Още по темата

„Макар и ултимативно, но благодаря индиректно на гръцките фермери и полицаи, че правилно ме разбраха в събота”, заяви премиерът Бойко Борисов във връзка с вдигането на блокадата на гръцката граница.

Тогава Борисов лично посети граничния пункт и призова призова гърците да спрат с „безобразията”.

Два дни по-късно, блокадата действително беше вдигната, а фермерите коментираха, че стачката им е успяла, тъй като премиерът Ципрас им обещал „куп пари”.

Министър-председателят благодари на гръцките власти и разбирането от страна на фермерите и на личната си страница във „Фейсбук“, където написа:

„С външния министър Даниел Митов изпратихме послание до Европейския съвет, че ще провалим срещата в Брюксел между Турция и ЕС, ако не се изтеглят незабавно тракторите от границата. Надявам се повече да не си го помислят, защото явно само този инструмент работи“.

Благодаря на гръцките фермери и полицаи, че ме разбраха правилно и премахнаха блокадата от границата. С външния министър...

Публикувахте от Бойко Борисов в 1 март 2016 г.

Новите участъци от магистрала „Хемус” ще бъдат проектирани наново стана ясно още след изказване на премиера Борисов, цитирано от Нова тв.

Новината дойде след като преди дни тази и други обществени поръчки бяха напълно спрени.

Според новия план отсечката ще е с 20 километра по-къса. Идеята е, че трасето между Ябланица и Ловеч ще се скъси, като се избегнат тунелите, през които е трябвало да минава магистралата според сегашните чертежи.

Това ще спести над 100 милиона лева, заяви още премиерът.

Вижте коментари на Борисов и по други теми, свързани с Гърция:

Борисов: Няма да има данък за български туристи в Гърция

Борисов успокои българите с влогове в гръцки банки у нас

Борисов: Крайно време е Гърция да спазва правилата