А ко сте любители на кулинарните експерименти, но и на традиционния вкус, тази рецепта на Милена е точно за вас.
Тя предлага очаквания вкус на пица, поднесен по доста необичаен начин.
Необходими продукти:
200 гр. брашно
1 ч. л. суха мая
1 ч. л. сол
4 с. л. зехтин
120 мл. вода
За плънката:
4-6 малки кренвирша
4-6 резена бекон
4 с. л. зехтин
200 гр. консервирани домати
1 щипка босилек или риган
сол и черен пипер на вкус
150 гр. кашкавал
малко пармезан
За салата:
свежа маруля
репички
пресен лук
Започваме с добавянето на брашното в купа. При него изсипваме маята и слагаме щипка сол. После разбъркваме добре и изсипваме 4 лъжици зехтин и водата. Бъркаме, докато стане трудно, а след това омесваме с ръка.
Когато тестото е готово, го покриваме с домакинско фолио и го оставяме на топло за поне час, докато втаса.
Докато тестото втасва, може да проследите останалите стъпки от рецептата във видеото на vbox7.com “Да сготвим с Милена“
Вижте още няколко идеи за трапезата:
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!