Още по темата

Лидерът на партия ВОЛЯ Веселин Марешки има предложение да се разпуснат президентството и парламента в България, защото там имало „високоплатени артисти“, а не хора.

Тази позиция той изрази в предаването „Събуди се“ по NOVA, когато беше помолен да коментира последните политически събития, свързани с гласуването на Истанбулската конвенция, което в крайна сметка управляващите отложиха.

БСП и Патриотите заедно срещу ГЕРБ за Истанбулската конвенция

„Няма шанс да подкрепим искането на БСП за референдум по Истанбулската конвенция.

Това е поредното цинично предложение, което идва от тяхна страна”, заяви Марешки.

„БСП и ОП в Европа са гласували „за“ или в най-лошия случай „въздържал се“ за тази конвенция, т.е. в Европа са европейци, а в България стават балканци. Или сме европейци, или сме балканци, нека се самоопределят.

Моето лично мнение е, че няма как да не подкрепя текстове, които се отнасят до защита правата на жените и децата и правото им на достоен живот”, допълни той.

Веселин Марешки заяви още: „Ние ще направим предложение президентството и парламентът да се разпуснат, защото там няма реални хора, а високоплатени артисти, на които някой им пише речите. Те ги наизустяват и ги произнасят.

Аз харесвам човекът Румен Радев, а не президентът Румен Радев.

Правим отчет на една година на президентската институция и той само хули депутатите, а не казва какво е направил”.

По отношение на вота на недоверие той заяви, че няма как ВОЛЯ да участва в „един такъв безсмислен цирк“, когато липсва алтернатива. „В залата се видя един беззъб вот, който накрая се превърна и в циничен, защото един от депутатите на БСП каза, че разчитат на Патриотите да ги подкрепят”, поясни още лидерът на ВОЛЯ.

Целия разговор с Веселин Марешки гледайте във видеото горе.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още интересни новини последвайте страницата ни в Instagram.