Още по темата

Всеки споделя изключително много подробности за живота си онлайн. Има факти и данни, които са лична информация, която най-добре е никога да не споделяме онлайн.

Ето част от най-важните неща, които никога не е добра идея да споделяме онлайн.

1. Вашата пълна рождена дата

Хубаво е да получаваме пожелания и поздравления за рождените си дни от приятелите си във Facebook. Но ако публикувате пълната си рождена дата в профила си, тя може да бъде използвана от измамниците и крадците на идентичност, тъй като това е най-важната информация, необходима за кражбата на нечия самоличност.

2. Вашето настоящо местоположение

Предоставянето на информация за местоположението ви в социалните мрежи може да бъде опасно, защото тя разказва на потенциалните крадци, че вие не сте си у дома. В зависимост от вашите настройки за поверителност, един невинен туит от мястото където сте на почивка може да стане причина да ограбят къщата ви.

Във видеото по-горе вижте 5 от най-важните неща, които не трябва да споделяте онлайн

Българско приложение защитава деца в мрежата

Социалните мрежи унищожават обществото

3. Снимки на вашите деца или на децата на ваши приятели, маркирани с техните имена

Ние всички искаме да защитим нашите деца, но много от нас публикуват снимки на децата си в социалните мрежи които цял свят може да види. Проблемът е, че никога не можем да бъдем сигурни, че само вашите приятели виждат тези снимки. Какво ще стане, ако телефонът на вашия  приятел бъде откраднат или забрави да излезе от профила си когато е ползвал обществен или служебен компютър? Вие не може да разчитате изцяло на опцията „само приятели“, защото наистина не може да сте сигурни за действията на останалите.

Facebook затяга качването на лични снимки без позволение

Хакери атакуват телевизори, за да копаят криптовалути

4. Домашния си адрес

Никога не знаете кой разглежда профила ви. Не публикувайте къде живеете, защото по този начин улеснявате лошите. 

Във видеото по-горе вижте 5 от най-важните неща, които не трябва да споделяте онлайн

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.