0

С ветовноизвестните личности, които ни напуснаха през 2020:

Коби Брайънт

В началото на година на 26 януари легендата на NBA Коби Брайънт почина, след като частният му хеликоптер се разби край Лос Анджелис. При инцидента загиват още 8 души, сред които и една от четирите дъщери на баскетболиста - 13-годишната Джиана.

Брайънт е едно от най-големите имена в световния баскетбол. С тима на "Лос Анджелис Лейкърс", където прекарва цялата си 20-годишна кариера, печели 5 титли и участва в 18 Мача на звездите.

Превръща се в наследник на Майкъл Джордън и идол на милиони почитатели на играта по света. Официално слага край на спортната си кариера през 2016 г., като в последния си мач вкара 60 точки срещу Юта.

Коби Брайънт
Коби Брайънт Източник: GettyImages

Кърк Дъглас

На 5 февруари на 103-годишна възраст почина легендата на Холивуд Кърк Дъглас. Тъжната вест съобщава синът му Майкъл Дъглас в профила си във Facebook.

Кърк Дъглас изиграва някои от най-прочутите мъжки роли в киното, първата от които е на Спартак. Снимал се е в повече от 80 филма и никога не е участвал в сериал.

През 1999 година Американският филмов институт включва Кърг Дъглас под номер 17 в класацията на най-големите мъжки звезди на класическото холивудско кино. Той е един от двамата останали живи актьори в този списък (другият е Сидни Поатие) от Златната ера на Холивуд. Има три номинации за "Оскар". През 1996 г. получава "Оскар" за цялостно творчество.

Кърк Дъглас
Кърк Дъглас Източник: Gulliver/Getty Images

Кени Роджърс

На 20 март на 81-годишна възраст в дома си в Лос Анджелис почина Кени Роджърс - легендата на кънтри музиката. В средата на 1950-те Роджърс влиза в състава на различни музикални групи, които изпълняват джаз, рок и ритъм енд блус.

След разпадането на тази група Кени Роджърс започва самостоятелна кариера. Една от най-популярните му и успешни песни е "Люсил" (Lucille) от 1977, която заема първо място в класациите на 12 страни. За нея той получава и награда Грами.

Кени Роджърс
Кени Роджърс Източник: БГНЕС

Ная Ривера

На 8 юли актрисата, позната с ролята на Сантана Лопес от хитовия сериал "Клуб Веселие", почина на 33 години. Тялото й откриват край езерото Пиру, Калифорния. Ная Ривера е обявена за издирване на 8 юли, когато намират 4-годишния й син сам на борда на лодка под наем. Операцията по търсенето й продължава 5 дни. 

Актрисата е част от "Клуб Веселие" от 2009 г. до края на сериала на Райън Мърфи през 2015 г. С ролята си тя има няколко номинации за наградата на Гилдията на филмовите актьори, за "Грами" и за "Тийн чойс".

Ная Ривера
Ная Ривера Източник: Gulliver/Getty Images

Кели Престън

На 12 юли актрисата Кели Престън почина от рак на гърдата на 57-годишна възраст.  Новината съобщава нейният съпруг, актьорът Джон Траволта в Instagram.

Двамата се женят през 1991 г. в Париж и имат три деца. Най-големият им син Джет загива при злополука през 2009 г. на 16-годишна възраст.

Тя става известна с ролите си във филмите "Близнаци", където играе с Арнолд Шварценегер и Дани Де Вито и в "Джери Магуайър" с актьорите Том Круз и Рене Зелуегър.

Кели Престън
Кели Престън Източник: Gulliver/Getty Images

Чадуик Боузман

На 3 септември в дома си почина американският актьор Чадуик Боузман от рак на 43-годишна възраст. Най-известен с ролята си във филма "Черна пантера". Той започва борба с коварната болест през 2016.

Съобщението, публикувано в официалния профил на Боузман в Twitter, посочва, че последните филми на актьора са били заснети между "множество хирургически операции и химиотерапия". Привлича вниманието на публиката първо с ролите си на Джаки Робинсън в "42" (2013 г.) и Джеймс Браун в "Get on Up" (2014 г.).

Чадуик Бозман
Чадуик Бозман Източник: Gulliver/Getty Images, архив

Джони Наш

На 6-ти октомври почина американският реге, соул певец и композитор Джони Наш на 80-годишна възраст в дома си. Най-известната му песен е "I Can See Clearly Now" от 1972.

Той е роден в Хюстън, Тексас, през 1940 година. Започва музикалната си кариера през 1957г. Печели популярност в Ямайка, превръщайки се в един от първите успешни неямайски изпълнители на реге.

Джони Наш
Джони Наш Източник: Getty

Кончата Феръл

На 12 октомври на 77г. почина актрисата Кончата Феръл, която изигра емблематичната роля на домашната помощница Бърта в сериала "Двама мъже и половина".  Тя участва в над 200 епизода на сериала от 2003 до 2015 г.

В кариерата си, продължила пет десетилетия, Феръл получава три номинации за наградата "Еми". Тя има изяви и на театралната сцена, за които получава награда през 1974 г.

Кончата Феръл
Кончата Феръл Източник: Guliver/Getty Images

Шон Конъри

Легендата на киното Шон Конъри почина на 31 октомври на 90-годишна възраст. Съпругата на актьора разкри, че той е страдал от деменция, но си е отишъл мирно. 

Шон Конъри дебютира на голям екран през 1958 г. с една от главните роли в мелодрамата "Друго време, друго място". Славата го спохожда с ролята на Джеймс Бонд в "Доктор Но" през 1962 г. - първият филм от шпионската поредица.

