Е сен е и сякаш всичко наоколо е в червени, оранжеви и жълти краски, затова днес ще приготви топла, вкусна и ароматна супа в тон със сезона.
Необходими продукти:
4 жълти чушки (калифорнийски)
2 стръка праз
2 скилидки чесън
1 глава лук
1 морков
50 г глава целина
1,4 л зеленчуков бульон
1 дафинов лист
4 с. л. олио
1 ч. л. куркума
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Чушките се почистват от семките и се режат на ивици, заедно с праза.
Поставят се в тава и се заливат се с 2 с. л. олио, поръсват се с нарязания наедро чесън.
Овкусяват се със сол и се пекат в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор, докато започнат да се карамелизират – 15–20 минути.
Лукът, целината и морковът се обелват, наситняват се и се запържват в останалото олио.
Прибавят се чушките и празът, като част от тях се запазват за гарниране. Налива се бульонът и се подправя с дафиновия лист и куркумата. Вари се до готовност.
Когато зеленуците омекнат, дафиновият лист се изважда и супата се пасира.
Да ви е сладко!
Във видеото вижте още как се приготвя галет с ябълки и свинско с тиква и кестени
Още вкусни идеи за супа:
Как да си сготвим една "семейна класика" - вкусна супа топчета
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!