15

Р одословното дърво на Кенеди е обширно, сложно и  истински мощно. Първото поколение на "известните" Кенеди е това на Джон Ф. Кенеди и неговите осем братя и сестри, сред които братята му Робърт и Тед, които се присъединяват към него в политиката, и сестрите му Катлийн, Джийн и Розмари.

Джон Ф. Кенеди е избран за първи път в Камарата на представителите на САЩ през 1947 г. и оттогава не е имало период от повече от две години, в който Кенеди да не е заемал този пост.

Семейство Кенеди са лидери, политици, посланици, капитани на индустрията, филантропи и активисти за опазване на околната среда. В същото време ги възприемат като безразсъдни женкари, наркомани, скандалджии и може би жертви на проклятие.

Убийства

Може би най-известните трагедии, сполетели семейство Кенеди, са убийствата на президента Джон Ф. Кенеди и брат му Робърт Ф. Кенеди.

Джей Еф Кей е застрелян от снайперист, докато преминава с кортеж през Далас, придружен от съпругата си. Той е на 46 години и е баща на три малки деца.

Убийството на Джей Еф Кей е едно от най-значимите исторически събития в западната история. Но страданията на семейството не спират дотук. Неговият брат, Робърт Франсис "Боби" Кенеди, също е значима фигура в политиката, като служи като главен прокурор на САЩ.

Той е застрелян и убит през 1968 г. Осъденият за убийството му е млад палестинец на име Сирхан Сирхан, за когото се твърди, че е действал в отмъщение за подкрепата на Кенеди за Израел.

Самолетни катастрофи

Шокиращ брой Кенеди са загинали в самолетни катастрофи през годините, което е една от многото причини, поради които се смята, че семейството им е прокълнато с лош късмет.

Източник: Getty images/ iStock

Първият загинал е Джоузеф П. Кенеди-младши, най-големият брат, който е бил пилот по време на Втората световна война.

През 1944 г. той се записва доброволец за участие в опасна тайна мисия в окупираната от нацистите Франция заедно с още един пилот. Мистериозна експлозия на борда на самолета довежда до смъртта им. Причината така и не е установена.

Четири години по-късно сестрата - Катлийн Кенеди пътува над Франция с малък самолет по време на буря. Самолетът се разбива и Катлийн загива заедно с трима други пътници. По това време тя е само на 28 години.

Етел Кенеди, съпругата на Робърт Кенеди, губи и двамата си родители при самолетна катастрофа през 1955 г. Джордж Скакел и Ан Бранак пътуват в самолет Corvair, който се разбива след като свършва горивото. Братът на Етел - Джордж, също загива в самолетна катастрофа през 1966 г.

През 1964 г. Тед Кенеди (от печално известната автомобилна катастрофа в Чапакуидик) също участва в самолетна катастрофа. Той пътува с малък чартърен самолет от Вашингтон за Масачузетс заедно с няколко свои политически колеги. Кенеди успява да оцелее, но други двама пътници загиват.

През 1999 г. Джон Ф. Кенеди младши, съпругата му Каролин Бесет Кенеди и сестра ѝ Лорън Бесет предприемат съдбовен полет, за да присъстват на сватба.

Кенеди младши е пилотирал самолета, а записите от полета показват, че по някакъв начин е изгубил контрол и го е разбил в Атлантическия океан. Няма оцелели.

Уилям Кенеди Смит е обвинен в нападение 

Уилям Кенеди Смит, племенник на Джей Еф Кей, е арестуван за сексуално посегателство през 1991 г.

31-годишният лекар е обвинен, че е нападнал жена във ваканционния дом на Кенеди в Палм Бийч, Флорида, след нощно обикаляне на барове с чичо си Тед Кенеди и братовчед си Патрик Кенеди.

Твърди се, че те се срещнали с жената в нощен клуб и отвели нея и приятеля ѝ в къщата, където се случило предполагаемото нападение.

В изявление, прочетено от адвоката ѝ, жената признава трудностите, с които се е сблъскала, когато е участвала в подобен високопрофилен процес срещу мъж от влиятелно семейство. "Моля се решението ми да продължа делото да не е било напразно и по някакъв малък начин да съм допринесла за разумното разглеждане на критичните въпроси, които това дело повдигна."

Кенеди Смит беше оправдан по всички обвинения.

Присъдата изненада мнозина, като се има предвид, че три други жени свидетелстваха на свидетелската скамейка, че също са били насилвани от него през 80-те години на миналия век.

Уилям Кенеди Смит е един от многото мъже от рода Кенеди, които сякаш успяха да се измъкнат с късмет от сложни юридически ситуации.

Скандал с детегледачката на Майкъл ЛеМойн Кенеди

Майкъл ЛеМойн Кенеди, син на Робърт Кенеди, е обект на сериозен скандал през 1997 г., когато се появява новината, че е имал връзка с бившата детегледачка на децата си, за която се смята, че е била няколко години непълнолетна, когато са започнали връзката си.

Той не е подведен под отговорност, но съпругата му го напусна и той беше публично опозорен.

Майкъл ЛеМойн Кенеди умира при каране на ски

По-късно същата година Кенеди кара ски в Аспен с голямото си семейство. Те играели футбол, докато били на ски, и не носели каски, пренебрегвайки членовете на ски патрула, които им казали да спрат. Кенеди умира като се удря в дърво при движение с висока скорост.

Източник: Getty images/ iStock

Заболяването на Джон Ф. Кенеди 

През 1961 г. Джон Ф.Кенеди е подложен на изключителен натиск във връзка със Залива на прасетата и преговорите със Съветския съюз на срещата на върха във Виена.

