Още по темата

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се появи изненадващо като гост на премиерата на филма на Елена Йончева за оградата по границата ни с Турция.

Според анонса 20-минутното разследване трябва да разобличи действията на управляващите при охраната на границата и да разкрие корупционни практики.

Валери Симеонов - вицепремиер, също бе, като си записваше коментари в тефтерче. Преди месеци той я определи като национален предател заради разкритията й за границата. 

Филмът "Граница" ще бъде гледан от премиера Бойко Борисов. Той ще го прегледа и ще вземе необходимите мерки, защото всеки сигнал трябва да бъде проверяван. Това заяви председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Цветанов се качи на сцената, въпреки че беше шумно освиркан от публиката на Йончева - предимно соцдепутати и червени симпатизанти. Той благодари на журналистката за разследването, но напомни, че през 2013-14 г. по време на кабинета Орешарски системата е била занемарена, като гаранция срокът е бил изтекъл.

Йончева и управляващите взаимно се дават на прокурор заради оградата по границата с Турция

ДАНС ще провери как е построена оградата по границата с Турция

Йончева: Който не е поискал, той не е преминал границата

Цветанов призна, че има информация за нелегално преминаване на границата и обясни, че те работят по откриване на схемите.

През лятото Йончева изнесе информация за проблеми с оградата по границата ни с Турция,

създадена, за да възпира бежанския поток към България.
Тя оповести, че първоначалният план за двуредово съоръжение от времето на правителството на Пламен Орешарски на много места е бил променен в по-несигурно едноредово. Йончева изнесе и информация, че част от наблюдателната техника по оградата, като камери и сензори, не функционира изправно.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК