Още по темата

Принц Хари изненадващо предложил брак на американската си годеница Меган Маркъл, докато двамата приготвяли печено пиле в двореца „Кензингтън”.

Това разкри влюбената двойка в първото си интервю пред Би Би Си, след като днес обявиха годежа си.

КАК ИЗГЛЕЖДА ДОМЪТ НА МЕГАН МАРКЪЛ - СНИМКИ

„Беше невероятна изненада. Беше толкова сладко, естествено и много романтично”, разкри щастливата Маркъл. Тя не изчакала принцът да довърши въпроса си и направо го попитала „Може ли да кажа „да”?”

Впоследствие получила годежния си пръстен, който е изпълнен с лична символика – дизайнът е на самия Хари, като съдържа два диаманта, принадлежали на покойната му майка принцеса Даяна.

Същевременно един от скъпоценните камъни е от Ботсвана – африканската страна, свързана пряко със самото влюбване на сгодените.

Принц Хари и Меган Маркъл на романтично пътешествие (СНИМКИ)

Принц Хари призна, че искал да напусне кралското семейство

33-годишният Хари е петият по ред наследник на британската корона и излиза с 36-годишната Маркъл от средата на 2016 година. Двамата обаче се появиха публично заедно този септември.

По думите на принца, влюбили са се „невероятно бързо”, сякаш „звездите се подредиха”.

Двамата се запознават на „сляпа среща”, уредена от тяхна позната, чието име не разкриват. Впоследствие Маркъл се присъединява към Хари на 5-дневно открито лагеруване в Ботсвана – африканска страна, която принца и преди е посещавал многократно.

Това, което ги свързало, били разговорите какво искат да променят в света.

Маркъл, най-известна като актриса с ролята си в адвокатския сериал „Костюмари” (Suits), е посланик на ООН, като в благотворителната си работа е фокусирана върху неравенството между половете и проблемите на жените.

Годежът и с Хари се определя като показателен за променящите се кралски порядки. Причината е, че тя е разведена американка и от смесен расов произход – баща й има ирландски корени, докато майка й е чернокожа.  

Като „обезкуражаващо” Маркъл определя фокусирането въху смесения й произход.

От какво трябва да се откаже Меган Маркъл, за да се омъжи за принц Хари

„В края на краищата съм горда от това коя съм и откъде идвам. Фокусирани сме върху това, което сме като двойка”, смята вече бившата актриса, която преди това е била женена за филмов продуцент. До 2002 година това щеше да направи невъзможен брака й с Хари, ако той иска да остане част от кралското семейство. Канонът обаче се промени, за да могат и разведени хора да се сродяват с кралете и принцовете.

Меган Маркъл потвърди, че след годежа се отказва от актьорската игра, но ще продължи да се занимава с благотворителност.

Според Хари избраницата и майка му, която загина в катастрофа през 1997, биха били „много близки … най-добри приятелки”.

Избраницата му вече се е срещала с Кралица Елизабет II и я определя като „невероятна жена”.

На въпрос дали искат да имат деца, двойката отговаря, че „постепенно” ще изграждат семейството си.

Сватбата на двойката вероятно ще бъде през пролетта на следващата година.