6

23-годишният български студент Любен Тюлеков, който беше нападнат в нощта на 31 декември 2009 г. срещу 1 януари 2010 г. в метрото в Брюксел, настоява за нов съдебен процес, съобщава тази сутрин вестник "Хет ньойсблад".

Тюлеков бе пребит и изхвърлен от шестметрова височина върху релсите на метрото на станция "Порт дьо Намюр", в резултат на което загуби частично слуха и зрението си.

На 25 октомври съдът за малолетни в Брюксел

освободи от отговорност единствения привлечен като обвиняем за нападението.

Мотивите бяха лошото качеството на записите от охранителните камери в метростанцията, които, според магистратите, не показват достатъчно ясно лицата на нападателите.

Ясно се виждало само, че са от арабски и африкански произход.

Днес адвокатът на Тюлеков ще внесе протест срещу съдебното решение, което е необходима процедура, за да може прокуратурата да продължи съдебното дирене.

След съдебното решение през октомври белгийските медии съобщиха, че

скоро се очаква привличането под отговорност на втори обвиняем.

Снощи медиите съобщиха за пореден инцидент в метрото в белгийската столица, при който двама служители на метрополитена са били нападнати и пребити от група от 20-30 младежи.

По тази причина служителите в метрото настояват поне на правото да могат да използват възпиращи спрейове, тъй като при този последен инцидент няма нито един задържан, а пострадалите служители са с избити зъби, счупвания и множество кръвонасядания.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@