"Труд": КАТ глобява с незаконни камери
Източник: Георги Димитров-Бруно, Vesti.bg
21

15-те снимащи радара у нас - гордостта на КАТ, са незаконни, пише "Труд". Информацията за това бе напълно потвърдена от Българския институт по метрология (БИМ), уточнява изданието.

България има 16 стационарни и 53 мобилни радара с камери. До 31 януари т. г. 15-те устройства, получили лиценз от края на 2009-а и началото на 2010 г., е трябвало да бъдат проверени отново.

Оказало се, че за тестовете е нужна допълнителна апаратура за 5000 евро. Докато тя не бъде купена, снимките могат да бъдат обжалвани пред съда.

"Съветвам всички, които получат наказателни постановления или електронни фишове със снимки за превишена скорост, да пускат възражения и да обжалват пред съда. Това не са сто процентови докозателсва", потвърждава шефът на Българския автомобилен съюз Борис Гаврилов, цитиран от изданието на вътрешна страница.

Oколо 150 000 българи са били заснети по пътищата, а вероятно и глобени за превишена скорост от един вид модерни камери, които КАТ е използвал, без да са одобрени от БИМ, продължава по темата "Труд" и подчертава, че само 2,4 процента от глобените шофьори обжалват в съда.

Столичната полиция разследва отново 14 поръчкови убийства, извършени през последните 10 г., пише под глава "24 часа". След като прегледали всички т.нар. студени досиета, криминалистите подбрали 14 екзекуции на подземни босове и бизнесмени, за които имало постъпили нови обстоятелства в течение на времето, казва в интервю за изданието директорът на СДВР Валери Йорданов.

За две от мокрите поръчки се проверява дали не са дело на групата на Йоско Безденски - Килърите 2. Полицаите са влезли в дирите и на банда, която е заподозряна за обира в трезора на ДСК в края на 2010 г.

Йорданов допълва, че по данни на потърпевшите бандитите са задигнали над 4 млн. лв. Търсили предимно пари, не са взели много злато.

1,5 млрд. лева влизат от ЕС през 2011 г., съобщава пред "24 часа" Томислав Дончев, министър по управление на средствата от ЕС.

"И това е минимумът. Така процентът плащания към края на годината ще е 20. Планът, който гоним, е всяка следваща година да удвояваме резултата от всички предишни, взети заедно... Към края на 2012 г. плащанията трябва да гонят 40 процента. До края на срока за плащания - 2015 г., се надявам да имаме огромен процент разплащателни средства.

Индикатор за това е програмата ИСПА. Има още няколко проекта, които трябва да бъдат завършени до края на 2011 г., и един, който трябва да изпълним до края на 2012 г. - "Дунав мост 2".

ИСПА вероятно ще я приключим с 72 - 75 на сто усвоени пари. Щом сме успели така да се мобилизираме заради ИСПА, вярвам, че пак ще го направим заради оперативните програми", категоричен е Дончев.

Първата комуна за зависими от алкохол и наркотици жени у нас ще отвори врати, казва за "Новинар" специалистът по зависимости Желяз Турлаков.

За 2 години аз лично съм върнал около 60 момичета, които са искали да се лекуват, но това няма къде да се случи, пояснява Турлаков. Нашите институции нищо не направиха по този въпрос, допълва той.

Зад построяването на новата комуна се очаква да застане една от най-големите благотворителни френски организации EMMANUS AGIR. Тя помага на бедни, бездомни, зависими и др.

Над 4000 спекуланти обикалят из страната и реализират зеленчуци и плодове от внос, представяйки се за земеделски производители, алармира под глава "Монитор".

По този начин се създава некоректно ценообразуване на зарзавата, а ситуацията в момента е убийствена за родния производител.

Тази спекула вади доходи от родните фермери, категорични са специалистите от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.

"Теч от НАП: Цветанов случил на спестовна тъща", е водещото заглавие на "Труд" по повод становището на "Галерия", че проверката за имотното му състояние е манипулирана.

Главната редакторка на "Галерия" Кристина Патрашкова и заместникът й Явор Дачков разказаха, че при тях пристигнали служители на НАП, които донесли документи за имането на Цветановите тъст и тъща - Васил и Стефка Петрови.

Кризата срина трудовия пазар повече, отколкото очакваха и най-големите песимисти, показват предварителните данни на националната статистика, анализирани от Института за синдикални и социални изследвания към КНСБ, цитирани от "Сега".

В края на 2010 г. наетите лица са били с 357 100 по-малко, отколкото са работили в началото на икономическия срив през 2008 г.

"Нашите разчети бяха от третото тримесечие на 2008 г., когато започна кризата, спрямо третото на 2010 г. без работа да останат общо около 315 000 души. Но само за една година - 2009 г., наетите са намалели с близо 295 000 души", са думите на президентът на КНСБ Пламен Димитров, цитирани от изданието.

Според статистиката средно месечно през 2009 г. наетите са били 2,4 млн. души, докато през 2010 г. те вече са едва към 2,1 млн. лица.

Намалението на направленията за прегледи при специалисти в доболничната помощ и за изследвания се дължи не на по-малкото им количество, а на несвършена работа от страна на районните здравни каси, отбелязва "Сега".

Преди дни лекари се оплакаха, че лимитите в доболничната помощ са драстично намалени спрямо края на 2010 г.

"Създалото се недоволство се дължи на факта, че по места районните здравноосигурителни каси не са разяснили правилата, по които се определя броят специализирани медицински дейности и стойността на медико-диагностични дейности.

Също така се установи, че не всички РЗОК са използвали заложените в правилата възможности за гъвкаво преразпределение на средствата на регионално ниво", обявиха от касата НЗОК.

Това означава, че районните каси не са преценили добре в коя поликлиника има по-голяма нужда от талони и в коя често остават неизползвани част от направленията, уточнява изданието.

Турци прибират наши с кораб, съобщава "Стандарт". "Полагаме усилия да приберем сънародниците ни от Бенгази и източната част на Либия по море", казва пред изданието премиерът Бойко Борисов.

Цял ден вчера кабинетът води преговори с държавите, които вече са отправили своите съдове към пристанището в Бенгази. Със сигурност има и наши кораби в този район на Средиземно море, но за търговските танкери е много трудно да се уреди приставане и качване на хора, обясниха експерти. 

Коментари 21
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

21 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

<p>&quot;Това е възмутително. Животът на служителите на ООН отново е изложен на&nbsp;риск&quot;</p>

Израелски демонстранти подпалиха комплекс на Агенцията на ООН в Йерусалим

Свят Преди 4 минути

"Това е възмутително развитие. Животът на служителите на ООН отново е изложен на сериозен риск"

д

Извършен е опит за похищение на кораб източно от йеменския град Аден

Свят Преди 17 минути

Капитанът на кораба е съобщил, че е бил приближен от малка лодка, в която е имало пет-шест въоръжени хора

5,8 по Рихтер разлюля Тайван

5,8 по Рихтер разлюля Тайван

Свят Преди 44 минути

Земетресението е станало на дълбочина от около 10 километра

Apple iPad Pro

Apple се извини за скандална реклама и я спря

Технологии Преди 45 минути

Новият iPad Pro ще бъде популяризиран по друг начин

Изумителни факти за най-големия орган - кожата

Изумителни факти за най-големия орган - кожата

Любопитно Преди 50 минути

Разказваме ви изненадващи факти за бебешката кожа, за да научите какво да очаквате и как да защитите новороденото си

г

Нещастните, щастливи хора: парадоксът Gen Z

Любопитно Преди 1 час

Проучване показва, че 52% от Gen Z се чувстват стресирани и проявяват симптоми на бърнаут на работното място; 43% от поколението Z смятат кариерата си за по-важна от личния живот

Една история за йога, манипулации и многочасов секс

Една история за йога, манипулации и многочасов секс

Свят Преди 1 час

Германски журналисти разкриват манипулации и злоупотреба с власт

Вулкан

Превръщат ли се скритите вулкани в Италия в най-голямата заплаха за човечеството?

Любопитно Преди 1 час

Ако сега някой ви пита кой е най-опасният вулкан на Апенините, вероятно ще отговорите: Везувий.

Шест институции проверяват данъчните складове на „Лукойл“

Шест институции проверяват данъчните складове на „Лукойл“

България Преди 1 час

Над 190 служители участват в операцията

д

„Чистота на депозит” в „Темата на NOVA“

България Преди 1 час

Не пропускайте тази събота след централната емисия новини

Мария Бакалова и Бойко Кръстанов са сред новите членове на Европейската филмова академия

Мария Бакалова и Бойко Кръстанов са сред новите членове на Европейската филмова академия

България Преди 1 час

Академията обяви новите попълнения в състава си на Деня на Европа - 9 май

д

В подкрепа на новите велоалеи: Колоездачи се събраха пред СО

България Преди 1 час

Те настояват да присъстват на Комисията по транспорт

Християн Мицкоски

Мицкоски: Главчев да каже за отстъпките на България, аз не ги виждам

Свят Преди 2 часа

Председателят на ВМРО-ДПМНЕ очаква обяснение "какви отстъпки е направила България към Северна Македония"

Километрично задръстване на АМ "Тракия" в посока Пловдив

Километрично задръстване на АМ "Тракия" в посока Пловдив

България Преди 2 часа

Движението от Мухово до Гелеменово е пренасочено заради аварирал тежкотоварен камион

"Властелинът на пръстените" с нов филм през 2026 г

"Властелинът на пръстените" с нов филм през 2026 г

Любопитно Преди 2 часа

Той условно е озаглавен „Властелинът на пръстените: Ловът на Голъм“, съобщи Warner Bros. Discovery

Женски крак

Мислите, че това е женски крак? Помислете отново

Любопитно Преди 2 часа

Модата притежава онова завидно свойство винаги да ни шокира