1

А ндрю Тейт "категорично отрича" твърденията за сексуално насилие, отправени от четири британки, които го съдят за обезщетения, свързани с предполагаеми физически посегателства.

На 7 юни стана ясно, че четвърта британка е обвинила инфлуенсъра от социалните мрежи, че я е душил, докато загубила съзнание, преди да я изнасили, когато е била 20-годишна студентка.

На 14 юни на бившия кикбоксьор бяха връчени съдебните документи от адвокатите, представляващи четирите предполагаеми жертви, лично на адреса му в Букурещ, Румъния, където в момента се намира под домашен арест заедно с брат си Тристан по подозрения в организирана престъпност и трафик на хора, които той отрича.

Това се случва по-малко от 24 часа, след като румънските прокурори обявиха също така, че мизогинистичният инфлуенсър, брат му и две други заподозрени румънки - Луана Раду и Георгиана Нагел, сега се разследват за по-сериозни обвинения в трафик на хора. 

В категорично изявление след връчването на съдебните документи от адвокатите от McCue Jury & Partners екипът на Тейт категорично отхвърли обвиненията, отправени от четирите жени, и отхвърли предполагаемите жертви като "опортюнистични". 

Те твърдят, че няма "никакви доказателства", които да подкрепят твърденията или да отменят предишното решение на съда, когато наказателното дело срещу него беше прекратено след четири години, когато три от четирите жени за първи път съобщиха за него през 2015 г.

Говорител на Тейт заяви: "Андрю Тейт категорично отрича истинността на обвиненията, повдигнати от адвокатите на анонимните жени във Великобритания. 

"Като се има предвид колективният подход на четирите жени и каналите, избрани за комуникация, опортюнистичният характер на това начинание става очевиден, тъй като справедливост се търси в съда, а не в пресата. 

"Съществен факт, който често се премълчава в средствата за масово осведомяване, е, че три от тези жени са подали наказателни жалби, които властите в Обединеното кралство са решили да отхвърлят, тъй като не е имало доказателства в подкрепа на твърденията. 

"Какви нови доказателства биха могли да се появят девет години по-късно, които да отменят решението на съда?"

'Въпреки че тези предполагаеми събития са се случили през 2014 г., не са предприети никакви правни действия за покриване на предполагаемите претърпени вреди и не са представени никакви доказателства за такива вреди до момента, в който Андрю става международна публична личност.

Четвъртата жена, която сега е на 30 години и обвинява Тейт в сексуално насилие, се присъедини към три други британки на възраст между 20 и 30 години, които предявяват граждански искове за обезщетение срещу Тейт.

Всички те твърдят, че са били жертви на сексуално насилие от страна на Тейт между 2013 и 2016 г., когато той е живял в Обединеното кралство. Трите жени стартираха граждански иск, събирайки средства за делото на страница за групово финансиране.

Две от тях са били уебкамерни модели в неговия интернет секс бизнес, а другата е имала лични отношения с него. 

Последната жена, която излезе с показания, заяви пред BBC Newsnight, че е правила секс с Тейт по взаимно съгласие след нощно излизане в родния му град Лутън през 2014 г. По думите ѝ обаче това се превърнало в насилие, когато той я удушил, а когато се събудила, той все още правел секс с нея, за което тя не била съгласна. 

Жената заяви, че това е била втората ѝ среща с Тейт. Няколко месеца по-рано те са правили секс по взаимно съгласие.

Тя разказва, че по време на втората им среща Тейт сложил ръка на гърлото ѝ и "я задушил", докато тя загубила съзнание, а когато дошла в съзнание, "отначало беше малко объркано" и той "все още правеше секс с мен".

Жената също така казва, че е била подложена на заплахи за насилие от страна на Тейт, включително и за убийство, и добавя: "Той продължаваше да казва: "Аз те притежавам, ти ми принадлежиш".

"През цялата нощ той беше доста агресивен и говореше ужасни неща".

Говорител на Тейт настоява, че всички сексуални действия, в които е участвал, са били по взаимно съгласие - и че той не одобрява насилието над жени.

Жената не е съобщила за инцидента в полицията по онова време, като е казала, че е разбрала, че е била сексуално нападната едва около шест години по-късно, когато е описала случилото се на свои приятели. 

Адвокатът на първоначалните три жени Мат Юри заяви през април, когато за първи път беше обявен техният иск: "Твърденията им включват изнасилване, сексуални и физически нападения, включително държане на пистолети в главите на жените, душене, включително с колани, твърдения за най-ужасното поведение спрямо жените.

В разгорещено интервю за BBC News на 8 юни Тейт настоя, че ще изчисти името си от обвиненията в организирана престъпност и трафик на хора.

36-годишният британско-американски гражданин заяви, че е "абсолютно и напълно сигурен", че е невинен, и вместо това заяви, че е "сила на доброто в света" и "има положително влияние".

В интервюто, дадено в дома му в Румъния, той заяви: "Имаме открито наказателно разследване, абсолютно и напълно съм сигурен, че ще бъда признат за невинен.

"Познавам случая по-добре от вас, познавам го отблизо, а вие не го познавате, виждал съм всички наказателни дела и доказателства срещу мен, а вие не сте, знам истината за случилото се, а вие не я знаете. И ви казвам абсолютно и категорично, че никога не съм наранявал никого, че делото, което е заведено срещу мен, е напълно и изцяло изфабрикувано и никога няма да бъда признат за виновен за каквото и да било".

