Още по темата

Най-малко 60 души, сред които много цивилни, са загинали в опита за преврат в Турция на група разбунтували се войници, заяви турски представител, пожелал анонимност, предаде Франс прес.

Турските сили за сигурност са арестували 336 души, повечето военни, във връзка с опита за преврат, съобщи министърът на правосъдието Бекир Боздаг за телевизия Си Ен Ен-тюрк, цитиран от информационните агенции.

Най-малко 12 души са ранени и са в тежко състояние след хвърлянето на две бомби върху сградата на турския парламент в Анкара, съобщи Анадолската агенция.

Председателят на парламента Исмаил Кахраман се намира в бомбоубежище.

По-рано върху сградата на парламента бе хвърлена бомба, която падна недалеч от входа на сградата.

По-рано през нощта беше съобщено за 17 загинали полицаи при престрелки в Анкара.

По улиците на турската столица и редица други градове в Турция се водеха престрелки между войници, подкрепящи военния преврат, и жандармеристи, съобщи телевизия "Ал Маядин", цитирана от световните агенции.

Според телевизията не всички военни части подкрепяха преврата и съдейки по всичко, в турските въоръжени сили имаше разцепление.

Над града тази нощ летяха хеликоптери на ниска височина.

Стотици хора излязоха по улиците на Истанбул по призива на президента и премиера да защитят демократичния ред в страната. (Вижте видеото горе)