Още по темата

Днес изтича валидността на годишните винетки от 2017 година.

За първи път през 2018-а новите годишни винетки ще важат от датата на купуване за година напред, a не както досега - до 31 януари, независимо кога е купена.

Цената им остава непроменена - 97 лева.

Те могат да бъдат купени от над 3 000 пункта в цялата страна - бензиностанции, пощи, големи търговски вериги, областните пътни управления, граничните контролно-пропускателни пунктове и др.

Винетките за автомобили може да поевтинеят

Електронна винетка за леки коли и тол такса за камионите

Колко ще струва електронната винетка

В дистрибуторската мрежа в момента има над 2 млн. винетки, от които 900 хил. броя са годишни за леки автомобили.

През 2018 г. за трета поредна година цените на всички винетки не се променят.

Месечната е 30 лв., седмична - 15 лв.

От следващата година за първи път ще има и тримесечна винетка за леките коли. Цената й е 54 лв. Тя ще позволи на хората, които карат автомобилите си предимно през лятото или по време на по-дълга отпуска или пък не живеят постоянно в страната да използват по-краткосрочен стикер.

От началото на 2017 г. до края на ноември са продадени 6 985 024 винетки. Начислените приходи са 338 619 953 лв. Спрямо същия период на 2016 година постъпленията нарастват с над 20 млн. лв., а броят на продадените стикери се увеличава с над половин милион броя. От събраните 338 млн. лв., близо 244 млн. лв. са от шофьорите на леки автомобили, а около 95 млн. лв. от камионите над 3,5 тона. 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още интересни новини последвайте страницата ни в Instagram