Редица групи за кампании заявиха, че възгледите на Тейт го правят опасен за младите мъже и момчета, които виждат съдържанието му онлайн, а на годишната конференция на Националния образователен съюз (NEU) се чу, че учениците развиват мизогинистични възгледи заради него.

Училища съобщават, че ученици от мъжки пол упражняват сексуален тормоз над свои съученички лично и онлайн, включително като изискват от тях да изпращат снимки и видеоклипове със сексуално съдържание.

Разказано за това, той отговори: "Това е много неприятно и причината да е много неприятно е, че знам, че това не е вярно, аз съм наистина добър човек. Вярвам, че влиянието ми върху света е положително".

Тейт, който живее в Румъния от 2017 г., е забранен от различни платформи за социални медии заради нарушаване на техните политики, включително за реч на омразата, произтичаща от неговите женомразки и унизителни възгледи за жените. 

Съгласно румънското законодателство прокурорите са повдигнали обвинения срещу Тейт, брат му и двете заподозрени жени, но случаят е в процес на разследване и все още не е стигнал до съд. Очаква се прокурорите да ги ангажират за процеса по-късно през юни. 

Четиримата бяха задържани в полицейски арест от 29 декември до 31 март, когато съдът в Букурещ ги постави под домашен арест. 

Според румънското законодателство трафикът на възрастни се наказва със затвор до 10 години.

Коментари 1
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

1 коментар
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Тежка катастрофа в Лясковец, загина мотоциклетист

Тежка катастрофа в Лясковец, загина мотоциклетист

България Преди 3 минути

Eкипи на полицията извършват оглед

<p>Берачи на гъби и горски плодове&nbsp;подготвят&nbsp;протест в София (ВИДЕО)</p>

Берачи на гъби и горски плодове подготвят протест в София

България Преди 1 час

Какво предизвика недоволството на този сектор?

Електрически високоскоростен влак ще свързва Лас Вегас и Лос Анджелис

Електрически високоскоростен влак ще свързва Лас Вегас и Лос Анджелис

Свят Преди 2 часа

Високоскоростните влакове ще съкратят четиричасовото пътуване през пустинята Мохаве

<p>Песков отправи остро предупреждение към Запада&nbsp;</p>

Кремъл: Руските активи не трябва да бъдат докосвани, ще има суров отговор на тази кражба

Свят Преди 3 часа

След началото на руската инвазия в Украйна ЕС и други страни замразиха активи на РЦБ

<p>Обстрел в контролираните от Русия части на Запорожка област, има жертви&nbsp;</p>

Украински обстрел в контролираните от Русия части на Запорожка област, има жертви

Свят Преди 3 часа

Това съобщи в канала си в „Телеграм“ губернаторът на руската Пензенска област Олег Мелниченко

<p>Ето какво&nbsp;ограничава терора на Путин</p>

Зеленски: Всяка медийна публикация за нарушаването на санкциите от Русия, ограничава терора на Путин

Свят Преди 3 часа

ЕС подготвя нов пакет санкции срещу компании от Турция, Китай, ОАЕ и Хонконг, които правят доставки за Русия

Русия твърди, че е превзела украинско село в Донецка област

Русия твърди, че е превзела украинско село в Донецка област

Свят Преди 3 часа

В изявлението се посочва, че руската армия е отблъснала серия украински контраатаки в близост до Часов Яр

<p>&quot;Тогава ще се случи най-голямата катастрофа в историята&quot;&nbsp;</p>

Палестина: САЩ са единствената страна, която може да спре Израел от операция в Рафах

Свят Преди 3 часа

Западните държави, включително най-близкият съюзник на Израел - САЩ, настояха Тел Авив да се въздържа от нападение срещу южния град

Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съответствие за вота 2 в 1

Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съответствие за вота 2 в 1

България Преди 4 часа

Публичното теглене ще се извърши в присъствието на служебния министър-председател и министър на външните работи Димитър Главчев

Димитър Главчев се е отказал от заплатата си на външен министър

Димитър Главчев се е отказал от заплатата си на външен министър

България Преди 4 часа

Като министър на външните работи Главчев има право на допълнителна заплата от 9100 лв.

<p>Срути се част от подпорна стена на АМ &quot;Струма&quot;&nbsp;(СНИМКИ)</p>

Срути се част от подпорна стена на АМ "Струма"

България Преди 4 часа

Предполага се, че от дъждовете са компрометирани два от сегментите на подпорната стена

<p>Тази дейност развива нашата креативност</p>

Роботи възпроизвеждат ръкопис, наподобяващ човешкия

Свят Преди 4 часа

Отвъд романтичната идея, какви ползи спираме да получаваме, като спрем да пишем на ръка?

Отслужиха тържествена литургия за Цветница в "Св. Александър Невски" (СНИМКИ)

Отслужиха тържествена литургия за Цветница в "Св. Александър Невски" (СНИМКИ)

България Преди 4 часа

Десетки бяха православните християни, които се причастиха с Тялото и Кръвта Христови

<p>ЦИК: Един човек може да се кандидатира едновременно и за ЕП, и за НС</p>

ЦИК: Един човек може да се кандидатира едновременно и за ЕП, и за народен представител

България Преди 5 часа

Другата седмица ще има яснота за машините и софтуера за вота 2 в 1, заяви Камелия Нейкова

<p>Калейн грабна бронзов медал на обръч в Ташкент</p>

Боряна Калейн взе бронзов медал във финала на обръч на Световната купа в Ташкент

Любопитно Преди 5 часа

Възпитаничката на Марияна Памукова Калейн изигра много добре композицията си