Още по темата

Apple не е измислила смартфона или таблета, или дори персоналния компютър. Това, което компанията основана от Стив Джобс прави, е да революционизира вече съществуващите идеи, превръщайки ги в удобни за потребителите продукти, до такава степен, че те стават еталон за качество и функционалност.

Снощи компанията показа най-новото, което ще предложи на пазара и много от нещата изглеждат вече познати. Успя ли Apple да изпревари отново конкуренцията?

Това, което всички чакаха от тазгодишното събитие на компанията, са новите модели iPhone. Представянето им започна с думите на Тим Кук: "Макар да изглеждат като предишните, ние променихме всичко в тях". "Това са най-добрите iPhone, които някога сме правили", допълва Фил Шилер, цитиран от Sravni.bg.

Единият от тях е iPhone 6S, който, както можете да се досетите, няма външна разлика с предшественика си, но за сметка на това включва някои интересни добавки, съобщава Smartnews.bg

iPhone 6S работи с нов 64-битов A9 процесор на Apple, който, компанията твърди, че е със 70% по-бърз при процесорни операции и 90% по-бърз при обработка на графика от стария A8.

Корпусът на новия iPhone е направен от иновативна сплав от алуминий и цинк, а стъклото на екрана е същото като това при Sport моделите на Apple Watch с Ion-X покритие.

Източник: SmartNews.bg

Смартфонът няма функция Force Touch, за която се говореше доста преди преставането му. Вместо това iPhone 6S има нещо, наречено 3D Touch – натискате по-силно върху дисплея и това позволява появата на допълнителни менюта и функции.

Двата вида операции с 3D Touch се наричат "peek" и "pop". С първата изваждате бързи бутони от иконите на приложения, като например възможността директно да обновите Facebook статуса си, a с "pop" пък хвърляте бърз поглед върху снимки и видео, без реално да влизате в тях – просто ги дръпвате, виждате и когато ги пуснете, се озовавате там, където са били преди това.

За първи път от 2011 година насам Apple най-накрая добавиха още пиксели към камерата на своите смартфони. iPhone 6S идва с цели 12MP основна камера, която прави невероятни снимки. Освен подобряването на самата камера, тук има и нова функция, наречена Live Photos. Чрез нея телефонът ще прави видео заедно със снимките ви – по секунда и половина преди и след снимката.

Това звучи като проблем за паметта, но от Apple обещават, че няма нужда да се притесняваме. Опцията е включена по подразбиране, а ако не желаете да я ползвате, трябва да я изключите. Голямата изненада? iPhone 6S ще може да снима видео с 4K резолюция!

Предната камера на iPhone 6S също е подобрена - тя вече е с резолюция 5 мегапиксела и за да ви помогне да правите чудесни селфита, има и светкивица. Е, не точно. По-скоро екранът ще светва в True Tone, действайки като т.нар. Retina Flash. Цветът на осветяването ще се мени според светлината в обкръжаващата ви обстановка.

iPhone 6S
iPhone 6S Източник: SmartNews.bg

От Apple още разказаха как са подобрили скоростта на Wi-Fi и LTE връзките. Те вече са до два пъти по-бързи, като 4G-то поддържа общо 23 канала.

Какво за Touch ID? Второто поколение на сензора за пръстови отпечатъци вече е по-бърз и по-сигурен.

Цените на iPhone 6S започват от 199 долара за модела с 16GB памет с договор и стигат до 399 долара за този със 128GB вътрешна памет. Apple вече ще предлагат смартфоните си и на лизинг, като iPhone 6S струва в САЩ 27 долара месечно.

Предварителните поръчки за iPhone 6S от Apple започват на 12 септември, а продажбите тръгват от 25-ти. Вижте още за Apple в Smartnews.bg. Сравенете с останалите телефони на пазара в Sravni.bg.