Още по темата

Нискобюджетната авиокомпания „Ryanair” ще прекрати полетите от София към 5 европейски града между ноември и март.

Засегнати са курсовете до италианските градове Пиза и Венеция, шведската столица Стокхолм, Кастелон в Испания и Меминген в Германия.

Как да получим обезщетение при закъснял или отменен полет

Нискобюджетна компания от 3 дни връща пътници с билети в София

Това са само 5 от общо 34 полета, които ирландската компания прекратява за зимния сезон, с цел за избегне по-често анулиране на полети. Очаква се мярката да засегне около 400 000 пътници. Пълният списък можете да видите тук.  

На вече закупилите билети за някой от отменените полети ще бъде предложен алтернативен маршрут към дестинацията им или парична компенсация. Те ще получат и ваучер от 40 паунда при еднопосочен полет и 80 паунда при двупосочен, който ще могат да използват като отстъпка.

До кризата в „Ryanair” се стигна след като по-рано този месец компанията призна за грешки при изготвянето на графиците на пилотите. Това доведе до едновременно излизане в задължителна отпуска на много от летците и напускането на други.

Тогава също бяха отменени голям брой полети, но само за септември и октомври. Това включваше и редовни седмични курсове между София и Лондон.