О млетът е традиционно бързо решени, което лесно може да се приготви с яйца и каквото има в хладилника.
Днес обаче ви предлагаме една разточителна рецепта, с която няма как да не зарадвате вкусовите си рецептори.
Необходими продукти:
400 г пилешко филе
30 г пресен джинджифил
80 мл олио
70 мл соев сос „Kikkoman“
30 мл тъмно сусамово олио
2 яйца
2 стръка пресен лук
2 скилидки чесън
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 люта чушка
1 морков
1/2 ч. л. микс „5-те подправки“
Начин на приготвяне:
Пилешкото, морковът и сладките чушки се режат на ивички, а чесънът, джинджифилът и лютата чушка се наситняват.
Месото се запържва в половината от слънчогледовото олио. Когато стане полуготово, се изважда.
В същия съд за около 5 секунди се запържват чесънът, джинджифилът и лютата чушка, прибавят се останалите чушки и морковът и се оставят да се позапържат.
Овкусява се сусамовото олио, наситненият пресен лук и 50 мл соев сос.
Връща се пилето и се поръсва с микса от подправки. Разбърква се и след 1–2 минути се дърпа от огъня.
Яйцата се разбиват с около 20 мл соев сос. Останалото олио се сгорещява и се пържат два тънки омлета.
Месото и зеленчуците се разпределят върху омлетите. По желание всяка порция се гарнира с листенца магданоз или с кълнове.
Още лесни рецепти може да видите тук:
Как да направим вкусни яйца с праз и горчица
Тиквички на фурна - за обяд или лека вечеря (видео)
Интересни и вкусни - как да си направим палачинкови джобчета (видео)
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!