Избори 2 в 1

  • Джулия Тайлър - Втората съпруга на президента Джон Тайлър вярваше, че има паранормални способности. Известно е, че майка ѝ е провеждала сеанси, така че свръхестественото не е нещо ново за Първата дама. Екстрасензорното възприятие на Джулия Гардинър Тайлър включваше способността да левитира предмети и да осъществява контакт с призраци. Но може би най-известното свръхестествено събитие на Първата дама е сън, който сънува през 1862 г., в който тя твърди, че е видяла съпруга си да умира. Два дни по-късно президентът Тайлър почина в хотел Exchange в Ричмънд, Вирджиния.

 

    1/9 Първите дами, занимаващи се с окултизъм

    Джулия Тайлър - Втората съпруга на президента Джон Тайлър вярваше, че има паранормални способности. Известно е, че майка ѝ е провеждала сеанси, така че свръхестественото не е нещо ново за Първата дама. Екстрасензорното възприятие на Джулия Гардинър Тайлър включваше способността да левитира предмети и да осъществява контакт с призраци. Но може би най-известното свръхестествено събитие на Първата дама е сън, който сънува през 1862 г., в който тя твърди, че е видяла съпруга си да умира. Два дни по-късно президентът Тайлър почина в хотел Exchange в Ричмънд, Вирджиния.

     

    9 снимки
  • Джейн Пиърс беше съпругата на 14-ия президент на САЩ Франклин Пиърс. Едно събитие оказа голямо влияние в живота на двойката: смъртта на техния 11-годишен син Бенджамин Бени при влакова катастрофа.Това обаче не е първото умряло дете, а третото им и единственото, което е преминало ранна детска възраст. За съжаление, смъртта на Бени съвпадна с победата на баща му на изборите. Новата Първа дама дори не присъства на встъпването в длъжност, тъй като скърби. Това било времето, когато спиритизмът започнал да набира популярност. В опит да се свърже с починалия си син, Джейн Пиърс се свързала със сестрите Фокс, които твърдяли, че могат да общуват с мъртвите. След сеанса Първата дама написала писмо до сестра си, в което твърдяла, че призракът на Бени е дошъл при нея по време на сън.

    2/9 Първите дами, занимаващи се с окултизъм

    Джейн Пиърс беше съпругата на 14-ия президент на САЩ Франклин Пиърс. Едно събитие оказа голямо влияние в живота на двойката: смъртта на техния 11-годишен син Бенджамин Бени при влакова катастрофа.Това обаче не е първото умряло дете, а третото им и единственото, което е преминало ранна детска възраст. За съжаление, смъртта на Бени съвпадна с победата на баща му на изборите. Новата Първа дама дори не присъства на встъпването в длъжност, тъй като скърби. Това било времето, когато спиритизмът започнал да набира популярност. В опит да се свърже с починалия си син, Джейн Пиърс се свързала със сестрите Фокс, които твърдяли, че могат да общуват с мъртвите. След сеанса Първата дама написала писмо до сестра си, в което твърдяла, че призракът на Бени е дошъл при нея по време на сън.

  • Мери Тод Линкълн - Съпругата на Ейбрахам Линкълн също загубила трима сина, включително 11-годишния Уили, който починал през 1862 г. от коремен тиф. За да добави още към личната си трагедия, Първата дама беше до съпруга си, когато той беше убит през 1865 г. От само себе си се разбира, че била скърбяща жена. Мери Тод Линкълн започнала открито да се занимава със спиритизъм и е известно, че е била домакин на сеанси в Червената стая на Белия дом. Първата дама писала на своята полусестра, казвайки: „Уили е жив. Той идва при мен всяка вечер и стои в подножието на леглото със същата сладка очарователна усмивка, която винаги е имал.“ 

    3/9 Първите дами, занимаващи се с окултизъм

    Мери Тод Линкълн - Съпругата на Ейбрахам Линкълн също загубила трима сина, включително 11-годишния Уили, който починал през 1862 г. от коремен тиф. За да добави още към личната си трагедия, Първата дама беше до съпруга си, когато той беше убит през 1865 г. От само себе си се разбира, че била скърбяща жена. Мери Тод Линкълн започнала открито да се занимава със спиритизъм и е известно, че е била домакин на сеанси в Червената стая на Белия дом. Първата дама писала на своята полусестра, казвайки: „Уили е жив. Той идва при мен всяка вечер и стои в подножието на леглото със същата сладка очарователна усмивка, която винаги е имал.“ 

  • Едит Болинг Галт Уилсън е съпруга на президента Удроу Уилсън, който е служил от 1913 до 1921 г. Първото ѝ докладвано паранормално преживяване е на южната морава на Белия дом, където призракът на бившата първа дама Доли Медисън ѝ казва да не променя розовата градина. Едит Уилсън също кани гадателка, известна като мадам Марсия Чампни, в Белия дом няколко пъти. Друг свръхестествен епизод се случва през 1923 г., когато тя усетила „тъмно присъствие“ около себе си. Това била нощта, в която починал следващият президент, Уорън Г. Хардинг.

    4/9 Първите дами, занимаващи се с окултизъм

    Едит Болинг Галт Уилсън е съпруга на президента Удроу Уилсън, който е служил от 1913 до 1921 г. Първото ѝ докладвано паранормално преживяване е на южната морава на Белия дом, където призракът на бившата първа дама Доли Медисън ѝ казва да не променя розовата градина. Едит Уилсън също кани гадателка, известна като мадам Марсия Чампни, в Белия дом няколко пъти. Друг свръхестествен епизод се случва през 1923 г., когато тя усетила „тъмно присъствие“ около себе си. Това била нощта, в която починал следващият президент, Уорън Г. Хардинг.

