Още по темата

Един от най-големите рок фестивали в света беше временно отменен заради терористична заплаха. Събитието "Rock am Ring" ежегодно се провежда в Нюрбург, Германия.  

Прекъсването беше обявено на сайта и фейсбук страницата на фестивала.

Атентаторът от Манчестър поискал прошка от майка си

Смелост: Ариана Гранде се връща в Манчестър 

"Заради терористична заплаха полицията ни посъветва да прекъснем фестивала. Умоляваме всички посетители да напуснат района по спокоен и контролиран начин, в посока изходите и къмпинг зоните", гласи съобщението.

Снимките от мястото на събитието показаха, че публиката спокойно се е изнесла към изходите и бързо е опразнила концертното пространство. 

Посетителите напускат концертната зона на "Rock am Ring" заради терористичната заплаха
Посетителите напускат концертната зона на "Rock am Ring" заради терористичната заплаха Източник: ЕПА/БГНЕС

"Rock am Ring" всяка година  привлича десетки хиляди фенове на рок музиката. На сцените му се изявяват още пънк, хип-хоп и поп артисти. Тазгодишното издание се очакваше привлече между 85 и 90 хил. посетители.

На този етап организаторите се надявят събитието да продължи утре. Евакуацита дойде преди концерти на звездите Лиам Галахър и "Рамщайн".

Терористичната заплаха в Германия идва само седмица след като джихадист се взриви след концерт на певицата Ариана Гранде в Манчестър. При атентата в Англия загинаха 22 души.