ѝ

понякога се получава подобен истеричен отзвук

при липсата на надлежно разследване за установяване на връзките. „На места отразяването на този случай беше ужасяващо, защото това, което не чухме, е, че е едно брутално сексуално престъпление срещу жена”, каза Ема Хопкинс.

Тялото на 30-годишната журналистка беше намерено в събота следобед в храсти край Дунав след подаден сигнал от гражданин. Всички открити вещи са изпратени в Института по криминалистика. Чакат се резултатите, които ще покажат дали по тях има оставени чужди отпечатъци.  

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Коментари 256
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

256 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Маргарита и Кристиян на крачка от елиминацията в “Един за друг”

Маргарита и Кристиян на крачка от елиминацията в “Един за друг”

Любопитно Преди 1 час

Те завършиха със седмичен бюджет от 0 лева за втори път този сезон

Блинкен ще участва в преговорите за прекратяване на огъня в Газа в Саудитска Арабия

Блинкен ще участва в преговорите за прекратяване на огъня в Газа в Саудитска Арабия

Свят Преди 2 часа

Той ще се срещне с министри от блока на арабските държави от Персийския залив

"Хамас" показа кадри на двама живи заложника (ВИДЕО)

"Хамас" показа кадри на двама живи заложника (ВИДЕО)

Свят Преди 4 часа

Те са били отвлечени от екстремисти по време на атаката на "Хамас" срещу Израел на 7 октомври

Бритни Спиърс бе осъдена да плати над 2 милиона долара на баща си

Бритни Спиърс бе осъдена да плати над 2 милиона долара на баща си

Свят Преди 6 часа

Самата Спиърс е похарчила над 4 милиона долара за адвокати

Разкриха причината за смъртта на О Джей Симпсън

Разкриха причината за смъртта на О Джей Симпсън

Свят Преди 6 часа

О Джей Симпсън почина на 76-годишна възраст в дома си в Лас Вегас на 10 април

Градушката в Сливенско уби бебе картал

Градушката в Сливенско уби бебе картал

България Преди 7 часа

Това съобщиха от природозащитната организация Фонд за дивата флора и фауна

Лувърът подготвя отделна зала за „Мона Лиза“

Лувърът подготвя отделна зала за „Мона Лиза“

Свят Преди 7 часа

Подобен ход би дал на посетителите по-добро изживяване

Кацането неуспешно: Смущения на GPS сигнала осуетиха приземяването на самолет

Кацането неуспешно: Смущения на GPS сигнала осуетиха приземяването на самолет

Свят Преди 8 часа

Самолет, излетял от Хелзинки, не успя да кацне на естонското летище Тарту в петък вечерта

Олена Зеленска: Жертвите на изнасилвания, извършени от руски военни, ще получат обезщетения

Олена Зеленска: Жертвите на изнасилвания, извършени от руски военни, ще получат обезщетения

Свят Преди 8 часа

Първата дама подчертава, че жертвите на насилие не могат да чакат, докато конфликтът бъде разрешен

Ердоган към Рюте: Изборът на нов шеф на НАТО ще бъде направен със стратегическа мъдрост

Ердоган към Рюте: Изборът на нов шеф на НАТО ще бъде направен със стратегическа мъдрост

Свят Преди 8 часа

Ердоган и Рюте са обсъдили също ситуацията в ивицата Газа и войната в Украйна

Американското разузнаване: Путин вероятно не е наредил Навални да бъде убит

Американското разузнаване: Путин вероятно не е наредил Навални да бъде убит

Свят Преди 8 часа

47-годишният Навални беше най-яростният критик на Путин в Русия

Кремъл обяви, че ще продължи да развива взаимоотношения с Пекин

Кремъл обяви, че ще продължи да развива взаимоотношения с Пекин

Свят Преди 9 часа

Блинкен беше на посещение в Китай от сряда до петък

Украински дронове удариха две петролни рафинерии и военно летище в Русия

Украински дронове удариха две петролни рафинерии и военно летище в Русия

Свят Преди 9 часа

Нападението е било извършено от Службата за сигурност на Украйна

Руски съд пусна под домашен арест задържания журналист от Forbes

Руски съд пусна под домашен арест задържания журналист от Forbes

Свят Преди 9 часа

В петък беше съобщено, че Сергей Мингазов е арестуван по подозрения, че разпространява фалшива информация за руската армия

Мощно торнадо връхлетя централните части на САЩ (СНИМКИ/ВИДЕО)

Мощно торнадо връхлетя централните части на САЩ (СНИМКИ/ВИДЕО)

Свят Преди 10 часа

Стихията е причинила значителни щети, има и ранени

<p>Северна Корея с остро предупреждение към&nbsp;САЩ</p>

Северна Корея обвини САЩ в политизиране на въпроса с човешките права

Свят Преди 10 часа

Ще предприемем твърди и решителни стъпки в защита на своята неприкосновеност и сигурност в отговор на Вашингтон, заяви Пхенян