Той е известен като оригиналния Джеймс Бонд и бащата на Индиана Джоунс. За постиженията си в киното, актьорът е удостоен с орден на Британската империя от кралица Елизабет Втора.

Шон Конъри
Шон Конъри Източник: Gulliver/Getty Images

Диего Марадона

На 25 ноември целият свят се сбогува с футболната легенда Диего Марадона. Той почина на 60г. от сърдечен удар в дома си в Тигре.

Диего Армандо Марадона е роден на 30 октомври 1960 година в градчето Ланус на юг от столицата на Аржентина Буенос Айрес. Той започва футболната си кариера в местния "Архентинос Хуниорс", преди да премине в гранда "Бока Хуниорс", а през 1982 година е привлечен от "Барселона".

Диего Марадона не жалеше сърцето си, изпълнено с огромна любов към футбола и към топката
Диего Марадона не жалеше сърцето си, изпълнено с огромна любов към футбола и към топката Източник: Gulliver/Getty Images

Още интересни видеа вижте в канала на Vbox7 Trending news

In memоriam: Българите, с които се сбогувахме през 2020

Какво разкри аутопсията на Диего Марадона

Съпругата на Шон Конъри разказа за последните мигове на актьора

Джон Траволта с трогателен пост за починалата му съпруга

Синът на Ная Ривера гледал как водите поглъщат майка му

На кого остави богатството си Кърк Дъглас

Съпругата на Коби Брайънт откри последното му писмо

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Сержант обяснява на новобранците: - Ако камък бъде хвърлен нагоре, то той ще падне на земята. Това се дължи на земното притегляне. Новобранец: - А…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Намериха над 300 бомби от Втората световна война в Гърция

Намериха над 300 бомби от Втората световна война в Гърция

Свят Преди 18 минути

Те са открити по време на строителни дейности по мащабен проект за градско развитие в бившия летищен комплекс Елиникон, южно от Атина

<p>Арестуваха министъра на земеделието на Украйна</p>

Заподозрян в корупция за милиони: Арестуваха украинския земеделски министър

Свят Преди 27 минути

Солски е обвинен в незаконно завземане на земя на стойност над $7 млн., когато е бил ръководител на голяма земеделска компания и член на парламента

Огромна дупка „погълна” кола в Пловдив (ВИДЕО)

Огромна дупка „погълна” кола в Пловдив (ВИДЕО)

България Преди 43 минути

Превозното средство било паркирано пред жилищен блок

<p>&quot;Изменението на климата сее глобален хаос&quot;</p>

Нигерия се движи напред: Електрически превозни средства на хоризонта

Свят Преди 45 минути

Нигерия има за цел да постигне нулеви нетни емисии до 2060 г.

“Шпионска заплаха от Китай“: Пекин с бурна реакция

“Шпионска заплаха от Китай“: Пекин с бурна реакция

Свят Преди 56 минути

Острото отхвърляне на обвиненията от страна на Пекин подчертава неговата чувствителност към обвиненията в задгранични разузнавателни операции

Пожар на товарен кораб, плаващ към България, има ранен (ВИДЕО)

Пожар на товарен кораб, плаващ към България, има ранен (ВИДЕО)

Свят Преди 1 час

Екипажът на плавателния съд е евакуиран на пролива Дарданели

Какви са щетите след градушката в Старозагорско (ВИДЕО)

Какви са щетите след градушката в Старозагорско (ВИДЕО)

България Преди 1 час

Силни бури се разразиха в централните и южни части на страната в четвъртък следобед

"Зависимостта ни прави уязвими": Китай трябва да спре да помага на Русия

"Зависимостта ни прави уязвими": Китай трябва да спре да помага на Русия

Свят Преди 2 часа

Това смята генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг

Старт на срещата между Антъни Блинкен и китайския външен министър

Старт на срещата между Антъни Блинкен и китайския външен министър

Свят Преди 2 часа

Американският държавен секретар вероятно ще се срещне с китайския лидер Си Цзинпин днес, преди да отпътува за Вашингтон

<p>Митов: Това е истинската причина да бъде свален Росен Желязков</p>

Митов: ПП-ДБ търси кризисен PR, затова беше свален Росен Желязков

България Преди 2 часа

Така искат да излязат от темата с пуделите, пачките, митниците и връзките им с контрабандисти, отбеляза депутатът от ГЕРБ-СДС

<p>38 години по-късно: Какво остави след себе си ядрената катастрофа в Чернобил</p>

38 години от ядрената катастрофа в Чернобил, най-тежката в света

Свят Преди 2 часа

В ранните часове на събота, 26 април 1986 г., реактор номер 4 в атомната електроцентрала в Чернобил претърпява катастрофална експлозия, изхвърляйки облаци от радиоактивен материал

Протести във Венеция след въвеждането на такса за туристи

Протести във Венеция след въвеждането на такса за туристи

Свят Преди 4 часа

Стигна се до сблъсъци между полицията и демонстрантите

Пускат движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас

Пускат движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас

България Преди 4 часа

От 5 март потокът от превозни средства се осъществяваше двупосочно в платното за София заради ремонт

Започва изплащането на великденските добавки за пенсионери

Започва изплащането на великденските добавки за пенсионери

България Преди 4 часа

Право на допълнителните средства имат около 534 хиляди българи

НС гласува увеличението на заплатите на военнослужещите

НС гласува увеличението на заплатите на военнослужещите

България Преди 4 часа

Според текстовете възнагражденият им ще се повишат средно с 30%