Още по темата

Полицията продължава да издирва избягалите във вторник от затвора в София Радослав Колев и Владимир Пелов. МВР разпространи днес техни снимки от затвора непосредствено преди бягството.

ВИЖТЕ СНИМКИТЕ

Колев е рецидивист, осъден на 26 години наказание лишаване от свобода за убийство. Пелов е осъден на 30 години затвор за грабеж, отвличане и опит за убийство на двама служители на МВР.

Избягалите затворници имали и граната, без следа

СДВР призовава гражданите, които разполагат с допълнителна информация за издирваните, да сигнализират при гарантирана анонимност на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.

От дирекцията предупреждават гражданите да сигнализират веднага, в случай че забележат двамата мъже. По данни на полицията те са агресивни, възможно е да са въоръжени и да окажат съпротива.

Радослав Колев и Владимир Пелов
Радослав Колев и Владимир Пелов Източник: МВР

Радев за бягството от затвора: Не е така с тази чистачка

Чистачката, подгонила бегълците от затвора: Стреляха по постовия

Бойно 9-милиметрово оръжие носели избягалите от Централния софийски затвор Владимир Пелов и Радослав Колев, каза днес за NOVA заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов.

Пред камерата ни социалният работник Красимир Кръстев – единственият подгонил Пелов при бягството, изрази съмнение, че рецидивистът е носел газов пистолет.

Пелов стрелял по Кръстев, а служителят на мястото за лишаване от свобода не чул свистене на куршум.

„Той се беше прицелил в мен добре и стреля от доста близко разстояние. Ако наистина патронът беше боен, може би нямаше да разговаряме сега”, каза Кръстев пред Миролюба Бенатова. Вижте още във видеото.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални и любопитни новини последвайте страницата ни в Instagram