Още по темата

Заплахи и по-малко пари за миньорите, които изкараха над 60 часа под земята в рудник "Бабино”, заради забавени заплати.

Техни колеги ги подкрепиха навън, щурмувайки ръководството на мините. От снощи започна изплащането на парите. Ваучерите за храна са раздадени само за един месец и то за март. Някои работници казват, че не им е изплатена пълната сума.

Междувременно управителят на „Въгледобив Бобов Дол“ Красимир Чаврагански подаде оставка. Миньорите заявиха, че остават в стачна готовност.

С това започва днешния обзор в новия епизод на "Новините в 90 секунди".

Днес е Петковден, един от големите народни празници, с които българите отбелязват края на топлото време и настъпването на зимата. Зимният Петковден дава и началото на почитта към покровителя на семейството и рода.

Народът отбелязва този ден като начало на зимните празници - правят се курбани и сборове.

Стълбът на безумието

Електрически стълб с високо напрежение по средата на новоположен асфалт изумява всеки, минал край него. Пътят Славовица - Ветрен се води затворен за ремонт, но по него минават автомобили. За това сигнализира репортер на Vesti.bg от мястото.

Стълбът може да видите в галерията

Според кмета на общината, електрическият стълб е трябвало да бъде преместен от електроразпределителното дружество, на което е платено за това. За да не спират асфалтирането, местната власт разрешила полагането на настилката, въпреки стълба.

Кичът среща парите

Хората стават често фенове на дадена личност – музикант, актьор, голям спортист. Този мъж обаче е луд почитател на... "Версаче". 30-годишният Шенки Маслана, известен като Шенки "Версаче", е албанец, живеещ в Скопие. Страстта по модната марка започва през 2009 г. Маслана разказва, че първо започва да си купува дрехи. Постепенно увлечението прераства в мания, която може да се види по бижутата и дори къщата му, която е изцяло "обшита" с Горгона Медуза.

Вижте снимки на Шенки и къщата му в галерията