Още по темата

Окръжната прокуратура във Враца официално повдигна обвинения на двама младежи на 22 и 24 години от село Хайредин за брутален побой и издевателства, причинени от тях на таксиметров шофьор.

Според обвинителния акт на 18 декември м.г. Евстати Евстатиев и Милен Младенов нанасят продължителен побой на пострадалия 23-годишен Венцислав Т.

Сага с убийство и трафик зад мащабна операция на МВР и прокуратурата

2000 души плащат цената на първото знаково отвличане у нас

Освен това го вкарали в река, а впоследствие и го влачили с колата. Накрая я изпотрошили и го изоставили в безсъзнание и вързан за нея.

Всичко започнало във вечерта на 17 декември, в която обвиняемите се запили в няколко заведения в Козлодуй. Вече в 8ч. сутринта двамата извикали такси, което да ги прибере до Хайредин.

По време на пътуването Евстати поискал от водача да му даде да шофира автомобила, което Венцислав отказал.

В този момент започнал бой над таксиджията, който се опитал да избяга, но не успял.

След като вече бил изпаднал в безпомощно състояние, един от обвиняемите подкарал колата към с. Ботево, а през това време ударите с юмруци по главата на шофьора продължили.

Впоследствие той бил насила накаран да навлезе по заледената повърхност на язовира до селото.

Тя не се пропукала. Обвиняемите набутали шофьора обратно в таксито, а към този момент вече започнали да нанасят щети и на колата.

Изпочупени били огледала, стъкла, а радиостанцията и касовия апарат изхвърлили. Вече на пътя за Хайредин двамата отново извели Венцислав и нанасяйки му още удари, придружени с псувни и закани, го накарали да влезе в реката при температура на въздуха 0 градуса.

Впоследствие пострадалият бил изваден и вързан за колата, а обвиняемите продължили да го бият. После започнали да го влачат по пътя за местността „Крешката”.

Спрели след като горивото свършило.

Изпочупили вътрешността на таксито, взели оборота от 140 лева и избягали, глави обвинителният акт. Оставили таксиметровия шофьор вързан за колата.  

Венцислав е намерен по обяд от местен жител-ловджия, а впоследствие бруталният случай привлече вниманието и на някои от националните медии. Пострадалият вече е преминал през продължително лечение.

Подробностите по извършеното деяние са разкрити и благодарение на експертиза на мобилния телефон на Евстати,

където са открити снимкови изображения, показващи извършеното от него и Младен.

Те обаче отричат вината си и в разпитите не дават обяснения по случая.

Обвинителният акт е съставен около 10 месеца след предполагаемото престъпление.