Още по темата

Ислямският проповедник Ахмед Муса Ахмед излезе от ареста. 

Окръжният съд в Пазарджик промени мярката му от задържане под стража на парична гаранция от 7500 лева. Мотивът - Муса е прекалено дълго в ареста - 3 години и 10 дни, без присъда.

Съдът в Пазарджик махна белезниците на обвиняемия, след като адвокатът му представи квитанция с платената гаранция. Парите са събрани в джамията в Пазарджик от близки сподвижници на Муса.

Делото продължава с изслушването на СРС-та.

Съдът разсекрети специалните разузнавателни средства по делото срещу Муса и 13-те му сподвижници, обвинени в проповядване на религиозна омраза.

Обвинителен акт срещу членове на „Ислямска държава” в България

Започна делото за проповядване на идеи на "Даеш"

В съдебната зала днес той заяви, че се чувства като птица, освободена от кафез. Майка му Живка го разцелува пред телевизионните камери и заяви, че синът й е държан 3 години в ареста с лъжи. 

Според прокуратурата Муса и другите 13 души са проповядвали идеите на ИДИЛ.

Междувременно, предложението на Патриотите за криминализиране на проповядването на радикален ислям беше прието от парламента на първо четене. То предвижда наказание лишаване от свобода от една до пет години и глоба от 5 000 лева.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК