11

В сички ние знаем историята за Робин Худ, който взима от богатите, за да дарява на бедните.

Още по-интересен обаче е случай от неделя в Щатите, когато един мъж направи дарение от собственото си състояние, защото… Иска в страната му да се създаде по-сигурна среда за бъдещите поколения?

Как точно се случи това?

Американският милиардер  Робърт Ф. СМит каза, че ще плати студентските заеми на целия випуск 2019 на колежа "Морхаус", без изобщо да знае каква точно е сумата.

Той направи изненадващото изявление по време на речта си по случай завършването на студентите.

Робърт Ф. Смит е един от най-богатите афроамериканци. Той е един от директорите на инвестиционната компания „Vista Equity Partners“.

„Вие сте моят випуск – 2019. Семейството ми ще направи дарение, за да погаси студентските им дългове“, казва Смит пред целия випуск.

След това изречение, всички започват да аплодират, а множеството изпада буквално в екстаз.

Тази година близо 400 души завършват колежа „Морхаус“.

Говорител на Смит казва, че той е „очарован от това да инвестира в младите хора и бъдещето им“.

Освен че ще изплати дълговете им, милиардерът е инвестирал близо милион и половина долара в учебното заведение.

Неговото послание към завършващите е те да изградят една по-сигурна среда, в която да растат децата, които идват след тях.

Тонга Релефорд, майка на един от завършващите казва, че се чувства така, все едно отново и отново е денят на майката. Нейният син е изтеглил 70 000 щатски долара.

Друг студент споделя, че неговият кредит е 200 000 долара. По неговите сметки, той е щял да го изплаща 25 години. „Няма да изкарам половината си живот на сандвичи с фъстъчено масло“, споделя момчето пред медиите.

"Гледайте и се учете от положителни ролеви модели и вярвайте, че те също имате право да постигнете американската мечта", казва още Смит.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитни новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@