Още по темата

След като името на холивудската звезда Леонардо ди Каприо бе замесено с мащабно присвояване на средства в Малайзия, актьорът заяви, че ще сътрудничи изцяло на американските власти в разследването на злоупотребата с пари, с които е бил финансиран включително филмът "Вълкът от Уолстрийт", се казва в комюнике на неговата фондация, цитирано от Франс прес.

В края на юли американските власти предприеха съдебни действия с цел да бъдат върнати стотици милиони долари, източени от малайзийски държавен фонд за развитие.

Според тях около 100 милиона долара са били използвани от Риза Азиз, доведения син на малайзийския премиер, за телевизионното студио "Ред гранит", което е финансирало изцяло филма на режисьора Мартин Скорсезе от 2013 г. "Вълкът от Уолстрийт".

Ди Каприо получи 25 милиона долара за главната си роля в кинопродукцията.

Вижте снимки на Ди Каприо в нашата галерия, както и мъдри мисли на актьора във видеото горе

Тогава американското министерство на правосъдието обяви, че иззема всички бъдещи приходи от филма, който реализира постъпления в размер на около 400 милиона долара.

Ди Каприо е научил от пресата за това разследване и подкрепя напълно всички усилия, за да възтържествува справедливостта в тази афера, се казва в комюникето.

Актьорът се е свързал незабавно с министерството с молба да бъде установено дали самият той или природозащитната му фондация не са получили подаръци или дарения, свързани със скандала.

Вижте повече за борбата на актьора за опазване на природата:

Ди Каприо събра 25 млн. долара за опазване на природата

Еко страстите на Леонардо ди Каприо

 Леонардо ди Каприо защитава индийския тигър

Лео ди Каприо дарява 3 млн. за опазване на океаните