Още по темата

Вече всички сме по цял ден на компютрите, но много малко хора използват вградените shortcuts за Windows, които със сигурност ще улеснят работата.

В новия епизод от канала Ctrl Alt Delete, Цецо показва как да улесним работата си само с няколко бутона.

Ако случайно правите на компютъра нещо, което не искате другите да видят – може да използвате комбинацията от windows бутон и D, което автоматично ви изпраща на десктопа – така никой няма да разбере какво сте гледали.

Хитри идеи какво да направим със стария компютър

При ситуация, че баба ви е на гости, но не може да види какво правите на компютъра, използвайте windows бутон и +, което автоматично ще уголемява страницата и всеки може да прочете всичко.

Понякога се случва да използвате два прозореца един до друг – селектирате word документ – windows бутон и стрелка наляво – вижте във видеото по-подробно тази комбинация от бутони, но и  за какво още може да ви бъде полезна.

Как сами да почистим лаптопа си (видео)

Често се случва да има отворени много табове в браузъра, а търсите конкретен таб.

Докато затворите всички табове, възможността да затворите и нужния ви, е голяма. Затова комбинацията от Ctrl+Shift+T ще започне да връща табовете, които сте затворили и ще откриете, който ви трябва.

Източник: Vbox7.com

За всички, които обичат да пишат коментари – ако докато пишете се сетите, че искате да напишете много повече неща, не е необходимо да натискате backspace много пъти.

Комбинацията от Ctrl + backspace – трие цели думи

Как да разглобим и почистим клавиатурата (видео)

За по-бързо копиране – с помощта на мишката и бутона Ctrl копирате много по бързо от досадното copy-paste.

Ако сте отворили много табове и папки на компютъра си и ви се налага много бързо да заключите компютъра си – комбинацията от windows бутон + L, заключва бързо вашия компютър.

Четете още:

Съвети и трикове за по-дълъг живот на батерията

Топ 10 на най-скъпите смартфони, създавани някога

Къде ще атакуват кибер престъпниците през 2017 г.