11

„Ритаха ме в лицето с ботуши и ми е подута челюстта от тази страна, вижте следите от електрошока”, това разказва пред NOVA 19-годишният Иван Бишкаров.

Той и негов приятел били задържани по подозрение, че пребили дете и братовчед му от афганистански произход в района на Сточна гара. Детето, което твърди, че е на 11 години, било с няколко избити зъба и загуба на съзнание.

Проверяват полицаи след излъчено ново видео с полицейски произвол

Бивш шеф на МВР: Терминът "полицейско насилие" е пресилен

Полицията издирила нападателите по описание. Според началника на Пето РПУ комисар Николай Василев при опита да бъде задържан Иван Бишкаров побягнал, паднал, с което се наранил и после ударил с юмрук в главата униформена служителка. Тя е в болница с комоцио.

Пред NOVA двама от задържаните отричат обвиненията и твърдят, че полицаите в Пето РПУ са ги накарали с мъчения да подпишат самопризнания.

„Всички така говорят. Когато им се докаже вината, след като излязат от районното управление, това е защитната им реакция, винаги така говорят”, коментира твърденията за полицейско насилие пред „Здравей, България” по NOVA комисар Николай Василев. 

У задържаните е открит бокс с вграден нож, разтегателна палка, а двама от тях са били с маски.

„Може да се направи обосновано предположение, че това си е добре организирана група, която се занимава единствено и само с побоища над такива чужденци”, подчерта комисар Василев.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@