В същото време страда от инфекция, която едва не го убива. Тя е скрита от обществеността, тъй като е причинена от бактерия, предавана по полов път.

Суровата сделка на Джаки Кенеди

Джаки Кенеди, по-късно Джаки Онасис, е била затворена жена, която рядко говори за откровените връзки на първия си съпруг.

В писмо до приятелка, написано още преди да са се оженили, тя коментира: "В известен смисъл той е като баща ми - обича преследването и се отегчава от завладяването, а след като се ожени, има нужда от доказателство, че все още е привлекателен, затова флиртува с други жени и се възмущава от теб. Видях как това едва не уби мама", пише тя.

Кенеди не плачат

Въпреки многобройните трагедии, сполетели семейство Кенеди, матриархът Роуз Кенеди (майката на JFK) забранява на роднините си да ги обсъждат. Всъщност тя е въвела правилото, че на никого не е позволено да плаче в дома ѝ. "Би било егоистично и деморализиращо да се фокусираме върху нашите трагедии", казва тя веднъж. "След смъртта на Джак имаше една поговорка за внуците - да не плачат в къщата. Ако плачеш, ще бъдеш изпратен обратно там, откъдето си дошъл. Аз настоявах за това."

Коментари 15
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

15 коментара
 
Годеж. Бащата на булката се обръща към зетя: - Зетко, къде смятате да живеете след сват бата?! - Амиии... ще поживеем с вас известно време...…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

"Топлофикация София" обещава по-ниски сметки за парно

"Топлофикация София" обещава по-ниски сметки за парно

България Преди 6 минути

Какви са причините и ще се оправдаят ли очакванията на експертите?

Поразяващата уста Фънки жури в Hell’s Kitchen заедно с шеф Ангелов

Поразяващата уста Фънки жури в Hell’s Kitchen заедно с шеф Ангелов

Любопитно Преди 20 минути

Четирите оранжеви престилки ще се борят за мястото си в шоуто срещу четирима нови топ готвачи

Проверка установи системни нарушения и пропуски в СРП

Проверка установи системни нарушения и пропуски в СРП

България Преди 42 минути

Докладът е изпратен до ВСС и Софийската градска прокуратура

<p>&quot;Опенхаймер&quot; разбуни духовете</p>

"Опенхаймер" разбуни духовете: Има ли реална заплаха за ядрена война

Свят Преди 58 минути

В този много критичен момент "Опенхаймер" върна дискусиите за ядрените оръжия в публичното пространство

След 5 години затвор за групово изнасилване: Освободиха бивш K-pop изпълнител

След 5 години затвор за групово изнасилване: Освободиха бивш K-pop изпълнител

Свят Преди 1 час

Бившият певец беше осъден за две изнасилвания през 2016 г., както и за това, че се е снимал да прави секс с жени без тяхно знание

<p>Утре конвоират в България обвинения за убийството в Цалапица</p>

Конвоират в България обвинения за убийството в Цалапица

България Преди 1 час

Рангел Бизюрев ще бъде предаден на българските съдебни власти утре

На първо четене: Шофьорските книжки в ЕС стават електронни

На първо четене: Шофьорските книжки в ЕС стават електронни

Свят Преди 1 час

Младите шофьори да имат изпитателен срок в първите си две години зад волана, предвиждат още промените

Продажбите на смартфони записаха рекорден спад

Продажбите на смартфони записаха рекорден спад

Технологии Преди 1 час

Миналата година те са се свили с 36 млрд. долара

От 1 май: По-евтини карти за градски транспорт за ученици и студенти в София

От 1 май: По-евтини карти за градски транспорт за ученици и студенти в София

България Преди 1 час

Това обяви общинският съветник от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев

Пожар в ученическо общежитие в Стара Загора

Пожар в ученическо общежитие в Стара Загора

България Преди 1 час

Децата незабавно са били евакуирани

<p>След 12 години дело: Условна присъда за депутат от ДПС</p>

След 12 години дело: Условна присъда за депутата от ДПС Димитър Аврамов

България Преди 1 час

Признатият за негов помагач Методи Петков получи ефективно наказание

Над 100 представители на голям телекомуникационен оператор се включиха във второто издание на вътрешния гейминг турнир Gaming Thursday

Над 100 представители на голям телекомуникационен оператор се включиха във второто издание на вътрешния гейминг турнир Gaming Thursday

Любопитно Преди 2 часа

Вътрешният корпоративен турнир по електронни спортове на А1 е част от инициативите в компанията за изграждане на позитивна работна среда

<p>На ски по бански в Пампорово</p>

На ски по бански: Организират спускане в плажен стил в Пампорово

България Преди 2 часа

Спускане на скиори и сноубордисти по бански се организира на 6 април от връх Снежанка

Независимо от международния натиск: Нетаняху се зарече да щурмува Рафах

Независимо от международния натиск: Нетаняху се зарече да щурмува Рафах

Свят Преди 2 часа

Израелският министър-председател демонстрира твърда решимост да действа самостоятелно на фона на призиви на ключови партньори като САЩ и Германия да не го прави

"Радваме се да те видим, Кейт": Публикуваха нови снимки на принцесата (ВИДЕО)

"Радваме се да те видим, Кейт": Публикуваха нови снимки на принцесата (ВИДЕО)

Свят Преди 2 часа

Здравният статус на принцесата е тема на множество спекулации седмици наред

Най-големият купувач на петрол от Русия нанесе удар на Путин

Най-големият купувач на петрол от Русия нанесе удар на Путин

Свят Преди 2 часа

Индия се е превърнала в основен купувач на руски петрол, като доставките за страната са се увеличили до около 40%