  • Флорънс Хардинг беше съпруга на президента Уорън Г. Хардинг. Тя е израснала в суеверно семейство и е вярвала в лоши поличби като поставяне на обувки на леглото или преместване на предмети, които биха променили енергията на стаята. Подобно на Едит Уилсън, Хардинг също обичала мадам Марсия Чампни, за която се казва, че е предсказала смъртта на съпруга си. Когато президентът Хардинг починал, Флорънс Хардинг поискала американското знаме, което било над ковчега, да бъде вдигнато, за да може да говори със съпруга си.

    5/9 Първите дами, занимаващи се с окултизъм

    Флорънс Хардинг беше съпруга на президента Уорън Г. Хардинг. Тя е израснала в суеверно семейство и е вярвала в лоши поличби като поставяне на обувки на леглото или преместване на предмети, които биха променили енергията на стаята. Подобно на Едит Уилсън, Хардинг също обичала мадам Марсия Чампни, за която се казва, че е предсказала смъртта на съпруга си. Когато президентът Хардинг починал, Флорънс Хардинг поискала американското знаме, което било над ковчега, да бъде вдигнато, за да може да говори със съпруга си.

  • Грейс Кулидж - Съпругата на 30-ия президент на Съединените щати, Калвин Кулидж, губи 16-годишния си син, Калвин младши през 1924 г. Според илюзиониста Хари Худини, Кулидж провеждала сеанси в Белия дом. Худини свидетелства пред Конгреса през 1926 г. срещу гадатели. Той твърди, че медиум му е казал: „Знам със сигурност, че е имало духовни сеанси, провеждани в Белия дом с президента Кулидж и семейството му.“ Грейс Кулидж беше и първият човек, който твърди, че е виждал призрака на Ейбрахам Линкълн в Белия дом.

    6/9 Първите дами, занимаващи се с окултизъм

    Грейс Кулидж - Съпругата на 30-ия президент на Съединените щати, Калвин Кулидж, губи 16-годишния си син, Калвин младши през 1924 г. Според илюзиониста Хари Худини, Кулидж провеждала сеанси в Белия дом. Худини свидетелства пред Конгреса през 1926 г. срещу гадатели. Той твърди, че медиум му е казал: „Знам със сигурност, че е имало духовни сеанси, провеждани в Белия дом с президента Кулидж и семейството му.“ Грейс Кулидж беше и първият човек, който твърди, че е виждал призрака на Ейбрахам Линкълн в Белия дом.

  • Елинор Рузвелт- Известно е, че съпругата на Франклин Д. Рузвелт се консултира с Нели Симънс Майер, която чете палми от Индиана. Първата дама съобщава и, че усеща присъствие, докато работи в Залата за договори, която всъщност е стар офис на Ейбрахам Линкълн.

    7/9 Първите дами, занимаващи се с окултизъм

    Елинор Рузвелт- Известно е, че съпругата на Франклин Д. Рузвелт се консултира с Нели Симънс Майер, която чете палми от Индиана. Първата дама съобщава и, че усеща присъствие, докато работи в Залата за договори, която всъщност е стар офис на Ейбрахам Линкълн.

  • Жаклин Кенеди беше омъжена за президента Джон Ф. Кенеди. Предполага се, че Джаки също е била посетена от призрака на Ейбрахам Линкълн, въпреки че не е била уплашена. Вместо това го почувствала утешително, сякаш той се грижил за нея и Джон Ф. Кенеди .Известно е, че Първата дама е използвала I Ching, която е древна китайска книга за гадаене, за която се твърди, че е написана през 9 век пр.н.е. Друга форма на гадаене, практикувана от Джаки Кенеди, е използването на рунически камъни.

    8/9 Първите дами, занимаващи се с окултизъм

    Жаклин Кенеди беше омъжена за президента Джон Ф. Кенеди. Предполага се, че Джаки също е била посетена от призрака на Ейбрахам Линкълн, въпреки че не е била уплашена. Вместо това го почувствала утешително, сякаш той се грижил за нея и Джон Ф. Кенеди .Известно е, че Първата дама е използвала I Ching, която е древна китайска книга за гадаене, за която се твърди, че е написана през 9 век пр.н.е. Друга форма на гадаене, практикувана от Джаки Кенеди, е използването на рунически камъни.

  • Нанси Рейгън - Съпругата на Роналд Рейгън вярвала в астрологията до такава степен, че наела професионален астролог на име Джоан Куигли, за да ѝ даде духовни напътствия. Куигли получавала 3000 щатски долара на месец, за да бъде на повикване, когато Първата дама има нужда от нея. Джоан Куигли, за която се твърди, че се е срещала с Михаил С. Горбачов, е повлияла на президента да смекчи позицията си срещу Съветския съюз.

    9/9 Първите дами, занимаващи се с окултизъм

    Нанси Рейгън - Съпругата на Роналд Рейгън вярвала в астрологията до такава степен, че наела професионален астролог на име Джоан Куигли, за да ѝ даде духовни напътствия. Куигли получавала 3000 щатски долара на месец, за да бъде на повикване, когато Първата дама има нужда от нея. Джоан Куигли, за която се твърди, че се е срещала с Михаил С. Горбачов, е повлияла на президента да смекчи позицията си срещу Съветския съюз.