Още по темата

Трудно е да се каже дали един телефон е красив, или не. Оценката е толкова субективна, че този път решихме да оставим сами да правите заключения. Ще споменем само, че Asus Zenfone Zoom е носител на „Наградата за добър дизайн“ (Good Design Award).

Устройството има разпознаваем външен вид. Отличава се от предшествениците си по това, че вече е по-малка вероятността да го изпуснете. Задната част е плоска, а не извита. Лицевата страна е защитена със здраво стъкло от „Корнинг“ (Corning Inc.) - Gorilla Glass 4. Какво означава това? Не и че няма да се драска. В същото време е по-здраво от обичайното закалено стъкло. Отпечатъците от пръсти бързо покриват екрана. Затова пък почистването е детска игра.

Вижте и сравнете с предшественика Asus Zenfone 6.

Корпусът на Asus Zenfone Zoom е изработен от алуминий. Боядисан е в неярък златист цвят. Ъглите са матови.

На свой ред задният капак е от пластмаса. Отгоре е нанесен слой естествена кожа, което прави телефона подобен на познатия LG G4. Разликата е, че при модела на LG кожата е някак... по-естествена. Освен това текстурата при Asus Zenfone Zoom е по-релефна и лесно се наранява.

Източник: Asus

На пазара можете да избирате между 2 версии Asus Zenfone Zoom. Черно и бяло. Виариантът в черно изглежда малко по-различно. Например в долната част на лицевия панел отсъства логото на компанията. Определено е по-елегантен, ако търсите такъв смартфон.

Откъм габарити Asus Zenfone Zoom се приближава до Meizu Pro 5, съответно 159×78.8×12 мм и 156х78х7.5 мм. Устройството на Asus е по-тежко – 185 грама срещу 168 грама.

Asus Zenfone Zoom радва потребителите с 5,5-иночв IPS дисплей. Производителят споделя, че е използвана и технологията ASUS TruVivid. Става дума за метод на производство на дисплея, при който броят на слоевете различни материали се намалява от четири на два. Благодарение на това се подобрява яркостта на екрана и времето му за реакция при натискане.

Източник: Asus

Резолюцията на екрана е висока – 1080х1920 пиксела, като на всеки квадратен инч има по 400 пиксела.

Разработчиците са сметнали, че батерията трябва да бъде литиевополимерна и с капацитет 3000 мАч.

При интензивно натоварване смартфонът ще ви служи около 12-15 часа, при щадящ режим – до 25 часа. В смесен режим на работа (4G, музика, камера и видео) – от 9:00 часа сутринта до 18:00 вечерта.

Ще се зарадвате, че Asus Zenfone Zoom поддържа технология за ускорено зареждане ASUS BoostMaster. Благодарение на нея можете да заредите батерията за само 40 минути от 0% до 60%.

Под корпуса на Asus Zenfone Zoom има чипсет Intel Atom Z3590 с 4 процесорни ядра. Оперативната памет е 4GB, а вътрешната – 128 GB. За видеовъзпроизвеждане смартфонът използва вградения в чипсета графичен ускорител.

Телефонът съвсем спокойно може да се използва вместо таблет или дори компютър, с изключение на игрите с по-високи изисквания.

Присъства и възможност за използване на карта памет microSD.

Накъде са тръгнали смартфон компаниите

Колко тънък може да е един смартфон преди да се порежеш?

Нещо, което да ни накара да изберем единия смартфон пред другия

Камерите са две. Основната използва 13-мегапикселов сензор. Трябва да знаете, че обективът е дело на общите усилия на Asus и японската компания Hoya. Качеството на снимките е впечатляващо.

Оптиката се състои от 10 елемента, а за реализирането на трикратно оптично увеличение за първи път в света е използвана технологията D-Cut. Тя позволява свиване на височината на лещата до 6 мм. Налице е, разбира се, оптическа стабилизация на изображението и лазерно фокусиране.

При тестове на качествата на снимките Asus Zenfone Zoom превъзхожда iPhone 6+ и дори Samsung Galaxy S6 Edge.