0

А стрологията разкрива голяма част от това кои сме ние - характер, начин на живот, предпочитанията ни. Оказва се, че хороскопите могат да покажат кое е и най-подходящото цвете за нас.

Ако подберете правилното растение, вие ще бъдете по-вдъхновен и настроен творчески.

Вижте кои цветя са най-подходящи за всяка отделна зодия.

Овен

Овенът е много емоционална и огнена зодия. Обикновено тези хора са смели, самонадеяни. Често вземат прибързани решения, за които на по-късен етап може да съжаляват. Те трябва да отглеждат мушкато - това цвете създава усещане за хармония на Овена. Освен това му помага да си върне спокойствието и разсъдливостта.

Източник: Thinkstockphotos

Мушкатото има и целебни свойства - помага при главоболие, а именно проблемите с главата - болка, хронична хрема и очни оплаквания, са най-честите оплаквания на зодията. Ако някога подарявате букет на Овен, изберете червени лалета, рози или китка от теменужки, или лилии.

Телец

Земната зодия харесва естествените цветове на земята - кафяво и зелено. Подходящи цветя са именно стайните растения в тези цветове. За хората от тази зодия любовта и отдадеността на семейството са всичко и те се стремят да подредят дом, в който всичко да бъде уютно и красиво.

Телците харесват вечнозелени цветя, малки дървета, храсти или - теменужки. Букетите, които им харесват, са от лилии, незабравки и гербери.

Близнаци

Близнаците са упорити и се радват  на успехи в работата. Понеже израстването им на кариерния фронт е свързано с привличането на негативна енергия, те се нуждаят от растение, което да неутрализира отрицателните енергии.

Източник: Thinkstockphotos

У дома може да им помогне саксия с традесканция. Това вечно зелено растение с пъстри листа, цъфтящо с дребни цветове, може да неутрализира тъмните енергии и да донесе настроение на Близнаците. Ако подарявате букет на този знак, изберете карамфили, мимози или божури.

Рак

Ракът се отличава с променливото си настроение. За хората от знака е препоръчително да отглеждат растения, които ще им носят настроение. Най-подходяща за тази цел е цикламата, която със своите ярки цветове ще ги успокоява и ще ги предпазва от лоши мисли.

По принцип представителите на тази зодия ценят цветята и харесват букетите, аранжирани подходящо с ириси, нарциси, момини сълзи, камелии, орхидеи, бели рози, лилиуми и калии.

Лъв

Лъвът може да е прекрасен, силен и красив знак, но понякога е направо нетърпим. Нужен му е "Дар от боговете" - така индианците нарекли растението агаве. Според вярванията им, то притежава способността да събира негативната енергия, да тушира разногласията и да предотвратява възникването на конфликти.

Вероятно една от причините е, че векове наред нектарът от агаве е използван вместо захар, наричали го медена вода. Агавето влияе положително върху сърцето и предпазва от инфаркти. Изберете чаени и жълти рози и хризантеми за букета на Лъва.

Дева

Девата има противоречив, но мил характер, който събира в себе си мечтателност в съчетание с твърде земен практицизъм. Представителите на тази зодия имат нужда от хортензии в бяло, розово, лилаво или синьо, за да им създават усещане за хармония и да тушират вътрешните противоречия.

Подобни цветя създават повече самочувствие на притежателите си. Ако избирате букет за Дева, нека съдържа мимоза, божур, карамфил.

Везни

Везните са знак, чието настроение постоянно варира в стремеж за постигане на пълно равновесие. Затова за представителите на знака е задължително да отглеждат в дома си каланхое. Това цвете се гледа лесно, почти не изисква грижи, но цъфти много красиво и дълго.

Каланхоето, наричано още "Дървото на Гьоте", спомага за развитие на творческите способности и служи за профилактика на възпалителни заболявания. Затова в Русия го наричат "лекар". Ако купувате букет за Везни, нека е от рози, без значение от цвета.

Скорпион

Източник: Thinkstockphotos

Скорпионът се обижда лесно и е злопаметен. Неговото растение е кактусът. Смята се, че той ви предпазва от склонността да отмъстите. За да се карате по-малко с членовете на семейството си, поставете саксия с кактус в кухнята.

Дори да не вярвате в магическата му сила, повярвайте на фактите - кактусът пречиства въздуха. Ако трябва да подарите букет на представител на зодията, изберете ириси, тигрови лилии и бели гергини.

Стрелец

Източник: Thinkstockphotos

Представителите на зодия Стрелец са мили, добронамерени хора, макар да са лекомислени. За тях една добра инвестиция е покупката на бонсай. Дървото джудже, поставено в офиса или в дома, кара хората, които го отглеждат, да се замислят над сериозните неща в живота.

Неговото отглеждане е трудно, свързано е с вековна мистика и се смята, че поставено в спалнята спомага за пророчески сънища. Влияе благотворно на здравето и засилва имунитета. Ако подарявате букет на Стрелец, изберете гладиоли и хризантеми.

