Още по темата

За 9-ти септември 2015 години предстои да четем още дълго време. Причината е, че това е датата, която Тим Кук и компания избраха за премиерата на новите творения на Apple. В момента погледът ни е устремен към нея, а когато отмине, ще започнем да сравняваме и припомняме. Обикновено прожекторите се насочват към най-новото, промените и неочакваното. Но със сигурност знаете, че понякога това, което отсъства, говори много повече или поне ни дава повод за размисъл.

Кои са нещата, които няма да видим на премиерата на iPhone 6S?

Няколко са. Според слуховете, няма да има промяна по отношение на вградената памет – базов модел от 16 GB и варианти с 64 GB и 128 GB. Нещо по-различно от преди не може да се очаква и по отношение на дизайна на смартфона. Новите iPhone 6S и iPhone 6S Plus ще бъдат също толкова добре изваяни като iPhone 6 и iPhone 6 Plus и ако сте имали някакви резерви спрямо тях, те ще бъдат валидни и сега. Вероятно ще е налице лека промяна заради камерата, но като цяло обликът си остава непроменен.

Същите размер на дисплея и резолюция. След излизането на първия 4К смартфон, Apple започва да изостава по този показател. Слуховете до този момент не дават основания за надежда за промяна в параметрите на дисплея и резолюцията.

Без 4-инчов модел. Надеждите за този смартфон излетяха с последната изтекла информация. Вероятно ще има нещо по въпроса чак следващата година.

Но тъй като все още сме в 2015 година, ще трябва да отбележим и следващото непроменящо се нещо – цената. Не таете и капка съмнение, че iPhone 6S ще стане по-достъпен чисто от финансова гледна точка. Според слуховете, цената на iPhone 6S и iPhone 6S Plus ще е същата като на най-успешния айфон в историята.

Разочарованията обаче свършват дотук. Положителните новини са много повече. Очакваме с нетърпение технологията Force Touch, 12 MP камера с 4 К видео, 5 МР предна камера с 1080р видео, малко по-дебел, но издръжлив корпус, Apple A9 Chipset, повече оперативна памет, обновен Touch ID, подобрения при гласовите повиквания, сапфирена леща и, разбира се, розово злато.

Предвидена е дори пълна промяна на дизайна на представителните магазини на Apple. Това, което обаче истински ни вълнува, е най-после iPhone 6S да излезе на пазара. Тогава със сигурност ще намерим повод да поговорим и за други впечатляващи смартфони (достойни конкуренти за вниманието ви) като Samsung Galaxy S6, Sony Xperia Z3 Plus, Huawei P8, Samsung Galaxy Note 4 и Nexus 6 и новите рожби, представени на IFA Berlin 2015.