Избори 2 в 1

  • Тейлър Суифт – Емили Дикинсън - В момента тя е най-голямото име в музикалната индустрия без признаци на забавяне. Американската поп звезда е продала стотици милиони албуми по целия свят и е натрупала милиарди стриймвания, което я прави една от най-известните личности в света. Наскоро беше обявено, че онлайн генеалогичната компания Ancestry.com е открила, че Тейлър Суифт е свързана с американската поетеса Емили Дикинсън, една от най-известните поети в американската история. Двете са шести братовчедки.

    1/7 7 знаменитости, свързани с исторически личности

    Тейлър Суифт – Емили Дикинсън - В момента тя е най-голямото име в музикалната индустрия без признаци на забавяне. Американската поп звезда е продала стотици милиони албуми по целия свят и е натрупала милиарди стриймвания, което я прави една от най-известните личности в света. Наскоро беше обявено, че онлайн генеалогичната компания Ancestry.com е открила, че Тейлър Суифт е свързана с американската поетеса Емили Дикинсън, една от най-известните поети в американската история. Двете са шести братовчедки.

    7 снимки
  • Бенедикт Къмбърбач – Артър Конан Дойл- Английският актьор, известен с ролята си на Доктор Стрейндж в кинематографичната вселена на Marvel, си е създал донякъде навик да приема роли, които са свързани с хора, с които е свързан. От 2010 до 2017 г. Къмбърбач играе известния английски детектив Шерлок Холмс в сериала на Би Би Си "Шерлок", базиран на творбите на сър Артър Конан Дойл. Конан Дойл и Къмбърбач също споделят връзка, като Ancestry.com открива, че са 16-ти братовчеди.

    2/7 7 знаменитости, свързани с исторически личности

    Бенедикт Къмбърбач – Артър Конан Дойл- Английският актьор, известен с ролята си на Доктор Стрейндж в кинематографичната вселена на Marvel, си е създал донякъде навик да приема роли, които са свързани с хора, с които е свързан. От 2010 до 2017 г. Къмбърбач играе известния английски детектив Шерлок Холмс в сериала на Би Би Си "Шерлок", базиран на творбите на сър Артър Конан Дойл. Конан Дойл и Къмбърбач също споделят връзка, като Ancestry.com открива, че са 16-ти братовчеди.

  • Кит Харингтън – Робърт Кейтсби- Друг английски актьор, който е играл далечен роднина на екрана, е Кит Харингтън от Game of Thrones. През 2017 г. Харингтън се появи в историческата драма на BBC "Gunpowder", която разказва историята на скандалния Барутен заговор от 1605 г. Както ни казва историята, католическият дисидент Робърт Кейтсби ръководи заговор от 13 мъже, които искали да взривят парламента с протестантския крал Джеймс I вътре. Планът се провалил, когато съзаговорникът Гай Фокс бил арестуван, след като е намерен да пази 36 варела барут, скрити под Камарата на лордовете. По време на телевизионната драма от три части Харингтън играе ролята на Кейтсби, чийто пряк потомък е. Моминското име на майката на Харингтън е Кейтсби.

    3/7 7 знаменитости, свързани с исторически личности

    Кит Харингтън – Робърт Кейтсби- Друг английски актьор, който е играл далечен роднина на екрана, е Кит Харингтън от Game of Thrones. През 2017 г. Харингтън се появи в историческата драма на BBC "Gunpowder", която разказва историята на скандалния Барутен заговор от 1605 г. Както ни казва историята, католическият дисидент Робърт Кейтсби ръководи заговор от 13 мъже, които искали да взривят парламента с протестантския крал Джеймс I вътре. Планът се провалил, когато съзаговорникът Гай Фокс бил арестуван, след като е намерен да пази 36 варела барут, скрити под Камарата на лордовете. По време на телевизионната драма от три части Харингтън играе ролята на Кейтсби, чийто пряк потомък е. Моминското име на майката на Харингтън е Кейтсби.

  • Робърт Патинсън – Влад Цепеш- Преди английският актьор Робърт Патинсън да получи ролята на Батман, може би най-известният му герой на екрана беше вампирът Едуард Кълън във филмите "Здрач". Оказва се, че британецът е свързан с Влад Цепеш, прословутия румънски владетел от 15-ти век, който, не е изненадващо, обичал да набива хора на шипове. Твърди се, че Влад е вдъхновението зад Дракула на ирландския автор Брам Стокър, най-известният вампир в литературната история.

    4/7 7 знаменитости, свързани с исторически личности

    Робърт Патинсън – Влад Цепеш- Преди английският актьор Робърт Патинсън да получи ролята на Батман, може би най-известният му герой на екрана беше вампирът Едуард Кълън във филмите "Здрач". Оказва се, че британецът е свързан с Влад Цепеш, прословутия румънски владетел от 15-ти век, който, не е изненадващо, обичал да набива хора на шипове. Твърди се, че Влад е вдъхновението зад Дракула на ирландския автор Брам Стокър, най-известният вампир в литературната история.

  • Меган Маркъл – Уилям Шекспир

Тя може да е американски член на кралското семейство, но херцогинята на Съсекс има някои много британски предци. Първият е великият военен министър-председател Уинстън Чърчил. Уебсайтът за генеалогия MyHeritage.com откри, че Чърчил и Маркъл са шести братовчеди. 

    5/7 7 знаменитости, свързани с исторически личности

    Меган Маркъл – Уилям Шекспир

    Тя може да е американски член на кралското семейство, но херцогинята на Съсекс има някои много британски предци. Първият е великият военен министър-председател Уинстън Чърчил. Уебсайтът за генеалогия MyHeritage.com откри, че Чърчил и Маркъл са шести братовчеди. 

  • Тилда Суинтън – Робърт Брус- Носителката на "Оскар" шотландска актриса, която се е снимала в различни филми, е свързана от изследователски център за семейна история в Единбург с великия шотландски герой Робърт Брус. Брус е крал на шотландците от 1306 до 1329 г. и освобождава Шотландия от английско управление, след като печели битката при Банокбърн през 1314 г. Изследователите откриват, че Суинтън е 19 поколения от Брус, като и че родителите ѝ споделят обща връзка с внука на Брус, Робърт II .

    6/7 7 знаменитости, свързани с исторически личности

    Тилда Суинтън – Робърт Брус- Носителката на "Оскар" шотландска актриса, която се е снимала в различни филми, е свързана от изследователски център за семейна история в Единбург с великия шотландски герой Робърт Брус. Брус е крал на шотландците от 1306 до 1329 г. и освобождава Шотландия от английско управление, след като печели битката при Банокбърн през 1314 г. Изследователите откриват, че Суинтън е 19 поколения от Брус, като и че родителите ѝ споделят обща връзка с внука на Брус, Робърт II .

  • Едуард Нортън – Покахонтас

Докато расте, американският актьор Едуард Нортън е свикнал със семейната легенда, че всички са роднини на известната индианка Покахонтас. Въпреки това, по време на изява в шоуто "Finding Your Roots", Нортън откри, че семейният слух е до голяма степен основан на факти. Оказа се, че 12-тата прабаба на звездата от „Боен клуб“ е не друга, а Покахонтас.

    7/7 7 знаменитости, свързани с исторически личности

    Едуард Нортън – Покахонтас

    Докато расте, американският актьор Едуард Нортън е свикнал със семейната легенда, че всички са роднини на известната индианка Покахонтас. Въпреки това, по време на изява в шоуто "Finding Your Roots", Нортън откри, че семейният слух е до голяма степен основан на факти. Оказа се, че 12-тата прабаба на звездата от „Боен клуб“ е не друга, а Покахонтас.