0

Б лизо до Кейптаун е Боулдърс Бийч - защитен плаж, дом на колония от африкански пингвини. Боулдърс Бийч е част от Националния парк Тейбъл Маунтин. Пингвините са си избрали това място през 1982 г. и до днес се чувстват прекрасно тук.

Тези африкански пингвини се срещат само по крайбрежията на Южна Африка и Намибия. Към днешна дата те са на ръба на изчезване. В резултат на това са под специалната закрилата на природозащитниците.

Въпреки че плажът е разположен в средата на жилищен район, това е едно от малкото места, където тази уязвима птица (Spheniscus demersus) може да бъде наблюдавана от близко разстояние, свободно скитаща в защитена природна среда.

ПИНГВИНИТЕ НА ЮЖНА АФРИКА (СНИМКИ)

От само две гнездящи двойки през 1982 г. колонията на пингвините е нараснала до около 3000 птици през последните години. Това отчасти се дължи на намаляването на търговските пелагични тралове в залива, което е увеличило предлагането на сардини и аншоа, част от диетата на пингвините.

Ограден главно от местна храстова растителност, от една страна, и чистата вода на залива Фолс, от друга, в района има редица малки защитени заливи, частично заградени от гранитни камъни, датирани на 540 милиона години.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Близо до #Кейптаун е Боулдърс Бийч - защитен плаж, дом на колония от африкански пингвини. Боулдърс Бийч е част от Националния парк Тейбъл Маунтин. Пингвините са си избрали това място през 1982 г. и до днес се чувстват прекрасно тук. Тези африкански пингвини се срещат само по крайбрежията на Южна Африка и Намибия. Към днешна дата те са на ръба на изчезване. В резултат на това са под специалната закрилата на природозащитниците. @bezbagaj разказват за бреговете на Република Южна Африка тази неделя, 13 ч. по Diema. Photo credit: Без Багаж . . #africa #penguin #animals #animalslover #travel #instatravel #capetown #southafrica

A post shared by Vesti.bg (@vesti.bg_) on

Плажът Боулдърс е популярно място за отдих, но пингвините се виждат най-добре от плажа Фокси, където новопостроените мостове водят посетителите до няколко метра от птиците.

Разходка с пингвини в Южна Африка

Гледайте новия епизод на "Без багаж" тази неделя, 13 ч. по DIEMA

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@