Още по темата

Американският президент Доналд Тръмп смята, че две от водещите разузнавателни служби са потвърдили отсъствието на руско влияние в президентските избори в САЩ.

„АНС и ФБР казаха на конгреса, че Русия не е повлияла на изборите“, написа Тръмп в Туитър.

По-рано днес на открити слушания в Камарата на представителите директорите на АНС и ФБР Майкъл Роджърс и Джеймс Коми заявиха, че нямат данни за реално влияние на Русия върху резултатите от президентските избори. 

Разузнаването на САЩ не разполага с данни, че външна намеса

е могла да промени резултати от изборите в станата миналата година.

Председателят на заседанието Девин Нунес поотделно задаваше въпрос има ли данни за намеса в ключовите щати Мичиган, Пенсилвания, Уисконсин, Флорида и Охайо. Роджърс отговори: "Не", посочвайки, че няма данни. Същото от своя страна потвърди и Коми.

По-рано Коми потвърди, че ФБР води разследване за намесата на Русия в изборите.

В същото време Майкъл Роджърс заяви, че разузнаването на САЩ не се отказва от предишната си оценка, че Русия се е намесвала във вота. Той обаче заяви, че на открити слушания не може да се впуска в подробности.

Тръмп получи отказ след уволнението на съветник за руска връзка

Тръмп уволни главния прокурор на САЩ за неподчинение

Вземат мерки Тръмп да не маха санкциите срещу Русия

Директорът ФБР е убеден, че Русия е заинтересувана други страни да последват примера на Великобритания, която излиза от Евросъюза.

По време на слушания в комитета по разузнаването на Камарата на представителите той бе попитан иска ли Русия повече държави да напуснат ЕС.

„Да“, отговори директорът на ФБР.

Той бе попитан заинтересувана ли е Русия от победата на изборите в САЩ на онзи „кандидат, който открито е изразявал възхищение от Путин“. На което Коми отговори: „Аз бих променил въпроса и бих казал, че Путин обича онези, които го обичат“.