Козирог

Козирогът е знак, който винаги мисли за материалното си благополучие. Това определено му пречи да се отпусне през по-голямата част от живота си. За духовно освобождаване от "плена на парите" се препоръчва да отглеждат в дома си дебелец.

Това цвете има много наименования, едно от тях е Дървото на парите, заради което е подходящо за подарък на счетоводители, касиери, банкери и финансисти. Бабите ни пък го наричат "Дебела Мара". Ако избирате цветя за Козирог, купете букет от гербери и лилии.

Водолей

Водолеят е ефирен новаторски знак, който е отдаден на търсене и изучаване на околния свят. За представителите на тази зодия е препоръчително да имат в дома си едно от най-красивите стайни растения - азалията. Цветето с може би най-прекрасните цветове, обагрени от бяло, през розово и лилаво, до красиво червено, е може би единственото растение, което се смята за бариера пред депресивните състояния на вглъбените умове.

Когато в един дом съжителстват хора с несъвместими характери, трябва да си купят азалия. Ако купувате букет за Водолей, вземете рози и орхидеи.

Риби

Представителите на зодия Риби често са настроени мистериозно, преследват ги черни мисли и не се чувстват уверени в своите способности. В дома им трябва да има орхидеята, която ще ги предпазва именно от изпадането в депресия. Тя носи оптимизъм и надежда.

Орхидеята има почти магически сили, освен че човек се привързва към нея, докато я обгрижва, тя помага като истинска муза в застоя на творческата работа, и е сигурно "лекарство" срещу проблеми в личния живот. Букетът, който Рибите биха харесали, е от гладиоли, божури и зюмбюли.

Повече за зодиите вижте тук в специалната секция на Edna.bg

Във видеото вижте красиво дефиле на огромни фигури направени от цветя

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Между блондинки: - Муцка, от какво е това палто? - От полиестер. - Изроди! Колко ли полиестера са убили, за да го направят...
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Нетаняху осъди тактическите паузи в сраженията в Газа, обявени от военните

Нетаняху осъди тактическите паузи в сраженията в Газа, обявени от военните

Свят Преди 8 часа

Военните уточниха, че операциите в Рафах продължават нормално

.

"На седмото небе съм": Шведски дипломат бе освободен от Иран

Свят Преди 8 часа

Швеция и Иран вчера извършиха размяна на затворници

сд

Земетресение с магнитуд 6,3 по Рихтер в Перу

Свят Преди 10 часа

Няма непосредствена опасност от цунами

.

САЩ: Предложението на Путин за мир с Киев "противоречи на елементарния морал"

Свят Преди 10 часа

Това заяви американският съветник по национална сигурност Джейк Съливан

Президентът на КНСБ Пламен Димитров: Правителство според мен ще има

Президентът на КНСБ Пламен Димитров: Правителство според мен ще има

България Преди 11 часа

По думите му хората са очаквали някаква формула, която да доведе до решение

Зеленски: Помощта от Запада не стига за победа във войната

Зеленски: Помощта от Запада не стига за победа във войната

Свят Преди 12 часа

"Вярваме, че постигането на мир изисква участието на всички страни и диалог между тях"

,

Белград пуска филм за "българските зверства и българизирането на сърбите"

България Преди 12 часа

Проектът е подкрепен лично от авторитарния сръбски президент Александър Вучич

"Хамас" е готова за цялостно споразумение за примирие с Израел

"Хамас" е готова за цялостно споразумение за примирие с Израел

Свят Преди 12 часа

Това заяви лидерът на групировката Исмаил Хания

Ще спре ли вносът на стари коли в България

Ще спре ли вносът на стари коли в България

България Преди 13 часа

Мярката е подложена на обществено обсъждане като част от Интегрирания план за енергетика и климат

Германската полиция простреля мъж с брадва в Хамбург

Германската полиция простреля мъж с брадва в Хамбург

Свят Преди 13 часа

Първоначално полицаите са се опитали да неутрализират мъжа със сълзотворен спрей

д

Водач на автобус причини катастрофа на АМ "Тракия", отне предимството на моторист

България Преди 13 часа

Мотористът и неговата спътничка са откарани за преглед

,

Министър Тахов ще открие Българо-китайски бизнес форум

България Преди 14 часа

Научете повече за Българо-китайския бизнес форум в следващите редове

Натиск върху Русия: Усилия за мирно разрешаване на конфликта в Украйна

Натиск върху Русия: Усилия за мирно разрешаване на конфликта в Украйна

Свят Преди 14 часа

В черновата се призовава да бъде зачитана териториалната цялост на Украйна

д

Десетки коне загинаха при пожар в Нормандия

Свят Преди 14 часа

В конезавода се отглеждат състезателни коне

Тежка катастрофа в Гърция, има загинали

Тежка катастрофа в Гърция, има загинали

Свят Преди 14 часа

Ранени са шестима от пътниците

<p>Путин не изключва възможността за преговори с Украйна</p>

Кремъл: Путин не изключва възможността за преговори с Украйна

Свят Преди 15 часа

Говорителят на Кремъл каза, че украинският президент Зеленски ще трябва да обмисли сключването на мирно споразумение с Путин